ΠΑΟΚ: Έτοιμος να πετάξει ψηλά (vid&pics)

ΠΑΟΚ: Έτοιμος να πετάξει ψηλά (vid&pics)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ: Έτοιμος να πετάξει ψηλά (vid&pics)

bet365

Μετά από τρεις σεζόν, έντονης γκρίνιας και αμφισβήτησης, ο Σαββίδης αποφάσισε να πάρει "σκούπα" και να τ' αλλάξει όλα στην ομάδα. Έφερε ένα τεράστιο όνομα στην θέση του αθλητικού διευθυντή, Άρνεσεν. Έναν προπονητή, Τούντορ, που κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και παίκτες νέους και διψασμένους για να ματώσουν την φανέλα του ΠΑΟΚ.

H περσινή χρονιά αποδείχθηκε καταστροφική για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που σερνόταν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τερμάτισε στην τελευταία θέση των play offs. Το πιο άσχημο όμως ήταν ή κακή εικόνα που έβγαζε ο σωματείο προς τα έξω καθώς ο καθένας έκανε ότι ήθελε χωρίς να λογαριάζει τίποτα. Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε αυτή την φορά να μην κάνει του κεφαλιού του και να ακούσει ανθρώπους, Ιάκωβος Αγγελίδης, που γνωρίζουν πως οργανώνεται μια ΠΑΕ. Προσελήφθη ο Φράνκ Άρνεσεν για την θέση του αθλητικού διευθυντή, με τον Δανό παράγοντα να βάσει αποκλειστικά την δική του υπογραφή στο σχεδιασμό της ομάδας. Για την θέση του προπονητή ανακοινώθηκε ο Ιγκορ Τούντορ που παρότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή, κέρδισε τις εντυπώσεις με την σοβαρότητα του. Αποχώρησαν παίκτες βαρίδια, ενώ αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές νεαροί σε ηλικία (Μ.Ο 24 ετών) που διψάνε για μπάλα και έχουν την στόφα του νικητή. Οι φετινοί στόχοι του Δικεφάλου είναι όπως κάθε χρόνο υψηλοί πρωτάθλημα, κύπελλο και έξοδος στο Τσάμπιονς Λίγκ.

ΗΡΘΑΝ: Νίκος Κοροβέσης, Χάρης Χαρίσης, Ρόμπιν Όλσεν, Γκάρι Ροντρίγκεζ, Ζάιρο ντε Μασέδο ντα Σίλβα, Έρικ Σάμπο, Μάριν Λέοβατς, Γκόικο Τσίμιροτ, Στέλιος Μαλεζάς, Tέρι Αντόνις

ΕΦΥΓΑΝ: Φάνης Τζανδάρης, Γιώργος Κατσικάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Σαρλ Ιτάνζ, Σανθ Χακόμπο, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κριστιάν Νομπόα, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, Μάαρτεν Μάρτινς


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε την θέση του προπονητή σ' έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει πολλές παραστάσεις πλην του Κροατικού πρωταθλήματος και της Χάιντουκ Σπλιτ. Μπορεί να του λείπει η εμπειρία, όμως ο Ιγκορ Τούντορ έχει πολύ όρεξη για δουλειά και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύει πολλές ώρες προκειμένου να βελτιώνεται καθημερινά. Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς άρχισαν να φαίνονται, ενώ είναι λάτρεις της πειθαρχίας. Μάλιστα δεν δίστασε να "πετάξει" εκτός ομάδας τους Περέιρα και Λούκας επειδή δεν φορούσαν σε μια προπόνηση τις προστατευτικές τους καλαμίδες.

Η Vistabet προσφέρει bonus μέχρι 100 ευρώ σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στoν αποψινό αγώνα ΠΑΟΚ – Μπρόντμπι.

Το 2009, σε ηλικία 31 ετών κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια και αποχώρησε το 2010 Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου κι ένα χρόνο μετά πήρε προαγωγή για την Κ17 της Χάιντουκ, ενώ παράλληλα ο Ιγκόρ Στίματς τον έχρισε βοηθό προπονητή στην Εθνική Κροατίας. Η διοίκηση του Σπλίτ τον έχρισε πρώτο προπονητή και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό κόντρα στη Λοκομοτίβα. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στην οποία η νεανική Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μαζέψει αρκετά αστεράκια στο ρόστερ του. Κανένας όμως, δεν είναι ο παίκτης ορχήστρα που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα και θα την κάνει να πετάξει ακόμα πιο ψηλά. Στην Θεσσαλονίκη δημιουργούν μια νέα ομάδα που τα επόμενα τώρα δύο - τρία χρόνια θα υπάρξουν οι παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν. Έτσι λοιπόν το αστέρι του φετινού ΠΑΟΚ είναι ο Φράνκ Άρνεσεν. Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρονιά στον Δικέφαλο εμπιστευόντουσαν τη θέση του αθλητικού διευθυντή σε ανθρώπους που δεν ήξεραν να χτίζουν ομάδες. Δεν είχαν εμπειρίες και αυτό το σωματείο το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο Άρνεσεν έδειξε πως έχει πλάνο και πάνω σ' αυτό θα πορευτεί η ομάδα τα επόμενα τρία χρόνια. Ένα πλάνο που το σέβεται πρωτίστως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης και φυσικά ο κόσμος της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φίλαθλοι αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας. Ο Δανός εμπνέει σιγουριά και γι' αυτό τον λόγο δεν υπάρχει γκρίνια και φαγωμάρα στην κερκίδα.

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΝ: Κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ έχει στόχο την κατάκτηση τίτλων. Αυτό θα κάνει και φέτος. Γνωρίζουν στην Τούμπα πως ακόμα δεν είναι σε θέση να "χτυπήσουν" τον Ολυμπιακό, όμως θέλουν να το διεκδικήσουν μέχρι το τέλος. Πετυχημένη η χρονιά θα είναι αν ο Δικέφαλος κατακτήσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λίγκ που θα του δώσει το δικαίωμα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια αγωνιστικά.

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΝ: Αν τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος θα θεωρηθεί αποτυχία. Δεν προχωρήσει στους 32 του Europa League και φυσικά δεν κατακτήσει το Κύπελλο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αλλά και ο μεγαλομέτοχος, θέλουν να γευτούν περισσότερες χαρές φέτος και όχι πίκρες. Αν συμβεί και πάλι αυτό τότε πολύ δύσκολα να ξανά κερδίσει η ομάδα τον κόσμο της και φυσικά τον άνθρωπο που επενδύει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια στην ομάδα.

SITE: www.paokfc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα