Ο Καπίνο και οι «ερυθρόλευκες» επενδύσεις!

Ο Καπίνο και οι «ερυθρόλευκες» επενδύσεις!

Διονύσης Δελλής
Ο Καπίνο και οι «ερυθρόλευκες» επενδύσεις!

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την μεταγραφή του Καπίνο στον Ολυμπιακό, την κουβέντα που θα ξεσηκώσει και τα όσα μπορεί να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους».

Είχε καιρό να προκύψει μια μεταγραφή στο ποδόσφαιρο μας, που να ξεσηκώσει τη κουβέντα. Που να βάλει τον κόσμο στην διαδικασία να ασχοληθεί, να συζητήσει, να διαφωνήσει, να ασχοληθεί. Που να τον ξεκολλήσει από τα άλλα, τα σοβαρά, τα μεγάλα προβλήματα που στρογγυλοκάθισαν στην καθημερινότητα του.

Ήρθε λοιπόν μαζί με την επιστροφή του Στέφανου Καπίνο στην Ελλάδα. Και κατ επέκταση μαζί με την πλέον ηχηρή κίνηση του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι. Των Ερυθρόλευκων που για μια ακόμη φορά σε υπόθεση με στιλ ελληνικο απέδειξαν ότι δεν έχουν αντίπαλο. Ας πρόκειται για ένα νεαρό παιδί 21 ετών που αν δεν φύγει ο Ρομπέρτο θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της «υπομονής». Ας μην φαίνεται επί της ουσίας η προοπτική και η χρησιμότητα αυτής της μεταγραφής, δια... γυμνού οφθαλμού. Ας μην έχει μετάφραση άμεση τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κίνηση πολλών κυβικών με τον Καπίνο.

Μια επένδυση που μπορεί να φέρει προσφορά στο χορτάρι, να φέρει όμως και εκατ ευρώ. Αλά Μανωλάς, Μήτρογλου και Σάμαρης. Με έναν ποδοσφαιριστή που ουσιαστικά οι Πειραιώτες τον «αρπαξαν» από την αγκαλιά του Παναθηναϊκού (με την ακατανόητη πράξη των Πράσινων να μην καταφέρουν να βάλουν ρήτρα-επιστροφής στην πώληση του Καπίνο στη Μάιντζ).

Έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι την τελευταία 5ετία μια ελληνική φουρνιά. Οι τρεις που ήδη αναφέραμε μαζί με τον Φετφατζίδη έφεραν έσοδα 45 εκατ ευρώ. Οι μεγαλύτεροι Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ πριν φύγουν έδωσαν τίτλους και προσφορά υψηλού επιπέδου. Έμειναν μόνο ο αρχηγός ο Γιάννης Μανιάτης, παρέα με τον Δημήτρη Σιόβα για να θυμίζουν τι «ελληνικό» προηγήθηκε τα περασμένα 5-8 χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.

Ήδη λοιπόν το πλάνο επιβάλλεται να πάει προς τους επόμενους. Την εποχή που θα φέρουν κάποιοι σαν τον Φορτούνη, τον Καπίνο, τον Γιαννιώτα, τον Κολοβό, τον Μπουχαλάκη, τον Τζανδάρη, και αύριο-μεθαύριο και τον Γούτα. Την εποχή που μπορεί να φέρει ακόμη στο προσκήνιο τον Λάτσι, τον Βέργο, τον Σάλιακα, τον Τσιμίκα και τέλος πάντων εκείνους που δείχνουν πραγματικά οι καλύτεροι στην ακαδημία της ομάδας. Όχι, δεν θα παίξουν όλοι μαζί. Ούτε το ελπίζουμε, ούτε βαλθήκαμε για ασκήσεις επί χάρτου.

Άλλωστε πολλοί από τους προαναφερόμενους που είναι σήμερα στο Ζέεφελντ δεν θα συνεχίσουν με την ομάδα καν στο επόμενο στάδιο προετοιμασίας. Αυτό είναι το μέλλον όμως. Το ρεαλιστικό, το πρακτικό, το αληθινό, το ελληνικό μέλλον του Ολυμπιακού. Η ανάγκη δημιουργίας του επόμενου κορμού. Η ανάγκη για την δημιουργία και την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα ξαναφέρει τους ποδοσφαιριστές... εσωτερικού, στο προσκήνιο.

Έναν Έλληνα βασικό είχαν οι νταμπλούχοι στον τελικό κυπέλλου με την Ξάνθη, τον Δημήτρη Σιόβα. Και αυτή την εικόνα προφανώς η διοίκηση των ερυθρόλευκων δεν την ξέχασε. Είναι ευκαιρία τώρα με την παρουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Είναι ευκαιρία να πάψουν οι Ερυθρόλευκοι να γεμίζουν το ρόστερ τους με 20 ξένους τον χρόνο, όταν οι μισοί και πλέον από αυτούς απλώς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Ναι, ωραία ιδέα να ψάχνεις τον επόμενο Ομάρ, τον επόμενο Μασουακού. Και σπουδαία επιτυχία του Ισά και του Λορένθο να φέρουν τους δύο συγκεκριμένους. Δεν ήρθαν όμως μόνο αυτοί. Δεν έρχονται κάθε χρόνο μόνο Ομάρ και Μασουάκου.

Έρχονται και Ντουρμάζ, και... Γκαζαριάν και Σέποβιτς, και Κοστάνζο. Και Ντιελνά που ακόμη στον Ολυμπιακό ανήκει. Και ο Πελέ που κοστίζει 500.000 ευρώ τον χρόνο για να προπονείται μόνος του τον Ρέντη. Και για αυτούς δεν έχουμε ακούσει κάποιον να «υπερηφανεύεται» ότι τους διάλεξε.

Έχουν οι Πειραιώτες τον Ρομπέρτο και τον Τσόρι. Έχουν τους δύο εξαιρετικούς μπακ. Υπάρχει ο αρχηγός Φουστέρ. Ξέρετε πόσοι ακόμη ξένοι παίκτες είναι στο Ζέεφελντ σήμερα; Λόρια, Σαλίνο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ, Γιαταμπαρέ, Κασάμι, Ντοσεβί, Χάρα, Πουλίδο, Μπενίτες, Μαρτίνες, Όλαϊτάν. Μια ολόκληρη 18άδα. Και πάνε για τουλάχιστον 4-5 μεταγραφές από τη διεθνή αγορά.

Και έχουν ήδη ξεπεράσει τις θέσεις ξένων. Δεν πρέπει λοιπόν μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ο Ολυμπιακός να αλλάξει αυτούς τους «αριθμούς»; Δεν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση; Προφανώς. Για αυτό και το γεγονός ότι κατάφερε να αποκτήσει τον Καπίνο, τον μοναδικό έλληνα τερματοφύλακα με προδιαγραφές βασικού σε αυτό το επίπεδο, είναι σπουδαία επιλογή.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα