Παναθηναϊκός - Μπριζ 2-1 (vids, pics)

Παναθηναϊκός - Μπριζ 2-1 (vids, pics)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Μπριζ 2-1 (vids, pics)

bet365

Σε νύχτα που ξεκίνησε στραβά (γκολ η Μπριζ, χαμένο πέναλτι, κόκκινη Σάντσεθ), ο Παναθηναϊκός των 10 από το 44', βρήκε δυνάμεις, γύρισε το ματς και με το 2-1 πάει στο Βέλγιο για την πρόκριση!
Έτσι έπαιξαν
Το σύστημα που δούλεψε καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας, επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς απέναντι στην Μπριζ. Το 4-2-2-2 ήταν η διάταξη του «τριφυλλιού» με τον Κοτσόλη να ξεκινά τελικά κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Βέμερ και στο κέντρο της άμυνας ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ. Ζέκα και Κουτρουμπής τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Νίνης με τον Ατζαγκούν. Μπεργκ και Καρέλης στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Πρεντόμ έδειξε πως θέλησε πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, γεμίζοντας παράλληλα και την μεσαία του γραμμή με αυτό το 3-6-1. Ο Μπρουσέζ υπερασπίστηκε την εστία των Βέλγων, η τριάδα στα στόπερ αποτελούσαν οι Ντουάρτε, Μεσέλ και Ντεμπόκ. Ο Μπομπό αριστερό μπακ χαφ και ο Ντε Φάου δεξί. Σίμονς, Βάνακεν, Βάσκεθ και Βόρμερ στην μεσαία γραμμή, με τον Ντιαμπί να είναι σε θέση σέντερ φορ.
Όλα στραβά κι ανάποδα!
Αυτό το πρώτο ημίχρονο, θα το θυμάται για πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός. Σαρανταπέντε λεπτά που... σχεδόν όλα του πήγαν στραβά και ενώ δεν ήταν κακός. Ίσα-ίσα που έδειξε καλύτερος της Μπριζ στο μεγαλύτερο διάστημα. Ας πάρουμε μία προς μία τις... αναποδιές! Οι Βέλγοι και ενώ οι «πράσινοι» έχουν μπει δυνατά σε μια Λεωφόρο που ήταν καμίνι, ανοίγουν το σκορ μόλις στο 10' με τον Βάνακεν να σεντράρει και τον Μπομπό στην πλάτη του Βέμερ να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Βάνακεν μόνος του αστόχησε για το 2-0 και κάπου εκεί το «τριφύλλι» γύρισε το... κουμπί, έχοντας τους Νίνη, Ατζαγκούν και Καρέλη σε κεφάτο βράδυ, καλή κυκλοφορία και δυνατό πρέσινγκ.
Η επόμενη αναποδιά έρχεται στο 34' με τον Μπρουσέζ να πιάνει το κακοεκτελεσμένο πέναλτι του Μπεργκ αλλά ο Σουηδός στράικερ πήρε το... αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα. Σέντρα Νίνη, κεφαλιά του Μπεργκ και... 1-1! Ο Παναθηναϊκός είχε πια το μομέντουμ, η Μπριζ είχε γυρίσει πίσω αλλά στο 44' ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω σε βάρος της ομάδας του Αναστασίου.
Ο Σέρχιο Σάντσεθ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιαμπί, ο Ρώσος ρέφερι, Μπεζμπορόντοφ έδειξε κίτρινη στον Ισπανό στόπερ και στην συνέχεια απευθείας κόκκινη, παίρνοντας πίσω την αρχική απόφαση. Η αποβολή του Σάντσεθ έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους Βέλγους. Μια αποβολή τραβηγμένη από τα μαλλιά...
Κατάθεση ψυχής, προβάδισμα πρόκρισης!
Τα δεδομένα ήταν σε βάρος του Παναθηναϊκού αλλά το πλάνο που ετοίμασε στο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου εκτελέστηκε με... θρησκευτική ευλάβεια από τους δέκα ποδοσφαιριστές του! Λαγός και Τριανταφυλλόπουλος πέρασαν αντί των Ατζαγκούν και Νίνη, η διάταξη μετατράπηκε σε 4-3-2(σε ευθεία η τριάδα των χαφ με Κουτρουμπή, Λαγό και Ζέκα) και οι «πράσινοι» έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο!
Έβγαλαν ψυχή, έτρεξαν παντού και απειλήθηκαν σοβαρά μόνο στο 62' με τον Κοτσόλη να βγάζει το τετ-α-τετ με τον Ντιαμπί. Η τύχη κάτι χρωστούσε από το πρώτο μέρος και το χέρι του Μπομπό ήρθε να... ξεχρεώσει.
Ο Καρέλης ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και το 2-1 έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό που έμεινε μέχρι το φινάλε. Η Μπριζ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «πράσινοι»... απάντησαν με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, καθαρό μυαλό και πάνε στο Βέλγιο στις 5 του Αυγούστου για να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ...
MAN OF THE MATCH: Νίκος Καρέλης. Έβγαλε... τρελή ενέργεια πάνω στο χορτάρι. Τον ένιωσε η άμυνα της Μπριζ, κερδίζει το πέναλτι που χάνει ο Μπεργκ και εκτελεί εύστοχα για το 2-1 στέλνοντας την μπάλα εκεί που κανείς πορτιέρο δεν μπορεί να την «βγάλει». Πρέσαρε ασταμάτητα, κέρδισε πολλές μάχες, κρατούσε καταπληκτικά μπάλα, παίζοντας με πλάτη. Πολύ μεγάλο ματς.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η θέση του αμυντικού χαφ του... πάει και μάλιστα πολύ! Ο Γιώργος Κουτρουμπής συνέχισε να εντυπωσιάζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κατάπιε το γήπεδο, είχε αρκετά κοψίματα, νίκες στον αέρα και φυσικά σχεδόν πάντα σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια.
Από κοντά και ο Τάσος Λαγός που μπήκε στην αρχή του δευτέρου μέρους και έκανε εξαιρετικά την «βρώμικη» δουλειά που έπρεπε να κάνει.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το πεντάλεπτο που... αφαιρέθηκε ο Παναθηναϊκός και λίγο έλειψε να του κοστίσει ακριβά. Από το 10' μέχρι και το 15' οι «πράσινοι» έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, δέχθηκαν ένά φτηνό γκολ και παραλίγο να βρεθούν με δύο γκολ στην πλάτη πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τέταρτο!
Στην ρεβάνς... απαγορεύεται ανάλογη εξαφάνιση από το γήπεδο!
Η ΓΚΑΦΑ: Η Μπριζ έχει ένα σκορ που την βολεύει(1-1), πιέζει τον Παναθηναϊκό και όλα είναι ιδανικά για εκείνη. Στο 64', όμως, ο Μπομπό κάνει μια ανόητη ενέργεια για την ομάδα του, πάει να διώξει με... καρφί όπως στο βόλεϊ και δίνει το πέναλτι στο «τριφύλλι».
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα βράδυ γεμάτο δουλειά για τον Μπεζντορόντοφ. Ο Ρώσος διαιτητής είχε αρκετές ανάποδες αποφάσεις στην ροή του ματς που εξόργισαν την Λεωφόρο. Στα... κρίσιμα πάντως ήταν σωστός. Ορθές αποφάσεις τα πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού», ακόμη και στην φάση του Σάντσεθ δείχνει κίτρινη και τον παίρνει στον... λαιμό του ο τέταρτος, Φεντότοφ που του υποδεικνύει την απευθείας αποβολή!
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός σε ένα βράδυ που του... στράβωσε από νωρίς κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, να γυρίσει το ματς με δέκα παίκτες και να κρατήσει μέχρι τέλους ένα 2-1, που όπως ήρθε αποτελεί τεράστια υπόθεση και μαγκιά. Οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο βήμα και όλα θα κριθούν το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης στο Μπριζ!

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46’ Λαγός), Καρέλης (74’ Λουντ), Μπεργκ

Μπριζ: Μπρουζές, Ντε Φο (80’ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεσελε, Μπολινγκολί (71’ Ντε Σουτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (59’ Ισκιέρντο), Βάνακεν, Βόλμερ, Ντιαμπί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα