Αναστασίου: «Να πετύχουμε γκολ»

Αναστασίου: «Να πετύχουμε γκολ»

Gazzetta team
Αναστασίου: «Να πετύχουμε γκολ»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου έθεσε ως προτεραιότητα την επίτευξη γκολ κόντρα στην Μπριζ και στάθηκε στην αποφυγή των λαθών που θα φέρει την πρόκριση! Κλωναρίδης: «Σαν να είναι 0-0».

Η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού ενόψει Μπριζ, έχει ως εξής:

"Ήρθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η Μπριζ είναι τελείως διαφορετική στην έδρα της, ανεβάζει την απόδοση της. Για εμάς που είναι σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο. Έχει ποιότητα, αλλά έχει και αδυναμίες. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο τυχερή, θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση…".

Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να πετύχει γκολ ή να μην δεχθεί γκολ;

"Να πετύχουμε γκολ…".

Τι διαφορετικό περιμένετε από τη Μπριζ σε σχέση με τη Λεωφόρο;

"Θα παίξουν πιο επιθετικά, ειδικά στην έδρα τους. Και με τη δύναμη που έχουν εντός και με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα που πέτυχαν στο πρωτάθλημα επί της Μέχελεν, δείχνουν ότι ο κόσμος τους δίνει άλλη ώθηση. Ξέρουμε ότι έχουν αδυναμίες. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και τα εκμεταλλευτούμε, θα έχουμε τον πρώτο λόγο".

Πέρυσι τέτοια εποχή, στις 5 Αυγούστου, η ομάδα είχε αποκλειστεί από τη Σταντάρ Λιέγης. Με πόση πίεση σε γεμίζει αυτό; Να κρίνονται πολλά τον Ιούλιο;

"Όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, πάντα είσαι υπό πίεση. Όλα σημαντικά για το κλαμπ και αυτός ήταν και ο στόχος όταν δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα, να γίνει ανταγωνιστική με νέους παίκτες, να περιορίσουμε τα χρέη και η ομάδα να κάνει βήματα προόδου και να εξελίσσεται. Γίνονται αυτά με σωστά βήματα και με πλάνο. Το οικονομικό παίζει ρόλο, αλλά προέχει να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό. Αν είμαστε σωστοί εμείς, τα πράγματα θα είναι καλά για εμάς".

Κλωναρίδης: «Σαν να είναι 0-0»

Τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» εκπροσώπησε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, λόγω και της βελγικής καταγωγής του.

"Είναι καλό το γεγονός ότι νικήσαμε, όμως, αύριο το πιο σημαντικό είναι να πάμε και να παίξουμε σαν είναι στο 0-0 το σκορ. Πρέπει να πάμε για να σκοράρουμε και να νικήσουμε".

Κατά την άποψη σου, ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει για να σκοράρει ή για να αμυνθεί;

"Πρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Να παίξουμε με καρδιά και πάθος για να δείξουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Εάν τα κάνουμε αυτά, θα περάσουμε".

Επειδή απείχες αρκετό καιρό από τις προπονήσεις, θες να μας πεις πως αισθάνεσαι; Είσαι έτοιμος να παίξεις;

"Είμαι πολύ καλά πλέον. Το αν θα παίξω, εξαρτάται από τον προπονητή μου. Με είδε στο φιλικό που παίξαμε με τον Άρη Λεμεσού και αν θεωρεί ότι θα πρέπει να παίξω, θα παίξω".

To πλάνο πρόκρισης

Από κει και πέρα, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Αναστασίου έχει καταλήξει στο 4-3-2-1, με τον Κοτσόλη στην εστία, αριστερά τον Πράνιτς, δεξιά τον Βέμερ και τον Τριανταφυλλόπουλο με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο των μετόπισθεν. Λαγός, Κουτρουμπής και Ζέκα στην μεσαία γραμμή, Νίνης και Καρέλης μεσοεπιθετικά και στην κορυφή ο Μάρκους Μπεργκ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα