Εσθονία: Στα μέτρα της Ελλάδας

Εσθονία: Στα μέτρα της Ελλάδας

Gazzetta team
Εσθονία: Στα μέτρα της Ελλάδας

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Εσθονία, που θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2018.

Από τις νεότερες ομοσπονδίες της UEFA (ιδρύθηκε το 1992 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ), προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, όμως δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει. Έδωσε για πρώτη φορά το παρών στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 1994, ενώ έκτοτε δεν έχει καταφέρει να δώσει το παρών σε καμία μεγάλη διοργάνωση. Από το 1996 η ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά σε ξένους προπονητές, σε μία προσπάθεια να αλλάξει η κουλτούρα και η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει βήματα στη σωστή κατεύθυνση.

Στα προκριματικά για το Euro του 2016 βρίσκεται στον 5ο όμιλο με τις Αγγλία, Ελβετία, Σλοβενία, Λιοθυανία και Σαν Μαρίνο. Μετά από 6 αγωνιστικές οι Εσθονοί βρίσκονται στην 4η θέση με 7 βαθμούς, έχοντας κερδίσει εντός έδρας τη Σλοβενία με 1-0 και το Σαν Μαρίνο με 2-0, ενώ με το τελευταίο έχει πάρει και βαθμό εκτός έδρας (0-0).

Η χώρα της Βαλτικής έχει πληθυσμό 1.313.310 κατοίκους, ενώ η Εθνική ομάδα δίνει τα εντός έδρας ματς στο Lilleküla, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ταλίν. Βρίσκεται στην 82η θέση της κατάταξης της FIFA.

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Φυσικά, δεν το πέρασε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2014 είχε βρεθεί στον 4ο όμιλο με αντιπάλους τις Ολλανδία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τουρκία και Ανδόρα. Τελείωσε με 7 βαθμούς σε 10 ματς, έχοντας κερδίσει και τα δύο ματς με την Ανδόρα (1-0 εκτός και 2-0 εντός), ενώ ο άλλος βαθμός ήρθε στο εντός έδρας ματς με την Ολλανδία (2-2).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 η Εσθονία ανακοίνωσε ότι τα ηνία αναλαμβάνει ο Καρλ Μάγκνους Πέρσον. Ο Σουηδός τεχνικός είχε παραιτηθεί από την Τζουγκάρντεν λίγους μήνες νωρίτερα και αποφάσισε να αφήσει το συλλογικό επίπεδο, για να προπονήσει για πρώτη φορά Εθνική ομάδα. Έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο στις 5 Μαρτίου του 2014 στο παιχνίδι με τον Γιβραλτάρ και έχει πολύ καλό ρεκόρ τηρουμένων των αναλογιών. Ο 39χρονος τεχνικός έχει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες με την Εσθονία, κάνοντας πολύ καλή δουλειά.

ΑΣΤΕΡΙ

Από το υπάρχον ρόστερ ο Ράγκναρ Κλάβαν έχει τις περισσότερες συμμετοχές (103) και όχι άδικα. Είναι ο παίκτης που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα και είναι βασικός στην εκπληκτική πορεία της Άουγκσμπουργκ τα τελευταία χρόνια στην Bundesliga. Ο 29χρονος αμυντικός αποτελεί εγγύηση στα μετόπισθεν σε ένα κατά τα άλλα περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ. Αγωνίζεται από το 2005 σε μεγάλο πρωτάθλημα, αρχικά με τις Χέρακλες και Άλκμααρ στην Ολλανδία, πριν βρεθεί το 2012 στην Βαυαρία, έχοντας μέχρι τώρα 94 συμμετοχές με την Άουγκσμπουργκ.

ΠΑΛΜΑΡΕ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η μοναδική συμμετοχή της Εσθονίας (πλην εκείνων που ήταν μέρος της ΕΣΣΔ) ήρθε το 1924, όταν έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Τότε, ηττήθηκε με 1-0 από τις ΗΠΑ στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκε δύσκολα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ελλάδα-Εσθονία
2 αγώνες (1-1-0, Γκολ: 6-4)

18-12-1999 - Ελλάδα-Eσθονία 2-2 (ΦΙΛΙΚΟ)
10-11-2001 - Ελλάδα-Eσθονία 4-2 (ΦΙΛΙΚΟ)

 

Τελευταία Νέα