Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (vids)

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (vids)

Gazzetta team
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (vids)

bet365

Το γκολ του Μακ (είχε και δοκάρι) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε τα προσχήματα για τον ΠΑΟΚ που έχασε τα άχαστα στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην αδύναμη Λοκομοτίβα (2-1)! Δεν χάνεται η πρόκριση στην ρεβάνς της Τούμπας.
Ο Άντε Τάτσις, ο προπονητής της Λοκομοτίβα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Ζελένικα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπάρτολετς, Μιρτσέλα, Πρένγκα και Μπρούσιτς. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής οι Αντριάσεβιτς, Μπεγκόνια και Λέκο. Στον άξονα ο Σόβιτς και προωθημένοι οι Μάριτς και Κολάρ. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Ιγκορ Τούντορ, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, το οποίο θα άλλαζε πολλές φορές την ώρα του αγώνα. Τερματοφύλακας ήταν ο Όλσεν. Η τετράδα των αμυντικών ήταν οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας. Αμυντικοί μέσοι οι Κάτσε και Τζιόλης και πιο μπροστά στον άξονα ήταν ο Πέλκας. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Κίτσιου και Μακ και στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Σαλπιγγίδης.
Μπήκε δυναμικά στο ματς ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά επιθετικά το παιχνίδι με τον Πέλκα να είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης του και τους Μακ και Κίτσιου να είναι οι... μοιραίοι ποδοσφαιριστές για τους Θεσσαλονικείς. Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν πως θέλουν να τελειώνουν με την υπόθεση - πρόκριση. Σε αυτό βοήθησαν και οι γηπεδούχοι που έκαναν πολλά λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας. Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου πίεσαν τα καρέ της Λοκομοτίβα ζητώντας το γκολ που θα τους έδινε και ψυχολογικό αβαντάζ. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Πέλκα ο Μακ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στα σώματα αμυντικών της Λοκομοτίβα και στην συνέχεια στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζελένικα .
Στο 14' ο νεαρός μέσος του δικεφάλου μετά από κατά μέτωπο επίθεση πέρασε κάθετα στον Σαλπιγγίδη, με τον διεθνή επιθετικό να κάνει το γύρισμα με τους Μακ και Κίτσιου να μην προλαβαίνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Λοκομοτίβα ήταν ακίνδυνη επιθετικά μέχρι και μισάωρο του αγώνα. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν να είναι μόνιμα στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 17' ο Κάτσε έβγαλε τετ α τετ τον Μακ απέναντι στον Ζελένικα, με τον Σλοβάκο επιθετικό να μην μπορεί να πλασάρει. Στο 21' και πάλι ο Αλβανός μέσος βρήκε με όμορφη μπαλιά τον Μακ, αυτός απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα δεν μπόρεσε και πάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία ευκαιρία για τους παίκτες του Τούντορ χάθηκε στο 36ο λεπτό όταν ο Πέλκας έβγαλε τον Κίτσιου απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα, όμως το πλασέ πέρασε απελπιστικά άουτ.
Προβληματικός αμυντικά και 1-0
Και ενώ ο ΠΑΟΚ έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, οι Κροάτες, πέτυχαν το γκολ. Στο 30' στην πρώτη τους επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν το τεράστιο κενό στην αριστερή πλευρά του δικεφάλου με τον Κόλαρ να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή και μ' ένα διαγώνιο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς που έχασαν την ψυχολογία έκαναν ένα ακόμα τραγικό λάθος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από κόρνερ του Κόλαρ από δεξιά, η μπάλα περνάει από το πρώτο δοκάρι και ο Αντριγιάσεβιτς με κεφαλιά, και αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εκτός φάσης στην άμυνά τους, σημάδεψε την γωνία του Ολσεν κάνοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Πίεσε για το γκολ
Ο Ίγκορ Τούντορ στο δεύτερο ημίχρονο δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή. Διατήρησε το ίδιο σχήμα ευελπιστώντας πως θα αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν και πάλι επιθετικά και στο 55' είχαν διπλή ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην περιοχή πιάνοντας το δυνατό σουτ με τον Ζελένικα να αποκρούει αρχικά. Μετά υπήρξε ένα νέο σουτ του Κίτσιου μέσα από την περιοχή και πάνω στην γραμμή έδιωξε ο Πρένγκα. Ένα λεπτό αργότερα μετά από σέντρα του Τζαβέλλα ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά με τον Πρένγκα να σώζει και πάλι.
Ούτε τώρα ο Μακ
Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει έστω ένα γκολ και να μην πάει με την πλάτη στον τοίχο στην Τούμπα. Όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα. Στο 71' μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα, ο Μακ, βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Ζελένικα , όμως Πρένγκα ήταν εκεί και με προβολή έκοψε το σουτ. Στο 74' ο Σκόνδρας από δεξιά, έβγαλε προς τα έξω για τον Κάτσε όμως το σουτ του Αλβανού μέσου ήταν πολύ κακό.
Κράτησε ο Όλσεν
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεταφερθεί όλοι στα αντίπαλα καρέ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν γρήγορες επιστροφές στις αντεπιθέσεις της Λοκομοτίβα. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ όμως ο Όλσεν κράτησε το σκορ στο 2-0. Στο 75' ο Σόβιτς από αριστερά, βγάζει μόνο του τον Μπεγκόνια από δεξιά, πλασέ στην κίνηση, ο Σουηδός έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μίσιτς από αριστερά, πέρασε τον Βίτορ, σουτάρει και πάλι ο Ολσεν απόκρουσε σε κόρνερ.
Αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους
Οι οπαδοί του δικεφάλου βλέποντας πως η ομάδα τους δεν μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ, άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες για την εμφάνιση. Το σύνθημα "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα" ακούστηκε αρκετές φορές, δείχνοντας την αντίδραση γι' αυτό που έβλεπαν στην Κροατία. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μακ κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Μακ. Ο Μυστακίδης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Σλοβάκο ποδοσφαιριστή, με τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα. Αυτή την φορά τον πλάσαρε σωστά και μείωσε το σκορ σε 2-1.
MAN OF THE MATCH: Πέλκας και Κάτσε ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Δικεφάλου στο παιχνίδι. Οι δύο νεαροί παίκτες έκαναν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ το οποίο ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Μακ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Μακ και Κίτσιου ήταν οι μοιραίοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Βρέθηκαν αρκετές φορές απέναντι από τον Ζελένικα όμως το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο τερματοφύλακας της Λοκομοτίβα ήταν από τους διακριθέντες. Στις πολλές ευκαιρίες του Δικεφάλου έδειξε μια απίστευτη σταθερότητα και ετοιμότητα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Δικεφάλου συνεχίζει να έχει αρκετά προβλήματα. Σε δύο επιθέσεις της Λοκομοτίβα (η δεύτερη μάλιστα προήλθε από στημένη μπάλα) κατάφερε να δεχθεί δύο αστεία γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιούρι Μοζαρόφσκι δεν είχε δύσκολο έργο στην Κροατία. Ο Ουκρανός ρέφερι που άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Λοκομοτίβα χωρίς να το τιμωρήσει, δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο αποψινό παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες όμως η Λοκομοτίβα τα γκολ. Το ματς κόντεψε να χαθεί από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι Κροάτες βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0. Όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα πέτυχε το γκολ με τον Μακ με το έργο του στον επαναληπτικό της Τούμπας να είναι πιο εύκολο. Ο Δικέφαλος έδειξε ότι έχει αρκετά θέματα στην άμυνα, ενώ η ομάδα φωνάζει πως χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα άμεση.

Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντιγιάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73' Μίσιτς)Κολάρ (65' Ντόλεζαν).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας (79' ρατς), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (61' Μαντούρο), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα