Ο άνθρωπος που ήταν εκεί...

Ο άνθρωπος που ήταν εκεί...

Gazzetta team
Ο άνθρωπος που ήταν εκεί...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής, γράφει για τον Ολυμπιακό και τα πολύ δυνατά φιλικά που έχει δώσει αυτό το καλοκαίρι...

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Πόσο μάλλον σε ομάδες αυτού του επιπέδου με 30+ ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους. Να έχουν γίνει σε διάστημα τριών εβδομάδων (14 Ιουλίου-4 Αυγούστου) επτά φιλικά παιχνίδια, σε τρεις διαφορετικές χώρες και να μην έχει χάσει κάποιος ούτε... δευτερόλεπτο συμμετοχής. Να μην έχει βγει από το γήπεδο, ούτε για να δέσει τα... κορδόνια του.

Ματς υψηλής έντασης (Φενέρ, Φέγενορντ), ματς δοκιμών (Τβέντε, Σίβασπορ), ματς για... ρεζέρβες (Ρίζεσπορ, Αντάλιασπορ), ματς ίσα για να γίνουν (Ντούκλα). Από όλα είχε ο μπαξές για τον Ολυμπιακό σε αυτές τις τρεις εβδομάδες που μόλις πέρασαν. Όπως προβλέπεται. Στο διάστημα που η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ξεκίνησε από τις Άλπεις, βρέθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ και (χθες) έφτασε ως το Άρνεμ. Στην περιοδεία μιας προετοιμασίας που αν θα έπρεπε φέτος να πάρει όνομα και επώνυμο θα κατέληγε εύκολα στο... Τάσος Αυλωνίτης. Πολύ εύκολα όμως.

Έντεκα χρονών ήταν το καλοκαίρι του 2001. Την χρονιά που οι αδερφοί Κοέν έστελναν το μικρό ασπρόμαυρο αριστούργημα τους, στο άσπρο πανί των σινεμά. The man who wasn’t there (ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί). Δεκατέσσερα καλοκαίρια αργότερα λοιπόν, ο Χαλκιδαίος στόπερ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί. Ο κεντρικός αμυντικός που δεν έχει σταματήσει να παίζει σε αυτή τη σειρά φιλικών, προσπαθώντας να γίνει η «απάντηση» σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει και αφορούν στην καρδιά της άμυνας των Ερυθρόλευκων:

1) Την αναμονή για την μεταγραφή του «ηγέτη» που ο Ολυμπιακός την παλεύει ακόμη (έχοντας βάλει πλέον στο κάδρο το δύσκολο εγχείρημα με τον Έντερ Φαμπιάν Αλβάρεζ Μπαλάντα της Ρίβερ).

2) Τον τραυματισμό του Αλμπέρτο Μποτία από τα πρώτα... μέτρα στην Αυστρία

3) Τα «θέματα» που είχε ο Δημήτρης Σιόβας ο οποίος μόλις χθες «έβαλε» στο κοντέρ του ένα ημίχρονο, μετά την παρουσία του με τη Ντούκλα (14/7).

4) Το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί ο «φρέσκος» Δημήτρης Γούτας στην Αθήνα (ο οποίος πέρασε και εκείνος ένα θεματάκι τραυματισμού).

Όλα μαζί στην άμυνα του προέκυψαν του Μάρκο Σίλβα. Και ο Πορτογάλος αποφάσισε «εμπλοκή» για τον Αυλωνίτη. Ούτε «αλχημείες», ούτε άλλα πειράματα. Έμεινε με έναν στόπερ. Του ανέθεσε λοιπόν να κάνει τη «δουλειά». Όχι δεν ήταν «ευκαιρίες» ακριβώς. Τουλάχιστον εξ αρχής. Ήταν ανάγκη. Και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες.

Διότι ο 25άχρονος κεντρικός αμυντικός –που είχε να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης από το γκολ με τον Παναθηναϊκό- έπρεπε να λειτουργήσει για... δύο. Όχι μόνο να παίξει για εκείνον, αλλά να έχει τον «νου» του και αριστερότερα, εκεί όπου 11 από τα 14 ημίχρονα βρίσκονταν ο 20άχρονος Πραξιτέλης Βούρος. Για τον «μικρό» αυτή η προετοιμασία μπορεί να είναι εμπειρία ζωής. Μακάρι μια αφετηρία για μια κανονική καριέρα. Για τον Αυλωνίτη όμως; Θα μπορούσε να είναι και «καταδίκη».

Καλά τα πήγε όμως. Εξαιρώντας το ματς με τη Φενέρ που πραγματικά υπήρξε... θέμα, σε γενικές γραμμές η «ειδικών» συνθηκών άμυνα του Ολυμπιακού δεν «υπέφερε» στα φιλικά. Και ειδικά στην Ολλανδία. Από τη στιγμή που μπροστά από τους δύο στόπερ επέστρεψε και έπιασε δουλειά ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Πλέον είναι πίσω και ο Σιόβας. Και προφανώς στις μέρες που ακολουθούν η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Κέρδισε από αυτή την διαδικασία ο Αυλωνίτης.

Έστω και αν στην αξιολόγηση του «κανονικού» ρόστερ μπορεί να είναι ο 5ος στόπερ της ομάδας. Πίσω από την «μεταγραφή», τον Σιόβα, τον Μποτία, τον Γούτα. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Την κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο.

Ο Αυλωνίτης που τον περασμένο Αύγουστο τα είχε... μαζέψει από τον Ρέντη και επέστρεψε στα ξαφνικά όταν έφυγε με μεταγραφή ο Αβραάμ. Ο Αυλωνίτης που όταν ο Αμπιντάλ αποφάσισε πως δεν έχει άλλο, πήρε τη θέση του. Ο Αυλωνίτης που κάλυψε πέρσι και τον τραυματισμό του Σιόβα. Ο Αυλωνίτης που ο Περέιρα τον είχε... καλέσει σε αποστολή στο δικό του πρώτο μήνα παρουσίας στο λιμάνι (μέσα Γενάρη-μέσα Φλεβάρη) και έπειτα τον εξαφάνισε ως τον Μάη δίνοντας την εντύπωση πως αν παραμείνει στο τιμόνι, δεν θα θελήσει να τον κρατήσει στο επόμενο ρόστερ. Ο Αυλωνίτης που ήταν και παραμένει εκεί. Στο βάθος. Μια εφεδρεία που πέρσι χωρίς να το περιμένει κανείς έγραψε... 22 επίσημες συμμετοχές. Που χθες έφτασε να φορέσει ως και περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έστω για λίγο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα