ΑΕΚ - Χάποελ Τελ Αβίβ 1-1

ΑΕΚ - Χάποελ Τελ Αβίβ 1-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Χάποελ Τελ Αβίβ 1-1

bet365

Η ΑΕΚ ήταν καλή στο πρώτο 45λεπτο κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ και λιγότερο στο δεύτερο, όταν ήρθαν αλλαγές και κούραση, στο πρώτο της φιλικό (1-1).

Οποιος περίμενε να δει από την ΑΕΚ να παίζει μπαλάρα και να στέλνει... μήνυμα τίτλου στο πρώτο φιλικό της, μετά από δύο μέρες προπονήσεων στην Πολωνία, προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε χρόνο σχεδόν σε όλους τους παίκτες του με τις πολλές αλλαγές που έκανε και μάλλον έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο η Ενωση έβγαλε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Καλός ο Βάργκας, θέλει ακόμη ο Σιμόες για να δέσει με Κορδέρο και Γιόχανσον, λάθος του Βούρα στο 1-1 της Χάποελ, η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και την κούραση των Κιτρινόμαυρων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Δέλλας επέλεξε το 4-2-3-1 για το πρώτο 45λεπτο, έχοντας τους Κορδέρο-Γιόχανσον στο κέντρο, τον Γροντή δεξί εξτρέμ, τον Αραβίδη αριστερά και τον Βάργκας ως 10άρι πίσω από τον Τζιμπούρ. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς, απειλώντας στο 5' με το σουτ του Γροντή που απέκρουσε ο Αρούς και με την καλή σέντρα του ίδιου παίκτη στο 7' για τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ στην κίνηση. Η Ενωση ήταν αρκετά ορεξάτη και έδειχνε ότι είχε πλάνο καθώς προσπαθούσε να αναπτυχθεί σωστά και γρήγορα.

Οι παίκτες του Δέλλα δεν κρατούσαν πολύ την μπάλα αλλά έψαχναν πάντα την γρήγορη και σωστή πάσα, αναγκάζοντας έτσι τον αντίπαλο να τρέχει συνεχώς. Την ίδια ώρα, βέβαια, έτρεχαν και οι Κιτρινόμαυροι πολύ και πίεζαν συνεχώς από ψηλά, αναγκάζοντας σε συνεχή λάθη του Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να φτάσουν με αξιώσεις ως την περιοχή του Ανέστη. Στα θετικά για την ΑΕΚ, που στο 30' έκανε την πρώτη της αλλαγή (Βούρας αντί Ανέστη) ήταν και η εμφάνιση του Βάργκας, ο οποίος κρατούσε όσο έπρεπε την μπάλα και παράλληλα άλλαζε παιχνίδι την σωστή στιγμή, δίνοντας έξτρα επιλογές στην ανάπτυξη της ομάδας.

Η καλή εικόνα της Ενωσης «επιβεβαιώθηκε» μετά το ημίωρο καθώς στο 35' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Τζιμπούρ μετά από σέντρα του Γκάλο και στο 38' έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Αραβίδη στο πρώτο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Βάργκας. Ακριβώς όπως το δούλεψε ο Δέλλας στην προπόνηση της Τετάρτης δηλαδή...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Δέλλας άλλαξε όλη την 11άδα και αυτό, όπως ήταν φυσικό, επηρέασε και την απόδοση της ομάδας. Η οποία ομάδα, στο δεύτερο μέρος δοκίμασε και το 4-3-3, που είναι το άλλο σύστημα που δουλεύει ο προπονητής. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη ήταν λογικό να επηρεάσουν την ΑΕΚ, η οποία στο 55' είδε την Χάποελ να ισοφαρίζει με το σουτ εντός περιοχής του Αμπού Ελ Χίτζα μετά από λάθος αντίδραση του Βούρα...

Λίγα λεπτά μετά αποχώρησε με τραυματισμό ο Ανδρεόπουλος, ο Δέλλας χρησιμοποίησε και τον Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια και οι αλλαγές συνεχίζονταν, με συνέπεια από ένα σημείο κι έπειτα να πέσει και ο ρυθμός του παιχνιδιού... Η Ενωση προσπάθησε να δώσει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα αλλά ήταν πεσμένη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο ενώ στα αρνητικά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι είδαμε τον περσινό Μπαρμπόσα: Παίρνει μία-δύο πρωτοβουλίες, δεν του βγαίνουν και από εκεί και πέρα εξαφανίζεται...

Η παρουσία του Κρισάντους στην κορυφή της επίθεσης στο δεύτερο μέρος επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται κι άλλο φορ ενώ σε ό,τι αφορά τους νέους μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολύ καλός ο Γκάλο, ο οποίος προσπάθησε να κάνει δουλειά αμυντικά και επιθετικά, σε αντίθεση με τον Σιμόες που είναι ακόμη έξω από τα νερά του και ήταν από μικρός ως κακός... Ο Βασιλαντωνόπουλος είχε κάποιες καλές ενέργειες και συνεργάστηκε καλά με τον Πλατέλλα σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Μπαρόχα ήταν σοβαρός κάτω από τα δοκάρια αν και δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά ενώ ο Αρθρο έμπαινε δυνατά στις φάσεις και είχε και έναν... τσαμπουκά με παίκτη της Χάποελ.

Η 11άδα της ΑΕΚ: Ανέστης (30' Βούρας), Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Κορδέρο, Γροντής (39' Ζόριτς), Βάργκας, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: Βούρας (58' Μπαρόχα), Λαμπρόπουλος, Αρθο, Βασιλαντωνόπουλος, Γροντής (66' Πεταυράκης) (83' Σβάρνας), Ανδρεόπουλος (58' Ζόριτς), Σιμόες, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Κρισάντους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα