Ισπανία - Ρωσία 2-0

Νίκος Μαρούδας
Ισπανία - Ρωσία 2-0

bet365

Η Ισπανία επικράτησε σχετικά εύκολα της Ρωσίας 2-0 στον τελικό του Euro U19 που έγινε στην Κατερίνη και κατέκτησε το 10ο Ευρωπαϊκό σε επίπεδο Νέων που την φέρνει στην πρώτη θέση της λίστας!

Από την ώρα που απέκλεισε την Γαλλία, η Ισπανία ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 που διεξήχθη στα γήπεδα της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας. Τελικά οι Ισπανοί επιβεβαίωσαν αυτό τον ρόλο και κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας με 2-0 της Ρωσίας.

Η ανωτερότητα της Ισπανίας φάνηκε από πολύ νωρίς, με τον Μιτρούσκι να την κρατάει ζωντανή σε τρεις περιπτώσεις, στην μία εξ αυτών ωστόσο η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει την μπάλα. Οι Ρώσοι προσπάθησαν με τη σειρά τους να ανέβουν και να πιέσουν, όμως η Ισπανία δεν έχασε σε καμία περίπτωση την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή.

Στο 39' λοιπόν, ο Ασένσιο έκανε ένα υπέροχο σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μιτρούσκι, με τον Μαγιοράλ στη συνέχεια με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ! Στην επανάληψη οι τυπικά φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί, καθώς έπρεπε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Τελικά παρά την πίεση που άσκησαν είχαν ελάχιστες ευκαιρίες και έτσι η Ισπανία κατάφερε να πάρει και πάλι την κατοχή. Η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα στο 78' και ουσιαστικά να κλειδώσει τη νίκη. Οι Ισπανοί βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Ματία Ναχέλ και αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που χάρισε το τρόπαιο στην Εθνική του ομάδα.

Μετά από αυτή την κατάκτηση, η Ισπανία έφτασε τα 10 τρόπαια σε επίπεδο Νέων, άφησε την Αγγλία πίσω στα 9 και πέρασε στην κορυφή, έχοντας έξι από το 2002 όταν και έγινε U19 η διοργάνωση. Πιο πριν, είχε κατακτήσει ακόμα ένα στην Ελλάδα, πάλι στη Κατερίνη, το 1995 όταν η διοργάνωση ήταν U18. Τα άλλα δύο, τα είχε κατακτήσει το 1952 και το 1954 και φυσικά το 10ο το 2015 στη Κατερίνη!

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σίβερα, Μπόρχα (81' Μαρίν), Βαγιέχο, Μερέ, Ααρόν Καρικόλ, Ροντρίγκο Ερνάντεθ, Μερίνο, Ντάνι Σεμπάγιος, Ασένσιο, Πεδράθα (74' Ματίας Ναουέλ), Μαγιοράλ (90' Κάρλος Φερνάντεθ).

ΡΩΣΙΑ: Μιτριούσκιν, Μακάροβ, Τσερνόβ, Χοντζανιγιάζοβ, Γιακούμπα, Μπαρίνοβ, Γκολόβιν (46' Ζουέβ), Μελκάτζε (62' Μπεζντενέζνιχ), Γκούλιεβ, Γκασίλιν (70' Ζεμαλεντίνοβ), Σεϊντάγεβ.

 

Τελευταία Νέα