Κάθε χρόνο και καλύτερος!

Κάθε χρόνο και καλύτερος!

Κάθε χρόνο και καλύτερος!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «δείχνει» στο blog του στο Gazzetta το επόμενο βήμα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού.

Σε μία νέα εποχή λοιπόν μπαίνει από σήμερα η ομάδα του Ολυμπιακού, με τον ερχομό το απογευματάκι του Μάρκο Σίλβα. Έτσι είθισται να λέμε όταν αλλάζει ένας σύλλογος προπονητή. Κι έτσι είναι και το σωστό. Υπό την έννοια ότι αυτός είναι ο στρατηγός της κάθε ομάδας.

Ο Μάρκο αν μη τι άλλο έρχεται στον Ολυμπιακό ως ένας πολύ επιτυχημένος νεαρός τεχνικός. Ένας ακόμη Πορτογάλος προπονητής, με καλές προδιαγραφές. Κι ας αφήσουμε το Μουρίνιο. Ας δούμε ότι στη Μονακό είναι ο (γνωστός μας) Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στη Φιορεντίνα ο (επίσης γνωστός μας) Πάουλο Σόουσα (μέχρι πρότινος στη Βασιλεία). Στη Ζενίτ ο Βίλας Μπόας (πρώην Τότεναμ). Στη Φενέρμπαχτσε ο Βίτορ Περέϊρα, γνώριμός μας κι αυτός. Όλοι με επιτυχίες.

Οι Πορτογάλοι θεωρούνται μαζί με τους Ισπανούς (και τους ισπανόφωνους, π.χ. Σιμεόνε, Πελεγκρίνι, Μπιέλσα), οι καλύτεροι προπονητές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο που μπορείς να δεις στην καριέρα του Μάρκο είναι ότι κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Κάνει βήματα εμπρός. Πάντα!

Ξεκίνησε με την Εστορίλ στη Β΄ κατηγορία. Την ίδια σεζόν την ανέβασε στην Α΄.

Στην πρώτη του σεζόν με την άσημη Εστορίλ στην Α΄ κατηγορία, την έβγαλε 5η και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στη δεύτερη του σεζόν με την Εστορίλ στην Α΄ κατηγορία, την έβγαλε 4η και πάλι στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης κόντρα στη Σεβίλλη είχε ήττα εντός 1-2 κι ισοπαλία εκτός 1-1 (φέτος που έφυγε, η Εστορίλ τερμάτισε 12η...).

Φέτος πήγε στην Σπόρτινγκ. Πήρε το Κύπελλο (πρώτο τρόπαιο για το μεγάλο αυτό σύλλογο μετά από οκτώ χρόνια), πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε ένα καλό Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας από ένα ψεύτικο πέναλτι στο 94’ την πρόκριση στους “16” από τη Σάλκε, για να αποκλειστεί στη συνέχεια στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βόλφσμπουργκ, δεύτερη καλύτερη ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Και τώρα Ολυμπιακός! Πρώτη φορά του Μάρκο εκτός Πορτογαλίας. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Ένα πρωτάθλημα και μία πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ η, μία παρουσία στους 16 η, του 8 του Τσάμπιονς Λιγκ! Γιατί όχι.

Με καλή δουλειά στην προετοιμασία (ευθύνη προπονητή) και με ένα ρόστερ δυνατό κι έτοιμο (κατά το 90%) στο τέλος του μήνα (ευθύνη διοίκησης, αλλά και προπονητή), γιατί όχι. Ακόμη και σε αυτή τη δραματική για τη χώρα συγκυρία, εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μία πραγματικά καλή ομάδα (ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται να είναι πανάκριβη), με έξυπνες και σωστές κινήσεις-επιλογές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.