Ένα πρόγραμμα που «σκοτώνει» κάθε χρόνο τον Ολυμπιακό!

Ένα πρόγραμμα που «σκοτώνει» κάθε χρόνο τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο blog του στο Gazzetta ενόψει της αποψινής κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής!

Ήθελα να το γράψω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και θα το κάνω τώρα, ενόψει της σημερινής κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, για ποιο λόγο πρέπει να το κανονίζει έτσι η Λίγκα (εννοώ με κλειδάριθμους κλπ) κι όλα τα ντέρμπι κάθε χρόνο να γίνονται την ίδια περίπου εποχή. Ξέρετε ποια; Όταν ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις ζωής ή θανάτου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με συνέπεια πολύ απλά κάθε φορά να έχει το μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του, που άλλοτε δεν έχουν καν ευρωπαϊκά παιχνίδια η, έχουν κάποια ματς Γιουρόπα Λιγκ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι με Μινσκ, Εστορίλ κλπ, κλπ.

Εγώ καταλαβαίνω ότι η Νόβα, που δίνει ένα κάρο λεφτά στις ομάδες, δεν θέλει τα ντέρμπι μέσα στον Αύγουστο, για λόγους τηλεθέασης, διαφημιστικούς κ.α. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι, γιατί το συνδρομητικό κανάλι είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης του πρωταθλήματός μας. Όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού να προκύπτουν κάθε χρόνο το ένα κολλητά στο άλλο και δη όταν παίζει Τσάμπιονς Λιγκ!

Να θυμίσω ότι πέρσι είχαμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την 10η και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 11η! Και φέτος είχαμε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 6η και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την 8η! Με τον Ολυμπιακό παράλληλα να έχει πέρσι την Μπενφίκα ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του και φέτος πριν τον ΠΑΟΚ το ταξίδι στο Μάλμε και πριν τον Παναθηναϊκό τη Γιουβέντους!

Και δεν είναι μόνο ότι αυτό συμβαίνει στον α' γύρο. Αυτόματα μεταφέρεται και στο β' γύρο! Κι έτσι το Φλεβάρη και το Μάρτη που ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο συνεχίζει στην Ευρώπη, πάλι δίνει τα παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ η, το Γιουρόπα Λιγκ, πριν η, μετά από τα ντέρμπι! Έτσι, πέρσι είχαμε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μετά το Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ και φέτος είχαμε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενδιάμεσα των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Ντνίπρο!

Συγγνώμη, αλλά είναι ωραίο αυτό το πράγμα; Ουσιαστικά είναι μια κλήρωση, που λειτουργεί εις βάρος του Ολυμπιακού. Γιατί δεν είναι μόνο να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το παίρνει. Αλλά γιατί να έχει την γκρίνια για το τι κάνει στο ένα η, στο άλλο ντέρμπι, τα οποία σχεδόν όλα τα δίνει με το χάντικαπ ότι η δική του ομάδα είτε θα είναι ξεζουμισμένη από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς η, θα έχει το μυαλό της περισσότερο στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς;

Τι θέλω να πω: Αφού ούτως η, άλλως η Λίγκα βάζει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες στην κλήρωση, ώστε π.χ. να μην παίζουν μαζί στο γήπεδό τους κάποιες ομάδες κλπ, κλπ, θα μπορούσε να κάνει μία πρόβλεψη ώστε να μην «τυχαίνουν» όλα τα ντέρμπι κολλητά. Εδώ μιλάμε για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών ο α' γύρος και 3,5 μηνών ο β' γύρος. Είναι ανάγκη τα ντέρμπι να γίνονται κολλητά το ένα μετά το άλλο;

Φέτος επέστρεψε κι η ΑΕΚ. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα μήνα θα παίξει μαζί και με τις τρεις άλλες ομάδες και παράλληλα θα έχει και δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ;

Δεν είναι πιο σωστό, και για τη Νόβα ακόμη, τα ντέρμπι να παίζονται σε ένα μεγαλύτερο χρονικό εύρος; Γιατί αυτό που γίνεται τώρα είναι να «σκοτώνεται» ο Ολυμπιακός και να παίζει μαζί όλα τα δύσκολα παιχνίδια του, καπάκι και με εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ! Φέτος μέσα σε 38 ημέρες έπαιξε με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μέσα και με Ατρόμητο κι Αστέρα έξω! Και στο ίδιο διάστημα είχε και τα δύο παιχνίδια με τη Γιουβέντους και το ταξίδι στο Μάλμε! Καθαρά εκ τύχης μεταφέρθηκε για αργότερα το ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί υπήρξε αναβολή του πρωταθλήματος λόγω κυβερνητικής απόφασης.

Εγώ νομίζω ότι με πιο μεγάλη προσοχή στους κλειδάριθμους, μπορεί να βγει ένα πολύ πιο σωστό πρόγραμμα από την κλήρωση, σε ένα πνεύμα ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Τώρα, αν είναι τόσο φοβερά τα τερτίπια της κλήρωσης και δεν εξαρτάται από τη Λίγκα πάω πάσο. Αλλά δεν το πιστεύω. Γιατί και πρόπερσι είχαμε 12η ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (πριν το Σάλκε-Ολυμπιακός) και 14η Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (μετά το Ολυμπιακός-Άρσεναλ)!

Ειλικρινά γράφω με κάθε κατανόηση κι εκτίμηση προς τη Λίγκα, ξέροντας τα προβλήματα που έχει να λύσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι κάτι καλύτερο θα έπρεπε να είχε κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.