Προς σύγκλιση Κοντονής - ΕΠΟ

Gazzetta team
Προς σύγκλιση Κοντονής - ΕΠΟ

bet365

Τάση συνεργασίας ανάμεσα στο υφυπουργείο Αθλητισμού και στην ΕΠΟ διαφαίνεται, με τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα, να εμφανίζεται διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα.

Όπως αποκαλύπτει η SportDay, υπάρχει αλληλογραφία σε εξέλιξη μεταξύ των δύο πλευρών, παρά την απουσία της Ομοσπονδίας από συνάντηση του κ. Κοντονή με τις ομάδες της λίγκας που αγωνίζονται στην Ευρώπη και την θέση εκ νέου του ζητήματος των τακτικών δικαστών από την πλευρά του υφυπουργού.

Η ΕΠΟ φαίνεται πως θα ορίσει τους τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα και άμεσα. Η κατ' αρχήν απόφαση θα ληφθεί στη ΓΣ της επόμενης Παρασκευής και στη συνέχεια το Αργότερο μέχρι τις 13/6, όταν και λήγει η προθεσμία, θα έχουν εισαχθεί οι τακτικοί δικαστές στις επιτροπές.

Η διαφορά στο θέμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου πέρα από τη διατύπωση, έχει να κάνει με τη θέση της ΕΠΟ ότι βάσει διεθνών καταστατικών και κανονισμών το συγκεκριμένο όργανο είναι μικτό. Η Ομοσπονδία δεν αντιτίθεται στον ορισμό τακτικών δικαστών και σε αυτό το όργανο, αλλά υποστηρίζουν ότι πρέπει σε αυτό να μπουν και δικηγόροι.

Όμως, το υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, όπου αναφέρεται ότι οι τακτικοί δικαστές δεν δέχονται να μετάσχουν σε μικτό όργανο. Ο Κοντονής θεωρεί ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο λειτουργεί ξεκάθαρα σαν τρίτος βαθμός Δικαιοσύνης και υποστηρίζει ότι πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για το θέμα, απειλώντας την ΕΠΟ με «άρση αθλητικής αναγνώρισης», παρότι δεν προέκυπτε από την ομοσπονδία διάθεση για «πολεμική» και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, διακρίνεται τάση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, ο Κοντονής φέρεται να είχε συνάντηση στη διάρκεια της ημέρας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις ενέργειες που γίνονται στο ποδόσφαιρο και έδωσε τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει με τις κινήσεις του.

 

Τελευταία Νέα