Το πάθημα να γίνει... μάθημα

Το πάθημα να γίνει... μάθημα

Νίκος Ρόλλας
Το πάθημα να γίνει... μάθημα

bet365

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (1-2), το Gazzetta.gr επισημαίνει τα λάθη των «πράσινων» που καλούνται να μην τα ξανακάνουν απόψε στο Μπριζ (21:30).

Ήταν 5 Αυγούστου του 2014 όταν ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε στην κατάμεστη Λεωφόρο την Σταντάρ Λιέγης, έχοντας «κληρονομιά» το 0-0 στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι. Το αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκαν οι «πράσινοι» μόλις στο 15ο λεπτό, φάνηκε να τους εδραιώνει ως φαβορί, όμως η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να χάσει 2-1, να αποκλειστεί και να συνεχίσει στα play off του Europa League, αντί σε αυτά του Champions League.

Τώρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του καλούνται να αποδείξουν οτι έπαθαν και... έμαθαν. «Πέταξαν» για το Μπριζ έχοντας στις βαλίτσες τους ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο καλούνται να υπερασπιστούν απόψε το βράδυ, πολύ καλύτερα από ότι είχαν κάνει 12 μήνες πριν στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Για να τα καταφέρουν όμως, δεν θα πρέπει να κάνουν τα ίδια λάθη όπως είχαν κάνει πέρυσι με την Σταντάρ Λιέγης...

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Αν και στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερη επιφυλακτικός στο παιχνίδι του, το αυτογκόλ που πέτυχαν οι Βέλγοι τους άλλαξε εντελώς mode. Αντί να συνεχίσουν να είναι μετρημένοι, καλύπτοντας χώρους και καταστρέφοντας το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, άρχισαν να ανεβαίνουν πολύ ψηλά και να ψάχνουν μανιωδώς το δεύτερο γκολ. Κάτι που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι σωστό, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, όμως όταν έχεις απέναντί σου μία ομάδα όπως η Σταντάρ Λιέγης και εσύ βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα μίας νέα προσπάθειας, είναι λάθος. Οι κενοί χώροι που φυσιολογικά δημιουργήθηκαν δεν έμειναν ανεκμετάλλευτοι από τους Βέλγους που στο 36' και στο 42' με τους Εμπομπό και Εμποκού «πάγωσαν» την Λεωφόρο.



ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από την Σταντάρ Λιέγης, θα διαπιστώσει πολλά λάθη από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Το πρώτο για παράδειγμα έχει ξεκινήσει από μία λάθος πάσα του Τριανταφυλλόπουλου. Στη συνέχεια αν και ο Ατζαγκούν είναι ιδιαίτερα ταχύς και βρίσκεται κοντά στην φάση, εγκαταλείπει το σπριντ που κάνει για να πάει στην άμυνα, ενώ ο Κουτρουμπής δεν διαβάζει σωστά την πορεία της μπάλας στην ασίστ που γίνεται στον Εμπομπό. Στο δεύτερο γκολ τώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος έχει χάσει την θέση του ως δεξί μπακ, ενώ ο Κουτρουμπής δεν προλαβαίνει να κόψει την κεφαλιά-πάσα προς τον Εμποκού, ο οποίος στο ένας εναντίον ενός, αποφεύγει το μαρκάρισμά του και με ένα άπιαστο σουτ κάνει το 1-2.



ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ
Μπορεί οι «πράσινοι» να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1, όμως από το 65' και μετά που έδειξαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν γυρίσει το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη-πρόκριση. Τις ευκαιρίες όμως που είχαν δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν, καθώς στο 70' και στο 72' οι προσπάθειες του Ντίνα και του Σίλντενφελντ αντίστοιχα, σταμάτησαν στο δοκάρι. Και δεν ήταν μόνο αυτές.... Ο Κουτρουμπής στο 68', ο Καρέλης στο 74' και στο 75' , αλλά και ο Ατζαγκούν στο 80' θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει και να γίνει... ροντέο το ματς στα τελευταία λεπτά, αλλά η μπάλα δεν έλεγε να καταλήξει στα δίχτυα.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (56 Κλωναρίδης) (65' Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56' Καρέλης), Μπεργκ.

ΜΠΡΙΖ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (πιθανή εντεκάδα)
Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Νίνης (ή Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα