Ένας ΠΑΟΚ γεμάτος υγεία…

Ένας ΠΑΟΚ γεμάτος υγεία…

Ένας ΠΑΟΚ γεμάτος υγεία…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, αλλά βλέπει τις βάσεις που μπαίνουν στον ΠΑΟΚ να αποπνέουν υγεία.

Ούτε ενθουσιασμοί χρειάζονται, ούτε βιασύνες και πρόχειρα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Κι’ αυτό το 5-0 επί της Μπρόντμπι που έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων προκρίσεων, αλλά κυρίως των εντός έδρας εμφανίσεων, θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε μερικά μόνο συμπεράσματα. Μπορούμε να δούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια να χτιστεί –σχεδόν από το μηδέν- ένα ποδοσφαιρικό project, όχι όμως και να ξεφύγουμε «πουλώντας» αισιοδοξία και σιγουριά για το τι θα ακολουθήσει.


Ας κάνουμε αρχή από τα χθεσινοβραδινά.

Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» την Μπρόντμπι που είναι ένα ποδοσφαιρικό μέγεθος, είτε οι αντίπαλοι έπαιζαν κλειστά (στο ξεκίνημα), είτε ανέβηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν (στο δεύτερο ημίχρονο).

Ακόμη και αυτό το 5-0 είναι λίγο φτωχό για να αποτυπώσει πόσο πιο ποδοσφαιρικά και ποιοτικά έπαιξε ο ΠΑΟΚ του Πέλκα, του Κίτσιου, του Κωνσταντινίδη και του Κάτσε, σε σχέση με τη Μπρόντμπι του Άγκερ (ρε τον φουκαρά τι έπαθε στο 18΄ από τον Πέλκα…) και του Ελμάντερ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο ξεκίνημα, καλύτερος με την μπάλα στα πόδια, έβγαλε 18 τελικές σε σχέση με τις τέσσερις των αντιπάλων, έπαιξε πολύ καλύτερα ακόμη και τη κόντρα, ήταν σαφώς πιο οργανωμένος μεσοαμυντικά, είχε ξεκάθαρα περισσότερες δυνάμεις στη ζέστη, η κατοχή ήταν 60-40 αλλά έφθασε και στο 75-25, η ομάδα του Τούντορ είχε μεγαλύτερη ατομική ποιότητα, έβγαλε συνδυασμούς, ξεπέρασε δυσκολίες και ατυχίες με δοκάρια και τραυματισμούς, εκμεταλλεύτηκε και δεν αγχώθηκε από την έδρα, τελείωσε τον αγώνα ακόμη πιο εντυπωσιακά απ’ ότι τον ξεκίνησε! Ήταν το λεγόμενο… «κυριάρχησε κατά κράτος…».

Από εκεί και πέρα… ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ομίλους. Αυτή η επιτυχία, ειδικά φέτος, είναι μεγάλη.

Σε ατομικό επίπεδο μετά από αυτή τη βραδιά δεν μπορείς να γράψεις κάτι που να μην μοιάζει… εντυπωσιακό. Δεν γίνεται να μείνεις συγκρατημένος περιγράφοντας την προσπάθεια των παικτών της Ελληνικής ομάδας.

Η τρομερή απόδοση διαρκείας (λέγεται και φόρμα, έστω και σ’ αυτό το δίμηνο) του Πέλκα και του Κίτσιου δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη ούτε από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας. Ο Κωνσταντινίδης τους ακολουθεί από κοντά…

Από εκεί και πέρα ο Μακ άγγιξε το τέλειο. Ήταν εξωπραγματικός… Στην εκμετάλλευση χώρων, στο πιο κλειστό παιχνίδι με πλάτη, με πρόσωπο, με ντρίμπλες, με τέλειες… τελικές πάσες και άψογα τελειώματα. Το γεγονός ότι σε αυτά τα ματς με μικρομεσαίους που έπαιξαν κατά διαστήματα κλειστά, αλλά και πιο ψηλά, έχει βγάλει πάνω από δέκα τετ α τετ, δείχνει ότι έχει άριστη αντίληψη του χώρου.

Ο Μαλεζάς έπαιξε τόσο συγκροτημένα λες και δεν έφυγε τρία χρόνια! Ο Κόστα έκανε τον Ελμάντερ να φαίνεται… συνταξιούχος.

Ο Κάτσε δεν άφησε απάτητο σημείο και… δοκάρι ακούνητο! Ο Τζιόλης ήταν παντού και τα έκανε όλα-μα όλα- σωστά.

Πολυτιμότερος όλων είναι ΦΥΣΙΚΑ ο προπονητής. Μαγικά κάνει ο Τούντορ που πήρε αποτυχημένους παίκτες, τραγικής ομάδας και μετά από 15 μόλις μέρες ξεκούρασης, άρχισε να δουλεύει απότομα ένα νέο πλάνο, ξεκίνησε προετοιμασία, την διέκοψε για να παίξει νοκ άουτ αγώνες, τα ξαναδιέκοψε όλα αλλάζοντας μετά τα τέλη Ιουλίου το ρόστερ του και τελικά καταφέρνει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, ποντάροντας στους πιτσιρικάδες των ακαδημιών, που μέσα σε λίγες εβδομάδες βρίσκουν τέτοια χημεία, που άλλοι δεν βρίσκουν σε δύο χρόνια!

Και όόόόλα αυτά με τους: Αθανασιάδη, Τζαβέλλα, Σκόνδρα, Χαρίση, Τσίμιροτ, Σάμπο, Λέοβατς, Ζάιρο και τον Αντόνις στην εξέδρα να… περιμένουν!

Προφανώς και ΔΕΝ ξέρουμε αν όλη αυτή η κατάσταση θα έχει διάρκεια. Φυσικά και θα περιμένουμε την συνέχεια και τα πιο δύσκολα. Είναι 100% βέβαιο ότι η νεανική ομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα.

Βεβαίως και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον πώς ο Τούντορ θα κάνει μία ομάδα, τους χθεσινούς που οργίασαν, μαζί με τους ποιοτικούς που τώρα μπαίνουν.

Εννοείται πώς δεν ξέρουμε αν στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να «πατάει» με αυτό τον τρόπο τους αντιπάλους του και να διασύρει ακόμη και τους περίεργους που θα εμφανιστούν με τις σφυρίχτρες και τα σημαιάκια, όταν και ΑΝ η ομάδα πάει να πρωταγωνιστήσει.

Το… «χαμηλά τη μπάλα» προφανώς και αρμόζει σε αυτόν τον νέο ΠΑΟΚ.

Αλλά… Πέρα από όλα αυτά… Ένα έχει μεγαλύτερη αξία και αφορά τον ΠΑΟΚ, το dna του, την καθημερινότητα όλων όσων είναι κοντά σε αυτό τον σύλλογο.

Το μόνο που ξέρουμε λοιπόν, είναι ότι ΟΛΗ αυτή η νέα πραγματικότητα που λέγεται ΠΑΟΚ 2015-2016 και ειδικά οι πρώτες βάσεις που μπαίνουν, αποπνέουν… ΥΓΕΙΑ.

Και πέρυσι ο ΠΑΟΚ στην αρχή έβαλε τέσσερα στη Ζίμπρου, έξι στη Ντιναμό Μινσκ, τέσσερα σε ΟΦΗ, Πλατανιά, Βέροια και λοιπούς…

Αλλά…

Φέτος η Τούμπα και ο περίγυρος το χαίρονται! Η διάθεση άλλαξε. Το γήπεδο γεμίζει και θα ξαναγεμίσει πολλές φορές! Ο ΠΑΟΚτσής χαμογελάει και διασκεδάζει με το ποδόσφαιρο και την ομάδα του, πιστεύοντας ταυτόχρονα στο πλάνο και σε αυτούς που το εκπόνησαν και το υπηρετούν.

Ακόμη και οι ΠΑΟΚτσήδες που είναι πιο μακριά, αισθάνονται ήδη την ανυπομονησία να… ξαναδούν αυτή την ομάδα… Με όποιο τρόπο μπορούν.

Αυτή η πρώτη επιτυχία, είναι πραγματικά τεράστια…

* Σπουδαία μέρα η χθεσινή ΚΑΙ για την επιστροφή Βασιλειάδη στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ! Τονώνεται όλο το σύστημα… ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.