Ολυμπιακός: «Έφτιαξε» και τους προπονητές που έδιωξε! (poll)

Ολυμπιακός: «Έφτιαξε» και τους προπονητές που έδιωξε! (poll)

Ολυμπιακός: «Έφτιαξε» και τους προπονητές που έδιωξε! (poll)

bet365

O Μάρκο Σίλβα γίνεται ο τρίτος Πορτογάλος τεχνικός που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό από το 2012 και μετά. Πως οι ερυθρόλευκοι «έφτιαξαν» τους προκατόχους του, παρότι τους αποδέσμευσαν!

Τείνει να γίνει και αυτό... παράδοση. Προπονητές που περνάνε από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια να βρίσκουν στην συνέχεια καλύτερα συμβόλαια και άλλου τύπου προοπτικές. Από το 2012 μέχρι σήμερα οι Πειραιώτες έχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις. Του 40χρονου Πορτογάλου Λεονάρντο Ζαρντίμ με ρίζες από την Βενεζουέλα και την Μαδέϊρα και βέβαια του Βίτορ Περέιρα.

O Ζαρντίμ είχε την εξής ατυχία. Αποτέλεσε τον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Με ένα συμβόλαιο της τάξεως των 550.000 ευρώ και με τις απαιτήσεις να είναι πολύ μεγάλες από την πρώτη ημέρα. Έκλεισε τον Ιούνιο του 2012 στην ομάδα, έκανε προετοιμασία ξεκίνησε την χρονιά και αποχώρησε στις 19 Ιανουαρίου μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ουσιαστικά η απόφαση ελήφθη ύστερα από την λήξη της αναμέτρησης του Κυπέλλου με την Καβάλα, όπου και ο κόσμος γιούχαρε την ομάδα και στο πρώτο 45λεπτο και αφότου ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Έτσι αποφασίστηκε να «τελειώσει» ο Πορτογάλος. Ο Ζαρντίμ όμως είχε πάει την ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ και δεν είχε καμία ήττα στην Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα είχε συνολικά 16 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 20 αγώνες σε Σούπερ Λίγκα και Κύπελλο.

Θα μπορούσε να γράψει κανείς ότι η υπόθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό εκείνη του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός είχε φύγει από το λιμάνι όντας αήττητος στην Ελλάδα και έχοντας βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι ότι ο λόγος της απόλυσής του ήταν η φιλική... πεντάρα του Εργοτέλη.

Επιπλέον και στον Κετσπάγια, όπως και τον Ζαρντίμ, πιστώθηκε ότι ο σύλλογος έπαιζε σφιχτά και αμυντικά και ότι δεν απέδιδε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Ζαρντίμ όμως με βάση τα όσα είχε κάνει στον Ολυμπιακό βρήκε δουλειά. Μετά τους Πειραιώτες βρέθηκε στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και από εκεί στην Μονακό, φτάνοντας στο σημείο να δει τις αποδοχές του να πηγαίνουν σχεδόν ένα εκατ. ευρώ πάνω!

Η δεύτερη υπόθεση είναι αυτή του Βίτορ Περέιρα, που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και επίσημα στις 10 Ιουνίου. Και εκείνος πάνω κάτω ένα εξάμηνο έβγαλε στον Ολυμπιακό. Έκλεισε την σεζόν με νταμπλ, έχοντας πάρει πρωτάθλημα με +12 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και κούπα στο ΟΑΚΑ. Αφότου διαπραγματεύθηκε με διάφορες ομάδες έκλεισε στην Φενερμπαχτσέ. Στους πρωταθλητές ο Περέιρα έπαιρνε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Στην Φενέρ το ποσό αυτό πήρε ανοδικές τάσεις. Ο Περέιρα παρότι αποτέλεσε παρελθόν από τον ελληνικό σύλλογο είχε ως... διαβατήριο για την επόμενη δουλειά του δύο τίτλους μέσα σε διάστημα λίγων μηνών και ας αποκλείστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Ντνίπρο. Ο 38χρονος Μάρκο Σίλβα είναι ο τρίτος Ίβηρας που έκλεισε στον σύλλογο από το 2012 και μετά. Ακόμα και ο Σίλβα αναβαθμίζεται με το... καλημέρα.

Από τις 500.000 ευρώ που είχε συμβόλαιο στην Σπόρτινγκ τώρα θα παίρνει στον Ολυμπιακό το ποσό των 700.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου του. Πιθανότατα αυτό να είναι διετές ενώ τα δεδομένα στην υπόθεσή του τα έχουμε αναλύσει. Ο Ολυμπιακός τον περμένει στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή για να τον ανακοινώσει μετά. Βέβαια από το 2012, δηλαδή μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε οι ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει τρεις προπονητές (σ.σ. χωρίς να λογίζονται υπηρεσιακοί όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης), φτάνοντας τώρα στον τέταρτο.

Κάτι που αναμφίβολα δεν βοηθάει πάντα μία ομάδα. Είναι σαφές όμως πως με το brand name του, την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και τους τίτλους που κατακτά έφτιαξε για τα καλά την εικόνα τους και τους έδωσε την δυνατότητα να βρουν δουλειές με ακόμα καλύτερα χρήματα αλλά και σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα, σαν το γαλλικό (σ.σ. η περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ και της Μονακό).

* Σε αυτήν την κατηγορία βέβαια δεν μπορούν να μπουν οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Μίτσελ. Που είχαν (σ.σ. και ειδικά ο Μίτσελ) πολύ καλό όνομα στην Ισπανία και γενικά και πριν και μετά.

Μπείτε πιο κάτω στο poll του Gazzetta.gr και ψηφίστε την άποψή σας:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα