Οντ - Ντόρτμουντ 3-4

Gazzetta team
Οντ - Ντόρτμουντ 3-4

bet365

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε να χάνει με 3-0 από την Οντ στο 22', όμως με μεγάλη ανατροπή επιβλήθηκε 4-3! Ανατροπή και η Ζίλινα, που κέρδισε με 3-2 την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Απίστευτα πράματα στη Νορβηγία, όπου η Οντ υποδέχθηκε την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί δεν είχαν δεχθεί ακόμα γκολ στη σεζόν και στο 22' είχαν δεχθεί 3! Ο Τούχελ έκανε αλλαγές στην 11άδα και οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν. Μόλις στο 2' ο Σάμουελσεν από κοντά μετά από σέντρα του Ζεχίνι έκανε το 1-0! Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για τους φιλοξενούμενους, που είχαν δοκάρι με τον Καγκάβα στιγμές αργότερα, καθώς η τρικυμία στην άμυνα ήταν εκπληκτική σε κάθε επίθεση των Νορβηγών. Στο 20' ήρθε και το 2-0, με τον Νόρντκβελε να περνάει σαν σταματημένους τους Γκίντερ και Κάστρο και να πλασάρει εύστοχα τον Βάιντενφελερ.

Το τρίτο γκολ για την Οντ δεν άργησε να έρθει, όταν στο 22' ο Ρουντ εκτέλεσε το φάουλ από το 30 μέτρα και ο Βάιντενφελερ έκανε λάθος εκτίμηση, για να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του! Οι οπαδοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όμως οι παίκτες του Τούχελ κατάφεραν να συνέλθουν. Στο 30' το σουτ του Μχιταριάν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το γκολ της ελπίδας ήρθε στο 34', όταν ο Ομπαμεγιάνγκ αρχικά έχασε το τετ α τετ με τον Ρόσμπαχ, πριν κάνει το 3-1 στην εξέλιξη της φάσης. Οι Βεστφαλοί συνέχισαν να πιέζουν, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο Ντόρτμουντ. Στο 47' ο Καγκάβα με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής έκανε το 3-2 και η πίεση στη συνέχεια εντάθηκε. Ο Γκουντογκάν (53') πλησίασε στο γκολ, ο Ομπαμεγιάνγκ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 67' μετά το εξαιρετικό του μακρινό σουτ, ενώ στο 70' ο επιθετικός της Μπορούσια έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν μόνος από το... μισό μέτρο μπερδεύτηκε και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 76', όταν μετά από γύρισμα του Σμέλτσερ από αριστερά, ο Ομπαμεγιάνγκ πλάσαρε εύστοχα για το 3-3!

Το τέταρτο δοκάρι για την Ντόρτμουντ ήρθε στο 80' με τον Γκουντογκάν, πριν ο Μχιταριάν δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Ο Καγκάβα έβγαλε τη σέντρα στο 86' και ο Αρμένιος, που ήταν κορυφαίος του γηπέδου, με κεφαλιά έκανε το τελικό 3-4!



Πήρε αποτέλεσμα η Σεντ Ετιέν
Κοντά στην πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, που έφυγε με 1-1 από την έδρα της... πασίγνωστης, Μιλσάμι, από την Μολδαβία. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ρομέν Χαμουμά που έχασε πέναλτι, σκόραρε και αποβλήθηκε για τους Στεφανουά, οι οποίοι πολύ δύσκολα δεν θα ολοκληρώσουν τη δουλειά στη ρεβάνς Ζοφρουά Γκισάρ. Η ομάδα της Ligue1 μπήκε καλύτερα από νωρίς και πήρε πέναλτι με τον Κορνιέ. Στο 16' ο Χαμουμά το εκτέλεσε αλλά ο Μίτου έπεσε σωστά και απέκρουσε. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος χάφ πλήγωσε την Μιλσάμι στο 39' όταν ο Μίτου απέκρουσε σουτ του Ρου και εκείνος έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία (0-1). Οι Γάλλοι έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο όμως ο Χαμουμά είδε κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στο 54'. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μπουντ ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Ρουφιέ για το 1-1 ύστερα από φάουλ του Πάτρας. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Σεντ Ετιέν είχε καλή στιγμή με σουτ του Ντιομαντέ, ενώ οι Μολδαβοί πίεσαν στο τέλος χωρίς να μπορέσουν να βάλουν δεύτερο γκολ.

Γκέλα η Σαουθάμπτον
Η Σαουθάμπτον παραχώρησε 1-1 εντός έδρας στην Μίντιλαντ κάνοντας την ρεβάνς στην Δανία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο Τζέι Ροδρίγες απείλησε πρώτος για τους Αγίους, οι οποίοι αφού είχαν μία σειρά από καλές στιγμές είδαν τον Ράσμουσεν να προειδοποιεί με σουτ-άουτ στο 20' πριν ο Τιμ Σπαρβ με σουτ κάνει το 0-1 στο 45'. Η ομάδα του Ρόλαντ Κούμαν αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, ο Κίαν Χάνσεν έκανε πέναλτι στον Γουόρντ-Πρόουζ και στο 56' ο Ροδρίγες έγραψε το 1-1 από τη βούλα πετυχαίνονας το πρώτο του γκολ με το αγγλικό κλαμπ από τον Μάρτιο του 2014. Οι γηπεδούχοι πήραν αυτοπεποίθηση από το γκολ νωρίς στην επανάληψη και είχαν την επόμενη καλή φάση με κεφαλιά του Κόλκερ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Δανών, Νταλίν. Γουανιάμα, Τάργκετ, Ρόδρίγες, Γουόρντ-Πρόουζ ήταν επικίνδυνοι όμως μέχρι το τέλος του αγώνα το 1-1 δεν άλλαξε.

Με το ζόρι ο Αγιαξ
Προφανώς ο Αγιαξ δεν πήρε το μάθημα του από τον αποκλεισμό από την Ραπίντ Βιέννης στoν 3o Προκριματικό Γύρο του Champions League. Και τώρα στο Europa League ήταν κακός υποδεχόμενος την Γιάμπλονετς, αλλά τουλάχιστον νίκησε με μεγάλη δυσκολία με 1-0. Οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 17' με τον Μπαζόερ και τελικά χρειάστηκαν το εύστοχο πέναλτι του Μίλικ (54') για να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο θα πρέπει να υπερασπιστούν στην Τσεχία.

Αλλο Μπάρτσα, άλλο Ζίλινα
Εχοντας παίξει τα δύο εκπληκτικά ματς για το ισπανικό Σούπερ Καπ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να βάλει πολλούς αναπληρωματικούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ζίλινα. Βλέπετε την Κυριακή έχει και πάλι να αντιμετωπίσει τη Μπάρτσα και έπρεπε να δώσει ανάσες στους καλούς του. Ακόμα και έτσι η ομάδα του προηγήθηκε από νωρίς με 0-2 (13' Σαμπίν, 33' Κίκε Σόλα). Μόνο που οι Σλοβάκοι δεν το έβαλαν κάτω και πέτυχαν την τρελή επαναφορά. Ο Παούρ (65') έκανε την αρχή και ο Γουίλιαν ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή με γκολ στο 77' και το 93'.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Καμπάλα - Παναθηναϊκός 0-0

Αστρα Γκιουργκίου - Αλκμααρ

Ντιναμό Μινσκ - Ζάλτσμπουργκ 2-0

Μιλσάμι - Σεντ Ετιέν 1-1

Αγιαξ - Γιάμπλονετς 1-0

Κράσνονταρ - Ελσίνκι 5-1

Μόλντε - Σταντάρ Λιέγης 2-0

ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι

Σλόβαν Λιμπερετς - Χάιντουκ Σπλιτ 1-0

Σπάρτα Πράγας - Τουν 3-1

Ζάρια Λουγκάνσκ - Λέγκια Βαρσοβίας 0-1

Ατρόμητος - Φενερμπαχτσέ 0-1

Γιουνγκ Μπόις - Καραμπάγκ 0-1

Ραμποτνίτσκι - Ρουμπίν Καζάν 1-1

Στεάουα Βουκουρεστίου - Ρόζενμποργκ 0-3

Ζίλινα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2

Αλταχ - Μπελενένσες 0-1

Οντ Γκρένλαντ - Ντόρτμουντ 3-4

Μπορντό - Καϊράτ Αλμάτι 1-0

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα