Panathinaikos και στο Μπριζ!

Panathinaikos και στο Μπριζ!

Νίκος Αθανασίου
Panathinaikos και στο Μπριζ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που «μεγαλώνει» αλλά ακόμη δεν έχει προκριθεί, τον Κοτσόλη, τον Σάντσεθ, τον Νίνη, τον Λαγό και τον «στρατηγό» Αναστασίου!

Αυτός ο Παναθηναϊκός, η έκδοση που φέρει την σφραγίδα του Γιάννη Αναστασίου «μεγάλωσε». Νίκες σαν και αυτή κόντρα σε όλους και σε όλα, στο πιο υψηλό επίπεδο και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Μπριζ αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές. Σε ένα παιχνίδι που ο νόμος του Μέρφι κάνει... πλάκα και το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ των Βέλγων λες και είχαν υπογράψει συμβόλαιο με τον Παόλο Κοέλιο για να του διαφημίσουν για ακόμη μία φορά τον «Αλχημιστή», ο Παναθηναϊκός βρήκε ποδοσφαιρικό πλάνο, βρήκε τον τρόπο, έβγαλε ψυχή που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις και κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που του «στράβωσε» για τα καλά από την αρχή! Θα μπορούσε, βέβαια, να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα αν ο Βάνακεν δεν έχανε το άχαστο για το 2-0 στο 13'.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 20' ήταν ανώτερος των Βέλγων, ο Μπεργκ δεν «χαλάστηκε» από το πέναλτι και πήρε το αίμα του πίσω στα... καπάκια, δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Από μια καταπληκτική μπαλιά του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος, έκανε σπουδαίο ματς αλλά «θυσιάστηκε» στην ανάπαυλα.

Κι εκεί που το πράγμα έδειχνε να «στρώνει» ένας συνδυασμός ποδοσφαιρικής απερισκεψίας και διαιτητικής αυστηρότητας άφησε το «τριφύλλι» με παίκτη λιγότερο. Ο Ρώσος τέταρτος υπέδειξε την αποβολή του Σάντσεθ, μια αποβολή τραβηγμένη και αυστηρή. Για να τα λέμε όλα, ο Ισπανός κάνει την «πατάτα» στον χώρο του κέντρου εξαιτίας του εκνευρισμού του με τον Ντιαμπί στιγμές νωρίτερα. Ο Αφρικανός τον είχε χτυπήσει πάνω στην φάση, ο Σάντσεθ πήγε... εκδικητικά και την «πλήρωσε». Ο Αναστασίου δεν του χαρίστηκε και έκανε λόγο για «ανόητη ενέργεια» στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός είναι παίκτης κλάσης αλλά δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος και αυτό τον οδήγησε στην αποβολή. Άδικη αλλά θα μπορούσε να το αποφύγει αυτό το μαρκάρισμα.

Το αρχικό πλάνο νίκης(με αυτό το 4-3-1-1-1 που μας εξήγησε ο Αναστασίου ότι ήταν ο αρχικός σχηματισμός) πήγε περίπατο αλλά ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Ο Έλληνας τεχνικός «έδεσε» το κέντρο του, με την είσοδο του Λαγού και κάλυψε το κενό του Σάντσεθ με τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και να απαλλαγεί από το «σύνδρομο Βύντρα». Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αναστασίου ζήτησε από τους παίκτες του να πιστέψουν στην νίκη. Το πίστευε και ο ίδιος, αφήνοντας στο γήπεδο Μπεργκ και Καρέλη, παίζοντας με δύο επιθετικούς. Ο Μπομπό έκανε το... δωράκι και ο Καρέλης μετουσίωσε με γκολ μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση.

Η τακτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο είναι για σεμινάριο. Η είσοδος του Λαγού έδωσε τρομερή μαχητικότητα, με τον νεαρό μέσο να μοιάζει σαν Σπαρτιάτης από τους 300 του Λεωνίδα, έτοιμος να θυσιαστεί σε κάθε φάση, ξεσηκώνοντας παράλληλα και την κερκίδα. Καταπληκτικός και ο Κουτρουμπής που αν συνεχίσει έτσι στην θέση του αμυντικού μέσου, θα κάνει νέα καριέρα. Η αποβολή του Σάντσεθ συσπείρωσε τους «πράσινους» και απέδειξε πως στο ποδοσφαιρικό dna των ελληνικών ομάδων-με πρώτη και καλύτερη την Εθνική πριν την διαλύσουν οι ''Σαρρήδες''- ζει και βασιλεύει η ψυχή, η καρδιά, το πάθος όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Για να είμαστε δίκαιοι και επειδή πολλά διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες, ο Κοτσόλης δεν είναι ούτε παλαίμαχος, ούτε κώνος κάτω από τα δοκάρια, ούτε ο χειρότερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και απέναντι στην Μπριζ αυτό απέδειξε. Ήταν σταθερός, δεν φέρει ευθύνη στο γκολ αφού έχει εκτεθεί από την άμυνά του ενώ στο 62' «βγάζει» το τετ-α-τετ με τον Ντιαμπί.

Με αυτά και με αυτά, το «τριφύλλι» πήρε μια νίκη που έβαλε ένα μικρό λιθαράκι πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει προκριθεί και πρέπει να μείνει μακριά από την πανηγυρική ατμόσφαιρα που επικρατεί. Η δουλειά δεν τελείωσε. Όσα είδαμε στην Λεωφόρο ήταν μοναχά το πρώτο ημίχρονο και το χθεσινό βράδυ θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αν οι «πράσινοι» αποκλειστούν στο Βέλγιο.

Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς. Κάθε άλλο. Θα είναι πιο δύσκολη και από το δεύτερο ημίχρονο με τους δέκα παίκτες. Η Μπριζ δεν είναι αυτή που φάνηκε χθες, απλά βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, το οποίο ναι μεν πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός αλλά πρέπει και να το προσέξει, καθώς κάποια στιγμή η ομάδα του Πρεντόμ θα βγάλει αντίδραση. Για να έρθει το εισιτήριο και το... ζεστό χρήμα, παρόμοια απουσία από το γήπεδο σαν το διάστημα 10'-15' απαγορεύεται και είναι ένα σημείο, στο οποίο θα επιμείνει πολύ ο Αναστασίου τις επόμενες ημέρες στο Κορωπί...

*Το «χόρτο μαγικό» από όλο το γήπεδο πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν το κάτι το άλλο! Παρανοϊκό. Όπως άξια αναφοράς ήταν και η απόλυτη στήριξη στην ομάδα ακόμη και όταν όλα πήγαιναν στραβά. Μείνετε συντονισμένοι και θα τα δείτε όλα, όλη την καυτή ατμόσφαιρα από το «καμίνι» της Λεωφόρου από την κάμερα του gtv...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα