Λόρια VS Μέγιερι σημειώσατε 1! (vids)

Λόρια VS Μέγιερι σημειώσατε 1! (vids)

bet365

Η απόκτηση του Γκιόργκι Λόρια σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Μπάλας Μέγιερι έχει και αγωνιστικά και επικοινωνιακά οφέλη για τον Ολυμπιακό. Το Gazzetta.gr αναλύει το γιατί.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Μπάλας Μέγιερι που μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον σύλλογο αναζήτησε την τύχη του σε άλλες... Πολιτείες, όμως με την ενίσχυσή του κάτω από τα δοκάρια με τον Γκιόργκι Λόρια βγαίνει κερδισμένος. Και σε επικοινωνιακό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα από το οικονομικό σκέλος και τα του... παρασκηνίου με τον Ούγγρο διεθνή πορτιέρο.

Ο Μέγιερι βλέποντας πως το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έφτανε στο τέλος του επέλεξε να ζητήσει αρκετά περισσότερα χρήματα από εκείνα που έπαιρνε. Στο μεταξύ όμως ο ατζέντης του θέλοντας να πιέσει ακόμα πιο πολύ τους πρωταθλητές Ελλάδας πρότεινε τον ποδοσφαιριστή την ΑΕΚ, έχοντας πάντως στο πίσω μέρος του μυαλό του τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν. Πιθανότατα όμως όχι στον απόλυτο βαθμό, διότι μάλλον ο ίδιος δεν είχε καταλάβει όπως έπρεπε τις... διαφορές των δύο ομάδων.

Οι ερυθρόλευκοι όσο και εάν εκτιμούσαν τον Ούγγρο διεθνή κίπερ και σαν παίκτη και σαν χαρακτήρα ενοχλήθηκαν για τα καλά από αυτήν την εξέλιξη. Και ας μην ασχολήθηκε σοβαρά και επί της ουσίας με το θέμα η ΑΕΚ. Και όσο και εάν ο Γιάνος Χρούτκα προσπαθούσε στην συνέχεια να... μαζέψει το όλο θέμα, τονίζοντας στο Gazzetta.gr πως ποτέ του δεν είχε μιλήσει για την ΑΕΚ και ότι όλα ήταν μία μεγάλη... παρεξήγηση και παρερμηνεία ήταν δύσκολο να ανατραπούν τα δεδομένα.

Η πλευρά του Μέγιερι περίμενε για μία τελική συνάντηση για το deal, που ήξερε πολύ καλά μετά από όλα αυτά πως δεν θα γινόταν ποτέ. Όπως και δεν έγινε... Έτσι ο Μπάλας Μέγιερι που όντως δέθηκε πολύ με τον Ολυμπιακό αλλά και αγαπήθηκε και στηρίχθηκε πολύ αποτέλεσε παρελθόν. Και το πόσο είχε δεθεί με τον σύλλογο δεν φάνηκε μόνο με το κλάμα του στην φιέστα ή μόνο με την τότε μουσική επιλογή του. Ο Λόρια από την άλλη έπιασε Λιμάνι παίρνοντας περίπου τα χρήματα με τα οποία αμειβόταν ο... προκάτοχός του.

Και εάν σωματοδομικά ο ύψους 1.87 και 25 ετών Μέγιερι φαίνεται πιο... χτισμένος ο Λόρια βλέποντας τον κόσμο από το 1 μέτρο και τα 97 εκατοστά δεν πάει και πολύ πίσω, έχοντας δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και ενώ είναι και διεθνής με την χώρα του. Και μπορεί ο Γεωργιανός σε 30 ματς με τον ΟΦΗ πέρυσι να δέχθηκε 53 τέρματα (51 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο), κράτησε όμως ανέπαφη την εστία του σε 7 αναμετρήσεις.

Και το αναφέρουμε αυτό διότι από κάθε άποψη και όπως και εάν το δει κανείς η αμυντική γραμμή του ΟΦΗ ήταν από τις χειρότερες της κατηγορίας και έτσι ακόμα και τα 7 ματς στο μηδέν είναι άξια ειδικής μνείας. Το πιο βασικό όμως ήταν πως βγήκε πρώτος στο πρωτάθλημα σε αποκρούσεις με 112 ενώ ο δεύτερος Μάρκος Βελλίδης είχε 100 και δεύτερος σε κλεψίματα με 163 με τον πρώτο Κέβιν Ολιμπά να έχει 165. Από αυτά τα στοιχεία και μόνο προκύπτει πως ο Λόρια μπαίνει στους κορυφαίους τερματοφύλακες της περασμένης περιόδου στην Ελλάδα.

Σοβαρός, μετρημένος, πειθαρχημένος και σταθερός (σ.σ. όσο του το επέτρεπε η πολύ κακή άμυνά του). Ο Μέγιερι από την άλλη από πρόπερσι είχε αρχίσει να δείχνει πτωτική πορεία στον Ολυμπιακό. Παρά τις προσπάθειές του η εικόνα του στο γήπεδο αντί να βελτιώνεται, έπεφτε... Την περασμένη σεζόν και με τον Ρομπέρτο να βγάζει κάποια προβλήματα τραυματισμών ο Μέγιερι δέχθηκε 5 γκολ σε 10 αγώνες, όπου αγωνίστηκε. Ήταν 3 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο. Και σημειωτέον ο ίδιος ήθελε και να παίζει πολύ περισσότερο...

Ως προς το επικοινωνιακό σκέλος για τον Λόρια ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που βγήκε νικητής στην... μονομαχία με τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά προσπαθούσε για καιρό να κλείσει τον παίκτη και ενώ κάποια στιγμή οι πληροφορίες ήθελαν και επαφές με την πλευρά του παίκτη στην Θεσσαλονίκη. Δεν τα κατάφερε όμως, με τους ερυθρόλευκος να κάνουν δικό τους τον Λόρια και ενώ είχαν απέναντί τους έναν ιδιαίτερα ισχυρό... αντίπαλο.

Ο Λόρια βέβαια είχε και άλλες προσφορές όμως προτίμησε να γίνει το Νο2 στην εστία των νταμπλούχων Ελλάδας και στα 29 του χρόνια να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Και εάν συνυπολογίσει κανείς τα προσόντα του, το γεγονός πως έχει ακόμα χρόνια μπροστά του αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του δείχνει να αξίζει τον κόπο, βγάζοντας τον Ολυμπιακό ενισχυμένο για τον κίπερ πίσω από τον Ρομπέρτο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα