Xιλή - Αργεντινή 4-1 (0-0 κ.α.και παρ.)

Xιλή - Αργεντινή 4-1 (0-0 κ.α.και παρ.)

bet365

Οι Χιλιανοί νίκησαν 4-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α.) την Αλμπισελέστε και έβαλαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους «σταυρό» στο Κόπα Αμέρικα.

Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ! Η Χιλή μετά από 99 χρόνια ιστορίας της παλαιότερης διοργάνωσης Εθνικών ομάδων, βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής. Η ομαδάρα με όλη τη σημασία της λέξης που έστησε μαεστρικά ο Χόρχε Σαμπάολι, κατάφερε όχι μόνο να κοντράρει το μεγάλο φαβορί που ήταν η Αργεντινή, αλλά να είναι και καλύτερη στον τελικό. Η Ρόχα είχε πλάνο, τσαμπουκά, γκάζι και φυσικά ευστοχία στα πέναλτι. Εκεί κρίθηκε ο τίτλος μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ και με τους Ιγουαΐν (άουτ), Μπανέγα (απόκρουση Μπράβο) να αστοχούν, ήρθε ο Αλέξις Σάντσες με κάτι σαν αλά Πανένκα να δώσει το έναυσμα για το πάρτι στην χώρα που φιλοξένησε το τουρνουά.

Γενικότερα στα πρώτα 45' το ματς θύμισε Κόπα Αμέρικα από τα παλιά. Σκληρό παιχνίδι (κυρίως από τους οικοδεσπότες) με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει ταχύτατα. Ωστόσο, πολλές καθαρές φάσεις δεν υπήρξαν. Οι Χιλιανοί με 3-5-2, έβγαλαν σούπερ άμυνες (τρομερός ο Μεδέλ) και κλείδωσαν το κέντρο, κερδίζοντας την κατοχή. Στο 11' είχαν και την πρώτη καλή στιγμή τους με σουτ του Βιδάλ που σταμάτησε δύσκολα ο Ρομέρο. Στο 20' απάντησε με κεφαλιά ο Αγουέρο, την οποία έβγαλε οριακά ο Μπράβο. Στο 29' τραυματίστηκε ο Ντι Μαρία και αυτό άλλαξε ριζικά την ανάπτυξη της Αργεντινής, η οποία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στο 46' πάντως ο αντικαταστάτης του, Λαβέτσι, έκανε το 1-2 με τον Παστόρε, αλλά το σουτ του το έδιωξε με γροθιές ο Μπράβο.

Στην επανάληψη ο Μέσι και αφού έφαγε αρκετό ξύλο στο Α' μέρος, φάνηκε εξαντλημένος και εκτός ρυθμού. Αυτό επέτρεψε στη Ρόχα να πιέσει ακόμα περισσότερο και ειδικά από τα δεξιά της επίθεσης της, όπου ο Ρόχο εκτέθηκε πολλές φορές. Και πάλι όμως φάσεις δεν έγιναν. Η μοναδική καλή της Χιλής το εναέριο βολ πλανέ του Αλέξις Σάντσες που έξυσε το δεξί δοκάρι και στο 93' η Αργεντινή άγγιξε το γκολ στην κόντρα, με τον Ιγουαΐν να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή καλά και να σκοράρει. Ετσι μείναμε στο 0-0, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία σε τελικό του θεσμού!

Φτάσαμε λοιπόν στην παράταση, όπου δεν υπήρχαν πολλά κουράγια και καθαρό μυαλό, ώστε να φτάσει κάποιος κοντά στην επικράτηση. Μόνο στο 105' μετά από λάθος του Μασεράνο, ο Αλέξις Σάντσες απείλησε με δυνατό σουτ πάνω από το δοκάρι. Τα λεπτά κυλούσαν, γκολ δεν μπήκε ούτε στον έξτρα χρόνο και ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι...

Πρώτη εκτέλεσε η Χιλή
Ματίας Φερνάντες 1-0 η Χιλή
Μέσι 1-1 η Αργεντινή
Βιδάλ 2-1 η Χιλή
Ιγουαΐν άουτ
Αράνγκις 3-1 η Χιλή
Μπανέγα απόκρουση
Αλέξις Σάντσες 4-1 η Χιλή

Η εκτέλεση του Αλέξις Σάντσες έστειλε τους Χιλιανούς στα ουράνια και τους Αργεντινούς στα τάρταρα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο έχασαν σε παράταση και πέναλτι Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα!



Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Σίλβα, Μποσεζούρ, Βιδάλ, Μαρσέλο, Ντίας, Βαλδίβια (75' Ματίας Φερνάντες), Αρανγκίς, Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (95' Ενρίκες)

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (81' Μπανέγα), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι), Μέσι, Αγουέρο (74' Ιγουαΐν).

 

Τελευταία Νέα