Περού - Παραγουάη 2-0

Περού - Παραγουάη 2-0

bet365

Το Περού ήταν ανώτερο της Παραγουάης, νίκησε 2-0 στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση στο Copa America του 2015.

Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής στην οποία ήταν εξαιρετική και ίσως άξιζε και κάτι περισσότερο στα ημιτελικά. Το Περού ήταν μία κλάση πάνω από την κουρασμένη Παραγουάη και τη νίκησε 2-0 για να κατακτήσει για 6η φορά στην ιστορία του την 3η θέση στον θεσμό (1927, 1935, 1949, 1955, 2011). Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Καρίγιο που άνοιξε το σκορ και έκανε εκπληκτικό σλάλομ στο δεύτερο. Οι 29.145 θεατές είναι η χειρότερη προσέλευση σε μικρό τελικό από το 1995 και τους 2.500 στο Κολομβία - ΗΠΑ.

Καλύτερα φάνηκε να μπαίνει στο ματς η Παραγουάη όμως το Περού ήταν αυτό που είχε το πρώτο καλό σουτ. Στο 7' ο πολύ δρασήριος και εξαιρετικό, Ρέινα, έπιασε φωτοβολίδα εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Βιγιάρ σε πτήση και απόκρουση σε κόρνερ. Η ομάδα του Γκαρέκα πήρε εκείνη τα ηνία και στο 13' ο Βάργκας με φιλόδοξο φάουλ έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Παραγουάη είχε την πρώτη της τελική στο ματς στο 24' όταν ο Γκαγιέσε είπε «όχι» στο σουτ του Ρομέρο για να έχουμε δύο λεπτά αργότερα την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Υστερα από σέντρα από δεξιά, ο Λομπατόν κατέβασε μέσα στην περιοχή και είχε χρόνο να κάνει εκτελέσει όπως ήθελε αλλά από κοντά έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ! Στο τελευταία λεπτά στο πρώτο 45λεπτο οι φάσεις χάθηκαν, με το Περού να κρατά την πρωτοβουλιά, να μην απειλείται αλλά να μην μπορεί να επιβληθεί πλήρως. Η Παραγουάη δεν είχε καμία επαφή με τη μπάλα εντός περιοχής στο πρώτο μέρος.

Το Περού σκόραρε στην πρώτη φάση στην επανάληψη. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ και αδύναμη απόκρουση από την άμυνα της Παραγουάης, ο Καρίγιο στο 48' με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Βιγιάρ που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο (1-0). Ο Βάργκας επιχείρησε να τελειώσει άμεσα τον μικρό τελικό αλλά το σουτ του εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το παραθυράκι. Το φάουλ του Ρομέρο δεν ήταν δυνατό να απειλήσει τον Γκαγιέσε στο 66' αλλά στο επόμενο λεπτό η Παραγουάη είχε την καλύτερη ευκαιρία της όταν ο ίδιος παίκτης έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Μπενίτες δεν τα κατάφερε από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Ορτίς (77') και Γκερέρο (82') απείλησαν στο τελευταίο κομμάτι του ματς για να γίνει το τελικό 2-0 στο 89' με τον Καρίγιο να ξεκινάει να αποφεύγει όποιον βρίσκει στο δικό του μισό και αφού έφτασε... απέναντι, έδωσε στον Σάντσες, οποίος έκανε συρτή σέντρα για τον Γκερέρο και εκείνος από κοντά έκανε εύκολα το 2-0.

Ο επιθετικός που πήρε μεταγραφή από την Κορίνθιανς στην Φλαμένγκο έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε δύο μικρούς τελικούς στη διοργάνωση και ο πρώτος που βάζει 4+ γκολ σε δύο διαφορετικά Copa America (5 to 2011 και 5 σε αυτό). Ο 31χρονος έφτασε τα 25 γκολ με το Εθνόσημο και θέλει ένα για να πιάσει τον legend του Περού, Τεόφιλο Κουμπίγιας.

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Βάργκας, Ασκουες, Ράμος, Μπαγιόν, Λομπατόν (59' Γιοτούν), Ρέινα (84' Σάντσες), Κουέβα, Καρίγιο (91' Ουρτάδο), Γκερέρο.

Παραγουάη (Ραμόν Ντίας): Βιγιάρ, Σαμούδιο, Μάρκος Κάσερες, Ντα Σίλβα, Αγιλάρ, Βίκτορ Κάσερες (59' Αράντα), Ορτιγόσα (64' Ορτίς), Ρομέρο, Μαρτίνες (57' Μπενίτες), Μπομπαντίγια, Μπάριος.

Διαιτητής: Ραούλ Ορόσκο (Βολιβία)

 

Τελευταία Νέα