Ιντερ: Ολα για όλα...

Ιντερ: Ολα για όλα...

Ιντερ: Ολα για όλα...

bet365

Οι αλλαγές ήταν πολλές στην Ιντερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άπαντες στις τάξεις της ξέρουν ότι αυτή την σεζόν κρίνονται πάρα πολλά για το μέλλον.

Στα χρόνια του Μάσιμο Μοράτι οι καλοκαιρινοί μήνες ήταν οι αγαπημένοι των τιφόζι της Ιντερ. Τότε, βέβαια, λεφτά υπήρχαν. Τώρα δεν υπάρχουν αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βρήκε τον τρόπο να πείσει τον Ερικ Τοχίρ ότι είναι αναγκαίο να γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ προκειμένου οι Νερατζούρι να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Πόσο ανταγωνιστικοί; Ο προπονητής ήταν σαφής στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας: «Είμαστε η Ιντερ και αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε στο μάξιμουμ. Το φαβορί για τον τίτλο είναι η Γιουβέντους αλλά δεν νομίζω ότι η απόσταση που μας χωρίζει από αυτούς είναι τόσο μεγάλη».

Αυτή η αισιοδοξία του Μαντσίνι προκύπτει από το γεγονός ότι η Ιντερ άλλαξε όλη την άμυνα της, προχωρώντας στην απόκτηση των Μιράντα-Μουρίγιο-Μοντόγια, έκανε δικό της τον Κοντογκμπιά για το κέντρο μετά από μεταγραφικό ντέρμπι με την Μίλαν και παράλληλα πρόσθεσε τον Γιόβετιτς στην επιθετική γραμμή της. Οι μεταγραφές των Μιλανέζων δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς ο Μαντσίνι θέλει και αριστερό μπακ όπως και εξτρέμ, χωρίς να λέει «όχι» και σε ακόμη ένα χαφ. Για να προχωρήσει, πάντως, σε τόσες αλλαγές η Ιντερ, έπρεπε να «θυσιάσει» τελικά τον Κόβατσιτς, που πουλήθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν παρέμειναν στο «Μεάτσα» οι Σακίρι-Ποντόλσκι που αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Οπως και να έχει, για τους Νερατζούρι η φετινή σεζόν είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και (κυρίως) το μέλλον, με τους Τοχίρ-Μαντσίνι να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι περισσότερες κινήσεις ως τώρα, δηλαδή με δανεισμούς και υποχρεωτικές ρήτρες αγοράς, για την Ιντερ είναι υποχρεωτική τουλάχιστον η έξοδος στο Champions League. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως γράφουν και οι Ιταλοί με αφορμή τις κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα στα φιλικά, οι Νερατζούρι θα συνειδητοποιήσουν ότι τα πραγματικά πολύ δύσκολα οικονομικά, άρα και αγωνιστικά, είναι μπροστά τους...

Στο Μιλάνο, πάντως, θέλουν να σκέφτονται αισιόδοξα και περιμένουν ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αυτό πιστεύει και ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος είναι πλέον το μεγάλο αστέρι της ομάδας και αυτός από τον οποίο περιμένουν τα περισσότερα. Ο Αργεντίνος φορ θέλει να παρουσιαστεί καλύτερος κι από πέρυσι, όταν βγήκε πρώτος σκόρερ της Serie A παρέα με τον Λούκα Τόνι, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την απόκτηση του Κοντογκμπιά. Ο οποίος, επίσης, θα πρέπει να δικαιολογήσει τον ντόρο που έγινε γύρω από την μεταγραφή του και τα σχεδόν 40 εκατ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για την μεταγραφή του.

* Διαβάστε εδώ για την κομβική φετινή σεζόν της Ιντερ και για την μεγάλη πρόκληση του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα