Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Σίλβα! (vid)

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Σίλβα! (vid)

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Σίλβα! (vid)

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα είναι και τυπικά από το βράδυ της Τρίτης ο νέος προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού. Θα έχει μαζί του το team που είχε στην Σπόρτινγκ.
Λίγες μόνο ώρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο Πορτογάλος προπονητής ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση των πρωταθλητών για τον Μάρκο Σίλβα ανέφερε: «Νέος τεχνικός του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα! Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο προπονητή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, Μάρκο Σίλβα». Όπως γράψαμε και νωρίτερα το συμβόλαιό του θα είναι 2+1 με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 700.000 ευρώ.
Στο πλευρό του θα έχει τους Ζοάο Πέδρο, Γκονζάλο Πέδρο και Πάουλο Σαμπάϊο ή Ρίφα. Στον Ρέντη τον περίμεναν οι Γρηγόρης Γεωργάτος, Μιχάλης Κουντούρης και φυσικά ο Γιάννης Βρέντζος αλλά και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Εκεί έγινε και μία πρώτη... μίνι σύσκεψη επί ελληνικού πια εδάφους για την ομάδα και τα μεταγραφικά. Ο Μάρκο Σίλβα θα έχει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης μία πρώτη γνωριμία με τους παίκτες των πρωταθλητών (σ.σ. δεν θα κάνει προπόνηση απλώς θα τους μιλήσει). Θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Πέμπτης (2.30 μ.μ.) στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Οι πρώτες γνωριμίες και η συνάντηση
Αρχικά ο Σίλβα βρήκε τους Γιάννη Βρέντζο και Χουάνχο Λορένθο στο νέο του γραφείο, με τον διευθύντα σύμβουλο της ΠΑΕ να αγκαλιάζει τον Πορτογάλο προπονητή. Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Γρηγόρη Γεωργάτο, τα είπε με τον Αντώνη Λεμονάκη και μετά με τον Χρήστο Μουρίκη αλλά και με τους Αλέκο Ράντο και Ρομπέρτο (σ.σ. μεταφραστή της ομάδας). Τέλος μίλησε σε εξαιρετικό κλίμα και με τον Κούλη Δουρέκα, προτού μπει στην συνάντηση με τους ανθρώπους του συλλόγου, την οποία σας αναφέραμε πιο πάνω.
Πως διαμορφώνεται το προπονητικό επιτελείο
Το ελληνικό στοιχείο στο προπονητικό team των νταμπλούχων Ελλάδας θα είναι έντονο για άλλη μία χρονιά. Προπονητής κίπερ παραμένει ο Αλέκος Ράντος και γυμναστές οι Χρήστος Μουρίκης και Μάνος Σμπόκος. Αναλυτές οι Αντώνης Λεμονάκης, Γιώργος Μαρτάκος και Γιάννης Βογιατζάκης. Ο Σίλβα όπως σας γράψαμε και πιο πάνω θα είναι μαζί του, τους Ζοάο Πέδρο, Γκονζάλο Πέδρο και Πάουλο Σαμπάϊο αλλά όχι τον προπονητή τερματοφυλάκων, Νέλσον Περέιρα.
Ο Ζοάο Πέδρο είναι αυτός που δουλεύει πάνω στην μεθοδολογία των προπονήσεων και τον τρόπο προσέγγισής τους, ανάλογα με τον επόμενο αντίπαλο. Είναι εκείνος που απορροφά το στρες, την πίεση και το άγχος και του ίδιου του Σίλβα και των παικτών, λειτουργώντας και ως ψυχολόγος. Ο Ζοάο Πέδρο Σόουζα είναι γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1971 στην Λουάντα της Ανγκόλας.
Ο έτερος συνεργάτης του Μάρκο Σίλβα είναι ένας μετρ της φυσικής κατάστασης, ο Γκονζάλο Ζοσέ Ασέντις Πέδρο. Γεννημένος στις 05-11-1978 στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν επαγγελματία με μεγάλη κατάρτιση, που έχει διαβάσει και έχει δουλέψει πολύ πάνω στον τομέα του και ο οποίος έχει ερευνήσει επί σειρά ετών τον τρόπο που δουλεύουν μεγάλες ομάδες πάνω στην εκγύμανση και την φυσική κατάσταση.
Τέλος υπάρχει ο Ζοσέ Πάουλο Μιράντα Σαμπάϊο -ή Ρίφα όπως τον αποκαλούν στην Ιβηρική- που είναι ο παρατηρητής των αντιπάλων και ο αναλυτής των επόμενων αγώνων, σκιαγραφώντας τα προφίλ των άλλων ομάδων. Γεννήθηκε στις 17-06-1966 στην Μπράγκα. Ο Σαμπάϊο έχει συνεργαστεί στην Ιβηρική με τεχνικούς όπως ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Ζόρζε Ζέσους. Επίσης έχει δουλέψει μαζί με τους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Ζοσέ Πεσέιρο, που έχουν θητεύσει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Ο Σαμπάϊο έχει ελληνικό παρελθόν, καθώς έχει θητεύσει μεταξύ άλλων και στον Αστέρα Τρίπολης (το 2008-2009 ως συνεργάτης του Κάρλος Καρβαλιάλ). Ο Σίλβα άλλωστε ήθελε εξαρχής να δουλέψει με ανθρώπους που ξέρει πολύ καλά και τους οποίους εμπιστεύεται. Εξάλλου με αυτούς είχε τόσο θετικό πρόσημο στην Σπόρτινγκ.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
- Δείτε εδώ το βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άφιξη του Μάρκο Σίλβα και τις πρώτες ώρες του στον Ρέντη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα