Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

bet365

Η Αθλέτικ άντεξε στο Camp Nou κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πήρε 1-1 και σε συνδυασμό με το 4-0 κατέκτησε το ισπανικό super cup που είναι ο πρώτος τίτλος μετά το 1984.

Πάρτι στην χώρα των Βάσκων με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να ολοκληρώνει το τυπικό κομμάτι της έκπληξης και να παίρνει την κούπα από την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είχε τις απαντήσεις μετά το βαρύ 4-0 του San Mames. Η Αθλέτικ περιόρισε τους Μπλαουγκράνα που προηγήθηκαν στο 43' με τον Μέσι αλλά έμειναν με δέκα στο 57' εξαιτίας της αποβολής του Πικέ. Σκόρερ για την Αθλέτικ ξανά ο Αρίτς Αντούριθ, ο οποίος έγινε ο πρώτος της παίκτης που βάζει 4 γκολ σε διπλούς αγώνες super cup και πρώτος που το κάνει σε βάρος των Καταλανών. Με αυτόν τον τίτλο η Μπιλμπάο έφτασε τους 33, έχοντας 8 στην Primera Division, 23 Copa del Rey και 2 Supercopa.

Ομάδες που κατέκτησαν το super cup χωρίς να έχουν πάρει ούτε πρωτάθλημα ούτε κύπελλο: Μπαρτσελόνα 1996, Μαγιόρκα 1998, Αθλέτικ 2015.

Απότομα ξύπνησε η Μπαρτσελόνα στο ματς και στο 6' έκανε δύο πολύ καλές φάσεις. Στο 6' ο Πέδρο πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ με τον Γκόρκα Ιραϊθόθ και στο ίδιο λεπτό ο Πικέ -πολλές φορές ήταν σε θέση φορ- με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο. Αφού πέρασαν αναίμακτα τη μπόρα, οι παίκτες του Βαλβέρδε μπόρεσαν να βγάλουν μεγάλο κομμάτι από το πρώτο μέρος χωρίς να δεχθούν καθαρή φάση αφού πίεζαν ψηλά και έκοβαν την ανάπτυξη από πίσω. Στο 24' ο Ινιέστα κόπηκε τελευταία στιγμή και στο 31' το φάουλ του Μέσι πέρασε άουτ.

Αντίθετα από αυτό που θα περίμενε κανείς οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Εράσο να βγαίνει μόνος με τον Μπράβο και να πλασάρει άουτ ενώ θα μπορούσε να έχει δώσει στον Αντούριθ που περίμενε. Τελικά οι Βάσκοι δεν μπόρεσαν να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια, αφού σε μία μέτρια Μπαρτσελόνα φτάνει μία στιγμή μαγείας για να κάνει τη ζημιά. Στο 43' ο Ράκιτιτς ύψωσε τη μπάλα από δεξιά, ο Σουάρες με το στήθος έδωσε στον Μέσι και ο Αργεντινός από κοντά έκανε το 1-0.

Η Αθλέτικ είχε τις πρώτες φάσεις στο δεύτερο μέρος, με τον Σουσαέτα να σουτάρει στα χέρια του Μπράβο (54') και τον Αντούριθ να κάνει αδύναμο τελείωμα μέσα από την περιοχή (56') και να στέλνει και αυτός η μπάλα στα χέρια του Χιλιανού πορτιέρο. Αυτή η φάση ήταν η αφορμή να αποβληθεί ο Πικέ αφού φάνηκε να... στολίζει τον βοηθό και είδε απευθείας κόκκινη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Καταλανοί έκαναν δύο κολλητές φάσεις αλλά Πέδρο (57') και Ράκιτιτς (59') απέτυχαν να κάνουν το 2-0 από κοντά για να ακολουθήσουν το σουτ του Σουάρες εκτός περιοχής στα χέρια του Ιραϊθόθ (63') και το πλασέ του Ουρουγουανού άουτ μέσα από την περιοχή (73').

Στο 74' ο τελικός κρίθηκε οριστικά. Ο Ντε Μάρκος πήρε την κεφαλιά για τον Αντούριθ ο οποίος με την άμυνας των Μπλαουγκράνα απούσα βρέθηκε μόνος με τον Μπράβο, ο Χιλιανός απέκρουσε αλλά ο Βάσκος φορ με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για 1-1. Στο 81' μπήκε αλλαγή ο Κίκε Σόλα, πέντε λεπτά μετά είδε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μασεράνο και έγινε ο πρώτος παίκτη στην ιστορία της Μπιλμπάο που αποβάλλεται σε super cup.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Σάντρο), Ινιέστα, Πέδρο (68' Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα (68' Ελουστόντο), Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Γουρπέγκι, Μπόβεδα, Εράσο, Μπενιάτ (83' Μικέλ Ρίκο), Σουσαέτα, Αντούριθ (81' Κίκε Σόλα).

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα