«Ο Ντίντακ της... Εσπανιόλ θα κάνει θραύση!»

«Ο Ντίντακ της... Εσπανιόλ θα κάνει θραύση!»

Θάνος Σαρρής
«Ο Ντίντακ της... Εσπανιόλ θα κάνει θραύση!»

bet365

Ο ρεπόρτερ της «Estadio Deportivo» Νταβίδ Ντίας μιλάει στο gazzetta.gr για τα δύο πρόσωπα του Ντίντακ και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του, που μπορεί να τον καθιερώσει στην ΑΕΚ.

Στα 26 του χρόνια, ο Ντίντακ Βίλα ήρθε στην ΑΕΚ για να ξαναβρεί τον παλιό του, καλό εαυτό. Δεν είναι ότι τον πήραν τα χρόνια. Το αντίθετο μάλιστα. Στα 26 του, έχει μπροστά του πολλά χρόνια ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Εκείνο που αναζητά όμως είναι η διάρκεια, η οποία θα του επαναφέρει την αυτοπεποίθηση σε επίπεδα Εσπανιόλ και θα τον κάνει εκείνο τον πλάγιο μπακ που έκανε δική του όλη την αριστερή πτέρυγα: Εξαιρετικός στην άμυνα, επικίνδυνος στις προωθήσεις, συγκεντρωμένος τακτικά, γρήγορες επιστροφές, «όργωμα» της πλευράς.

«Όταν ξεκινήσαμε να τον μαθαίνουμε στην Εσπανιολ, ο Ντίνακ Βιλά εντυπωσίασε πολύ κόσμο με την πολύ καλή φυσική του κατάσταση και την τεχνική. Ήταν πολύ συνεπής όταν αμυνόταν και πολύ δυνατός και ορμητικός όταν χρειαζόταν να βγει μπροστά και να βοηθήσει στην επίθεση. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που η Μίλαν αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της και πλήρωσε τόσα χρήματα», τονίζει στο gazzetta.gr ο Νταβίδ Ντίας, ο οποίος γνώρισε καλύτερα τον Ντιντάκ στο διάστημα που πέρασε στην Μπέτις.

Τον έζησε στην καθημερινότητά του, είδε την θέλησή του για δουλειά, αλλά και τα προβλήματα που τον εμπόδιζαν από το να βγάλει τον εαυτό του εκείνο που είδε η Μίλαν και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του. Τον αριστερό μπακ που γνωρίζοντας πολύ καλά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε απεγνωσμένα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011, μέχρι φυσικά να μπει στο παιχνίδι η Μίλαν. Έδωσε τέσσερα εκατομμύρια και ο «Τσιγκούρι» να στραφεί στον Μαρκάνο, που μπορούσε να προσφέρει λύσεις σε δύο θέσεις. Ο Ντίντακ, όμως, ήταν η μεγάλη του καψούρα.

Η καριέρα του στη Μίλαν δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι τραυματισμοί. Το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών στάθηκε εμπόδιο μπροστά του. Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλέγκρι, καθώς περισσότερο του τον... αγόρασαν παρά τον επέλεξε ο ίδιος και αναγκαστικά αναζήτησε το μέλλον του εκτός Σαν Σίρο. «Από την ώρα που πήγε στο Μιλάνο όλα άλλαξαν. Στην Ιταλία δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει τις εμφανίσεις της Ισπανίας ούτε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον παλιό του εχθρό: Τους τραυματισμούς», τονίζει στο gazzetta.gr ο Ντίας. Οι τραυματισμοί ήταν και εκείνοι που του χάλασαν την επιστροφή στην Ισπανία για χάρη της Βαλένθια. Έκανε χειρουργείο για να λύσει το πρόβλημά του και τελικά, τον Ιούνιο του 2013, η Μπέτις ήταν εκείνη που του έδωσε την ευκαιρία.

«Στην Μπέτις, στην ομάδα που τον βοήθησε για να συνεχίσει την εξέλιξή του τελικά, καθυστέρησε πολύ για να βρεθεί στην ιδανική φυσική κατάσταση και να βρει τη φόρμα του. Όταν τα κατάφερε, έπαιξε 4-5 αγώνες σε καλό επίπεδο και στη συνέχεια τραυματίστηκε ξανά», λέει ο Νταβίδ. Πέρυσι, παίζοντας ξανά δανεικός στην νεοφώτιστη Εϊμπάρ, έδειξε ότι αν βρει ρυθμό, πιθανόν να αφήσει οριστικά πίσω το παρελθόν. Η ΑΕΚ είναι ένας ιδανικός προορισμός για να το καταφέρει.

«Τη δεδομένη στιγμή, είναι ένας πλάγιος μπακ ψηλός και πολύ σίγουρος στις μεταβιβάσεις του, αλλά του λείπει η ταχύτητα και οι προωθήσεις. Είναι όμως πιθανόν, αν καθιερωθεί, να αποκτήσει και πάλι αυτοπεποίθηση και να δείξει το επίπεδο που έδειξε στην Εσπανιόλ. Γιατί ο Ντίντακ που έπαιξε στην Εσπανιόλ ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ακραίος μπακ. Ο Ντίντακ των υπολοίπων ομάδων δεν ήταν ο ίδιος. Μένει να το δούμε. Μακάρι να καταφέρει. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι πως αποτελεί έναν τεράστιο επαγγελματία», καταλήγει ο Νταβίδ Ντίας από την Estadio Deportivo.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα