Ολυμπιακός - Πανιώνιος 3-0

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 3-0

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκείνος που ξεμπλόκαρε τον Ολυμπιακό, ανοίγοντας το δρόμο για το 3-0 με τον Πανιώνιο και παίρνοντας την... μπαγκέτα του μαέστρου στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Υποψία χεριού στο πρώτο γκολ.

Επέλεξε το «7». Εχει την δική του σημασία ως νούμερο στον Ολυμπιακό. Το «φωνάζει» ότι είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας. Και με την εικόνα που έβγαλε στην προετοιμασία αλλά και μέσα στην ομάδα. Εχει την προσωπικότητα και κυρίως την ικανότητα για να γίνει τέτοιος. Και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι το έδειξε. Κοντρόλ με το στήθος και πλασέ στην κίνηση. 1-0 ο Ολυμπιακός στο 25'.

Ο Κώστας Φορτούνης (περί ου ο λόγος) είναι κι... επίσημα ο νέος ηγέτης του συλλόγου. Με την ποιότητα που έχει μπορεί και ξεχωρίζει. Οπως το έκανε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Σ' ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν την ατομική ενέργεια και το κάτι παραπάνω για να ξεκλειδώσουν και να πάρουν το παιχνίδι. Και το βρήκαν από τον 22χρονο μέσο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Για την ακρίβεια δεν είναι ακόμα έτοιμος στο σημείο που θα ήθελε ο Μάρκο Σίλβα. Με το κλασικό σύστημα (4-2-3-1) και με την ενδεκάδα που άπαντες υποψιαζόντουσαν μπήκε δυνατά (φάση ο Φινμπόγκασον στο 2' και ο Φορτούνης φάουλ στο 7') αλλά στην συνέχεια δεν μπορούσε να βρει χώρους και να φτιάξει φάσεις μπροστά στο καλά (ανασταλτικά) οργανωμένο Πανιώνιο.

Από την μεριά της η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Κλασικό 4-2-3-1 και από τους «κυανέρυθρους» με τους Σιώπη και Κόρμπο να παίζουν πίσω από τον Μπακασέτα. Εβγαλε και τις δύο φάσεις (στο πρώτο με την απίστευτη φάση του Μπουμάλ και στο δεύτερο με το σουτ του Μπακασέτα μετά το λάθος του Σιόβα). Προφανώς ούτε η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι έτοιμη ειδικά στο κομμάτι από την μέση και μπροστά. Αλλωστε και ο Πανιώνιος στα τέσσερα πρώτα του παιχνίδια (Ολυμπιακός, Ηρακλής έξω, Παναθηναϊκός εντός, Αστέρας εκτός) θα χρειαστεί ν' αμυνθεί.

«ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ»
Οσο για το παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς δίχως να πιάσει μεγάλη απόδοση. Είναι και η κούραση της προετοιμασίας είναι φυσικά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην 1η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν χρόνο για να παρουσιάσουν αυτό που έχει στο μυαλό του ο Σίλβα. Μη ξεχνάμε πως ο Ντα Κόστα και ο Σεμπά έκαναν ντεμπούτο με λίγες προπονήσεις με την ομάδα.

Για τον Ολυμπιακό ήταν «ακόμα μια μέρα στο γραφείο». Τρεις βαθμοί παίζοντας όσο χρειάστηκε. Απειλήθηκε ελάχιστα κι έβγαλε κάποιες φάσεις. Προφανώς ο Σίλβα θα ήθελε να βγουν περισσότερες και ίσως με περισσότερα γκολ. Αυτά θα έρθουν με χρόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους μια καλά οργανωμένη άμυνα. Ο Πανιώνιος έπαιξε το ματς όσο μπορούσε. Και αν στις δύο φάσεις που έβγαλε με Μπουμάλ (28') και Μπακασέτα (52') ήταν πιο εύστοχος θα έβαζε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Το γκολ του Μπουχαλάκη (72') «κλείδωσε» το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν ειχε κανένα πρόβλημα να πάρει το πρώτο του τρίποντο. Σεμπά, Ντοσεβί και Χαρα που μπήκαν ως αλλαγή φρέσκαραν λίγο τους γηπεδούχους (γκολ ο Ντοσεβί στις καθυστερήσεις) σε αντίθεση με αυτές του Πανιώνιου που δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί και από τους δύο. Είπαμε είναι μόλις 1η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός κρατάει το τρίποντο και τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται και ο Πανιώνιος την συνολική του ανασταλτική λειτουργία.

MAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Κώστας Φορτούνης. Πετυχαίνει το γκολ, δίνει την ασίστ στο δεύτερο. Η συνολική του παρουσία ήταν τέτοια που δεν χωρά αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο κορυφαίος του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ντουρμάζ, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς από Ολυμπιακό. Τα πήγαν καλά ακολουθώντας σε απόδοση τον Φορτούνη. Ειδικά ο Σουηδός αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική του ενέργεια θα έπαιρνε και ψηλότερο βαθμό. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε ότι έβγαινε οι δύο στόπερ τα πήγαν καλά κόντρα στον Φινμπόγκασον και ουσιαστικά ευθύνη στα γκολ δεν έχουν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Χάνει αυτό που δεν χάνεται για να ισοφαρίσει άμεσα το γκολ του Φορτούνη. Γενικά δεν επιτέθηκε συχνά ο Πανιώνιος αλλά το γκολ που χάνει ίσως ν' άλλαζε και τις ισορροπίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Το κοντρόλ του Σιόβα στο 52'. Εν τέλει δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό. Αλλά η απροσεξία του έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο ν' απειλήσει με το σουτ του Μπακασέτα το οποίο έβγαλε ο Ρομπέρτο δείχνοντας την κλάση του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Γ. Δελφάκης (Αρκαδίας). Δεν είχε προβλήματα. Δεν σφύριζε συχνά άφησε το ρυθμό και ήταν σωστός στον πειθαρχικό του έλεγχο (Μπακασέτας και Μασουακού). Δεν είχε παράπονα καμία από τις δύο ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA.GR: Είναι τέτοια η ποιότητα του Ολυμπιακού που μπορεί να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Εκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του, σκόραρε και πήρε το τρίποντο. Προφανώς δεν είναι έτοιμος και θέλει χρόνο αλλά έβγαλε στοιχεία από αυτά που δουλεύει ο Σίλβα. Το έντονο πρέσινγκ και την σωστή κυκλοφορία. Θέλει ακόμα να βρει περισσότερες φάσεις σε κλειστές άμυνες όπως αυτές του Πανιωνίου. Πάντως η πρώτη αγωνιστική ήταν «ακόμα μια μέρα στο γραφείο». Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος πρέπει να βρει λύσεις και στο δημιουργικό του κομμάτι. Ναι έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά ήταν ένα θέμα που το έβγαλε και στο φιλικό με τον Αστέρα. Και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να παίξει πιο επιθετικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Πάρντο (76' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον (69' Χάρα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Οικονόμου, Σιώπης (64' Μητρόπουλος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Μασούρας, Μπακασέτας (77' Καθάριος), Ντουρμισάι (64' Ανσαριφάρ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα