«Υποβιβάζεται η Κέρκυρα»!

Θοδωρής Βασίλης
«Υποβιβάζεται η Κέρκυρα»!

bet365

Την εισήγηση για υποβιβασμό της Κέρκυρας γνωστοποίησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εισήγηση υπέρ της αποβολής της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα έκανε η ΕΕΑ καθώς θεωρεί ότι η μεταβίβαση των μετοχών στον Θανάση Ίσσαρη είναι εικονική και του απαγορεύει την άσκηση των δικαιωμάτων από τις μετοχές.

Πλέον με αυτή την εξέλιξη η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει τον υποβιβασμό των Φαιάκων με τον Λεβαδειακό να είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης αφού σε περίπτωση που η Κέρκυρα υποβιβαστεί τελικά θα είναι η ομάδα που θα πάρει την θέση της στην Σούπερ Λίγκα.

Το πόρισμα της ΕΕΑ όπως ήταν λογικό αντιμετωπίστηκε ως μια πρώτη ηθική δικαίωση τόσο για τον Εργοτέλη όσο και τον Λεβαδειακό, τις δύο ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πάντως, και οι δύο κρατούν χαμηλούς τόνους και θεωρούν ότι αποτελεί μια καλή βάση για την συνέχεια και την οριστική δικαίωση, αλλά τουλάχιστον υπήρχε μια «απάντηση» στις ειρωνείες και στα γελάκια των ανθρώπων της Κέρκυρας.

Στους ανθρώπους του Εργοτέλη υπήρχε ήδη η πληροφορία από τις προηγούμενες μέρες ότι θα υπάρξει δικαίωση στην καταγγελία τους αλλά για βαρύ πρόστιμο και όχι υποβιβασμό και ανέφεραν ως παράδειγμα τις υποθέσεις της ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη (αν είναι ή όχι μεγαλομέτοχος της Ένωσης) και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο).

Καταλαβαίνει κανείς ότι το πόρισμα της ΕΕΑ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και πλέον αναμένουν και την ΕΠΟ η οποία πρέπει να αποφασίσει τον υποβιβασμό της Κέρκυρας, κάτι που δύσκολα δεν πρόκειται να γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 02 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:


1. Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
(Υπό διάσκεψη)

2. Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.
Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές.

3. Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.
(Συζητήθηκε)

4. Καταγγελία της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 περί αλλαγής έδρας και οικονομικές οφειλές.
(Υπό διάσκεψη)

 

Τελευταία Νέα