Η άφιξη του Μάρκο Σίλβα και το πρώτο... «σχέδιο»

Η άφιξη του Μάρκο Σίλβα και το πρώτο... «σχέδιο»

Διονύσης Δελλής
Η άφιξη του Μάρκο Σίλβα και το πρώτο... «σχέδιο»

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να είναι το Σάββατο στην Ελλάδα. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Πειραιώτες εδώ και εβδομάδες. Ενημερωμένος καλά για τα περισσότερα που συμβαίνουν. Εντός και... εκτός ποδοσφαίρου. Και είναι και ψύχραιμος. Και όπως φαίνεται και πρακτικός. Από εκείνους τους ανθρώπους που πίσω από ένα πρόβλημα διακρίνουν μια ευκαιρία. Ο τρόπος που έχει σκοπό να «λειτουργήσει» στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας ενδεικτικός. Θα είναι λοιπόν στην Ελλάδα εκτός απροόπτου το Σάββατο, μαζί με τους δύο συνεργάτες του που θα τον ακολουθήσουν σε αυτή την νέα «αποστολή» της καριέρας του. Και την Δευτέρα κανονικά στον Ρέντη για την «πρώτη» του Ολυμπιακού.

Η εποχή Μάρκο Σίλβα ξεκινά για τους Πειραιώτες. Ούτε... plan b έχουν οι Ερυθρόλευκοι στα σκαριά, ούτε ανησυχία αναφορικά με τον πάγκο τους. Είναι όλα ρυθμισμένα σε αυτό το «κομμάτι». Εδώ και εβδομάδες. Μιλούν σε καθημερινή βάση με τον 38άχρονο Πορτογάλο τεχνικό, σχεδιάζουν μαζί και είναι πλέον μερικές ώρες πριν από την «επισημοποίηση» της σχέσης τους. Παρότι ο Σίλβα ακόμη δεν είναι ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Δεν θα είναι ο κόουτς όμως ο μοναδικός... πρωτάρης στον Ρέντη τη Δευτέρα. θα είναι αρκετά τα νέα πρόσωπα. Οι... κινήσεις εσωτερικού: Λόρια, Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Τζανδάρης. Συν τον Πουλίδο και τον Γιουσούφ Σαμπαλί που συγκεκριμένες πληροφορίες τον θέλουν κανονικά στον Ρέντη από τη πρώτη στιγμή της νέας σεζόν. Έξι μεταγραφές λοιπόν (οι... μισές από ότι αναμένονται συνολικά για την δημιουργία του νέου ρόστερ). Καθώς και μια σειρά από «δανεικούς» που τις επόμενες εβδομάδες θα επιχειρήσουν να δείξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να κρατήσουν μια θέση στο νέο ρόστερ.

Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο Μάικλ Ολαϊτάν επίσης. Και οι δύο με υπόδειξη του Μάρκο Σίλβα θα ακολουθήσουν κανονικά όλο το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο Πορτογάλος για αυτές τις υποθέσεις. Και για τον 27άχρονο αμυντικό χαφ που παίζει δύο χρόνια στο Σαμπιονά με τα... λεφτά του Ολυμπιακού χωρίς να έχει πάρει μια ευκαιρία στους Ερυθρόλευκους. Και βέβαια για τον Νιγηριανό επιθετικό που προτού του προκύψει το πρόβλημα υγείας ήταν «έτοιμος» για απογείωση στο υψηλότερο επίπεδο. Άλλη έκπληξη: Ίσως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος!

Ακούγεται έντονα το όνομα του 24άχρονου winger στις κουβέντες των τελευταίων ωρών. Και ένα σενάριο απόπειρας-δοκιμής-μετατροπής του σε μπακ. Λέγεται ότι τον Βλαχοδήμο τον πιστεύει πάρα πολύ ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Και ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής εκτιμά ότι μπορεί να κερδηθεί αυτό το «στοίχημα» με έναν ποδοσφαιριστή που ο Ολυμπιακός σχεδόν έχει ξεχάσει ότι του ανήκει. Όχι μην φανταστεί κανείς ότι αλλάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πάρουν παίκτες από τη διεθνή αγορά κλπ. Κάθε άλλο. Ούτε ότι όλες αυτές οι «ευκαιρίες» σχετίζονται με ενδεχόμενες πωλήσεις (Μιλιβόγεβιτς, Ομάρ κλπ). Καμία σχέση. Απλώς ο προπονητής θέλει να δει.

Ζήτησε και θέλει να έχει άποψη του υλικού υπάρχει. Να δώσει μια σειρά από ευκαιρίες. Τώρα που μπορεί. Στα πρώτα φιλικά από τις 10 ως τις 25 του μήνα σε Αυστρία και Τουρκία (Ντούκλα Πράγας, Ρίζεσπορ, Φενέρ, Μπέτις). Μην ξεχνάμε ότι οι διεθνείς του Ολυμπιακού (Φορτούνης, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Μιλιβόγιεβιτς, Ομάρ) που ήταν στις εθνικές τους ως τον Ιούνη έχουν έξτρα άδεια. Θα αργήσουν να πάνε στο Ζέεφελντ. Ο Μανιάτης και ο Μπεν που είναι σε διαδικασία αποκατάστασης επίσης. Επιπλέον μια σειρά από «μικρούς» όπως ο Βέργος, ο Σάλιακας, ο Τσιμίκας δεν θα πάνε καθόλου μιας και έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-19 που ξεκινά.

Άρα η σύνθεση της αποστολής αφήνει πεδίο για τέτοιες... ευκαιρίες. Που δεν ξέρουμε ακριβώς σε τι αριθμό σταματούν. Γιατί είναι και άλλοι που περιμένουν. Ο Κολοβός, ο Καραμάνος, ο Χαλκιαδάκης, ο Ζντιέλαρ. Θα χωρέσουν στην αποστολή για το Ζέεφελντ; Ακόμη δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Και οι επόμενες μεταγραφές: Λογικά τα πράγματα θα πάνε πιο πίσω από ότι αναμένονταν. Φυσιολογικά. Με την κατάσταση στην Ελλάδα να θυμίζει λιγάκι... κινούμενη άμμο δεν νομίζουμε ότι το μεγάλο κύμα μεταγραφών ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να το κάνει άμεσα. Προφανώς και οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να περιμένουν. Τουλάχιστον για λίγες ημέρες ακόμη. Να δουν που... πηγαίνει το πράγμα. Πριν προχωρήσουν στο «παρασύνθημα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα