ΑΙΚ Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3 (vids)

ΑΙΚ Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3 (vids)

Νίκος Τσιώκος
ΑΙΚ Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3 (vids)

bet365

Με τον Μαρσελίνιο να κάνει... όργια (γκολ, ασίστ, κερδισμένα πέναλτι κι αποβολή), τον Γκορμπούνοφ να πιάνει πέναλτι (το 1 από τα 2) κι όλους τους άλλους να κάνουν μεγάλο ματς, ο Ατρόμητος... άλωσε την Στοκχόλμη (1-3 την ΑΪΚ) και «αγκάλιασε» τα πλέι οφ του Europa League!

Με 4-4-2, χωρίς Γκοϊτόμ η ΑΙΚ

Με 4-4-2 και χωρίς το μεγάλο της αστέρι παρέταξε την ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Αντρέας Αλμ. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κάλγκρεν, με τον Πάβεϊ να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Άλεξ το αριστερό και τους Σάντμπεργκ, Γιόχανσον να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ετούχου, Οφόρι, δεξιά τους ο Μπλόμπεργκ και αριστερά τους ο Ισιζάκι. Επιθετικό δίδυμο οι Μπανγκουρά, Μπρούσταντ.

Με 4-3-3 και Ναπολεόνι κορυφή

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το 4-3-3 για τον Ατρόμητο βάζοντας τον Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα γκολπόστα, ο Κιβρακίδης δεξιά στην άμυνα, ο Μπιτόλο αριστερά και οι Λαζαρίδης, Φυτανίδης στα στόπερ. Πίτου Γκαρσία, Γοδόι και Ουσέρο στη μεσαία γραμμή. Στα δεξιά της επίθεσης ο Ούμπιντες, αριστερά ο Μαρσελίνιο και στην κορυφή ο Ναπολεόνι.

12 λεπτά ήταν αρκετά

Καλύτερα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει το ματς στη Σουηδία ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες με το... καλημέρα της αναμέτρησης άνοιξαν το σκορ, με τον Μαρσελίνιο να κάνει ωραία κούρσα από τα αριστερά και να βγάζει τη σέντρα για τον Ναπολεόνι, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μάλιστα, στο 15' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Μαρσελίνιο να κάνει νέα κούρσα από τα αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και αυτή τη φορά να τελειώνει μόνος του τη φάση για το 0-2, αφού... χόρεψε κι έναν αντίπαλο.

Εξαιρετικός στην άμυνα

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο, ήταν πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και δεν επέτρεψαν στην ΑΙΚ να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 29' ο Κάλγκρεν απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία από δεξιά, με τους Σουηδούς να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 30'. Ένα σουτ του Οφόρι στο 35' δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ, καθώς έφυγε ψηλά άουτ, ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Πέναλτι αντί για επιθετικό φάουλ, απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ

Στην επανάληψη η ΑΙΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο 47' κέρδισε πέναλτι, με τον Ντίνγκερτ να δείχνει την άσπρη βούλα και να χρεώνει το μαρκάρισμα στον Φυτανίδη, ενώ έγινε επιθετικό φάουλ στον Γκορμπούνοφ. Όμως, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είπε «όχι» στην εκτέλεση του Πάβεϊ για να μείνει το 0-2.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εκ νέου καλά στημένοι αμυντικά και είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν τρίτο τέρμα. Στο 52' ο Γοδόι έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κάλγκρεν να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ, όπως έπραξε και σε αυτό του Κιβρακίδη από δεξιά δέκα λεπτά αργότερα.

Δεύτερο πέναλτι και 1-2

Ωστόσο, η ΑΙΚ ανέβηκε μετά το 65', πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι και στο 69' κέρδισε δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά υπήρξε παράβαση και ήταν από τον Κιβρακίδη, ο οποίος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή σε μία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Ο Γκοϊτόμ, που είχε περάσει ως αλλαγή, δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και η ομάδα της Στοκχόλμης μείωσε το σκορ.

Ωραίο ματς, εκπληκτικός Μαρσελίνιο και Ούμπιντες

Κάτι που έδωσε άλλον... αέρα στην ΑΙΚ, η οποία στο 73' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ισιζάκι, που είδε τον Γκορμπούνοφ να απλώνεται και να πραγματοποιεί δύσκολη απόκρουση στην κεφαλιά του. Όμως, ο Ατρόμητος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τρία λεπτά αργότερα είχε την καλή στιγμή του εκπληκτικού σήμερα Μαρσελίνιο, που κατέβασε ωραία την μπάλα και πλάσαρε άουτ.

Στο 78' ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που κέρδισαν πέναλτι, με τον Μαρσελίνιο να είναι εκ νέου ο πρωταγωνιστής. Ο Βραζιλιάνος... ζωγράφιζε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ό,τι ήθελε δύο αντιπάλους του και κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σάντμπεργκ, που βρήκε μπάλα. Ο Ούμπιντες ευστόχησε από τα 11 μέτρα για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 δέκα λεπτά πριν το φινάλε, το οποίο φέρνει τον Ατρόμητο με το... 1,5 πόδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Man of the match: Δίχως δεύτερη σκέψη ο Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος έκανε εκπληκτικά πράγματα σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, «χόρευε» τους αντιπάλους και έκανε τα πάντα. Ασίστ, γκολ, κερδισμένο πέναλτι και κερδισμένη αποβολή. Χωρίς αμφιβολία ο MVP του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ευάλωτη στην άμυνα έδειξε να είναι η ΑΙΚ. Εκτός από τις αντεπιθέσεις, δέχτηκε πολλές φάσεις και τρία γκολ από τον Ατρόμητο, ενώ στην επίθεση έπεσε πάνω στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Περιστεριωτών.

Στο ύψος του: Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου έκαναν μεγάλο ματς, αλλά αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Ούμπιντες, Ναπολεόνι, οι οποίοι πέτυχαν και τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας τους. Αν διασώθηκε κάποιος από την ΑΙΚ, αυτός ήταν ο Γκοϊτόμ, που είπε «ναι» στο δώρο του Κιβρακίδη.

Η γκάφα: Χωρίς λόγο και χωρίς να είναι υπό πίεση ο Κιβρακίδης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΙΚ να μειώσει το σκορ. Κάτι που δείχνει την απειρία που έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο νεαρός δεξιός μπακ.

Το στραγάλι: Τρία πέναλτι υπέδειξε ο Ντίνγκερτ, όμως στα δύο ήταν σωστός. Σε αυτό που χρέωσε στον Φυτανίδη υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Γκορμπούνοφ, ενώ στου Μαρσελίνιο ο Σάντμπεργκ βρίσκει μπάλα. Σωστά έδειξε την άσπρη βούλα στο χέρι του Κιβρακίδη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς στη Σουηδία και μεγάλη εμφάνιση από τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες ήταν άψογα στημένοι αμυντικά, είχαν φάσεις και σε πολύ καλή μέρα τον Μαρσελίνιο, ο οποίος πραγματικά... ζωγράφισε στον αγωνιστικό χώρο και όποτε ήθελε έκανε... άνω κάτω τους αντιπάλους του. 1-3 για το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να είναι με το... 1,5 πόδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (75' Εμπό), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (86' Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (90'+3' Μπάλλας).

ΑΙΚ Στοκχόλμης (Αντρέας Αλμ): Κάλγκρεν, Άλεξ, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον, Πάβεϊ, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Ετούχου, Οφόρι, Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκοϊτόμ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα