Παρί Σεν Ζερμέν - Γκαζελέκ Αζαξιό 2-0

Παρί Σεν Ζερμέν - Γκαζελέκ Αζαξιό 2-0

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εύκολα 2-0 της Γκαζελέκ Αζαξιό στο Parc des Princes και για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια ξεκίνησε με δύο νίκες το Championnat.

Μετά το διπλό στην Λιλ (0-1) την πρώτη αγωνιστική, η ομάδα του Λοράν Μπλαν νίκησε και την Γκαζελέκ Αζαξιό, που κάνει... ντεμπούτο στην Ligue 1, και για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια ξεκίνησε με δύο νίκες τις υποχρεώσεις της στην εγχώρια λίγκα. Οι πρωταθλητές πήραν το τρίποντο χάρη σε γκολ των Ματουιντί και Τιάγκο Σίλβα στο πρώτο μέρος και σίγουρα δεν κινδυνεύουν να τους συμβεί ότι και το 2006 όταν είχαν τερματίσει στην 9η θέση. Θεατής σε όλο το ματς ήταν ο keeper των Παριζιάνων, Κέβιν Τραπ, παρουσιάστηκε πριν το παιχνίδι ο Ανχελ Ντι Μαρία, αποδοκιμάστηκε ο Σταμπουλί που έγινε ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες της Μαρσέιγ.

Αφού απείλησε με μακρινό σουτ του Λούκας Μόουρα (8'), η Παρί άνοιξε το σκορ με τον Ματουιντί στο 11'. Ο Γάλλος μέσος πήρε την απόκρουση από την άμυνα των φιλοξενούμενων και με τρομερό σουτ κοντά στο παραθυράκι της κλειστής γωνίας, έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη όταν μετά το κόρνερ του Τιάγκο Μότα ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0.

Οπως στο υπόλοιπο κομμμάτι του πρώτου μέρους έτσι και στην αρχή της επανάληψης οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αγκουστίν έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και ο Καβάνι με κεφαλιά άουτ. Ο Matador είχε νέα απειλή από αέρος στη συνέχεια, όπως και ο Νταβίντ Λουίζ, όμως το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μάξουελ, Σίλβα, Λουίζ, Οριέ, Ματουιντί (70' Λαβέτσι), Μότα (76' Σταμπουλί), Βεράτι, Μόουρα, Αγκουστίν (69' Παστόρε), Καβάνι.

Γκαζελέκ Αζαξιό (Τιερί Λορέι): Μορί, Ντικουρτιού, Κοέ, Φιλιπί, Μαρτινέζ, Σιλά, Μουάν, Τζόκοβιτς (75' Μαγί), Γιουγκά, Πουζόλ (63' Τσιμπουμπού), Ζουά (92' Μπουταΐμπ).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα