Ερυθρόλευκο «χρυσάφι»! (poll)

Ερυθρόλευκο «χρυσάφι»! (poll)

Ερυθρόλευκο «χρυσάφι»! (poll)

bet365

Για ακόμα μία χρονιά ο Ολυμπιακός αναδεικνύει παίκτες νεαρής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερους, εκτοξεύοντας την αξία τους στα ύψη. Το gazzetta.gr αναλύει.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια το πως μπορούν να εντοπίζουν, να κλείνουν και να εξελίσσουν παίκτες νεαρής ή και πιο μεγάλης ηλικίας, δίνοντάς τους πολύ μεγάλη μεταπωλητική αξία. Και φυσικά υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα. Ο Αρτούρ Μαζουάκου από τις 400.000 ευρώ είδε την τιμή του στην αγορά να πηγαίνει στα 10 - 15 εκατ. ευρώ (!) και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που κόστισε λίγο περισσότερα από 300.000 ευρώ στα 5 - 7 εκατ. ευρώ!
Για να μην πάμε βέβαια σε πιο βαριά ονόματα όπως ο Ρομπέρτο που αγοράστηκε 6 εκατ. ευρώ και κοστολογείται πάνω από 10 εκατ. ευρώ ή ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, για τον οποίο δόθηκαν 2,3 - 2,4 εκατ. ευρώ στην Άντερλεχτ και τώρα γίνονται επαφές με την Φενέρ για 5 και μέχρι και... 8 εκατ. ευρώ! Ή ακόμα και ο Παϊτίμ Κασάμι που δεν κόστισε και λίγα να συζητιέται φέτος το καλοκαίρι στην Ιταλία (παρότι δεν έκανε σούπερ σεζόν) στα 5,5 - 7 εκατ. ευρώ.
Σκεφτείτε πως ακόμα και ο κάκιστος Φελίπε Σαντάνα που ο Ολυμπιακός του έδωσε 700 - 750.000 για το συμβόλαιό του βρήκε ξανά... δουλειά στην Γερμανία, κλείνοντας στην Κολωνία. Τέτοια είναι η δυναμική των Πειραιωτών στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Που να προσελκύσει πολύ μεγάλες ομάδες όπως οι Γιουβέντους, Ίντερ, Μπενφίκα, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις τιμές που έχουν στην αγορά αυτήν την στιγμή ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν και την πιο πιο μεγάλη ζήτηση ή ακόμα και αυτούς με την πιο μικρή... πέραση:
Ρομπέρτο (μπαίνει στον τρίτο χρόνο στην ομάδα) 10 και πλέον εκατ. ευρώ
Αρτούρ Μαζουάκου (αποκτήθηκε πέρυσι) 10 - 15 εκατ. ευρώ
Ομάρ Ελαμπντελαουί (αγοράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι) 5 - 7 εκατ. ευρώ
Παϊτίμ Κασάμι (ήρθε πέρυσι) 5,5 - 7 εκατ. ευρώ
Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (δανεικός πέρυσι και αγοράστηκε φέτος το καλοκαίρι) 5 - 8 εκατ. ευρώ
Τζίμι Ντουρμάζ (αποκτήθηκε πέρυσι και δεν έκανε τόσο καλή χρονιά) 3,5 - 5 εκατ. ευρώ
Αλμπέρτο Μποτία 2 - 4 εκατ. ευρώ
Φράνκο Χάρα 2,5 - 4,5 εκατ. ευρώ
Χόρχε Μπενίτες 4,5 - 6 εκατ. ευρώ
Για την πλειοψηφία των προαναφερθέντων παικτών ο Ολυμπιακός δαπάνησε λιγότερα χρήματα για να τους κλείσει σε σχέση με όσα κοστολογούνται σήμερα. Σημειώστε φυσικά και το εξής. Πως από μόλις 9 παίκτες του (σ.σ. αυτούς που διαβάσατε πιο πάνω) ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να καρπωθεί το λιγότερο το ποσό των 48 εκατ. ευρώ! Πάντα με τα μέχρι πρότινος δεδομένα και σαφώς δεν ξεχνάμε την βασική παράμετρο των ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην χώρα μας που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και στο ποδόσφαιρο.
Και βέβαια το γεγονός πως οι παίκτες του Ολυμπιακού κοστολογούνται τόσο και υπάρχει γι' αυτούς τόσο μεγάλο ενδιαφέρον είναι στα υπέρ του. Στα συν των Πειραιωτών. Στην σύγχρονη εποχή να μπορούν να βρίσκουν καλούς παίκτες με προοπτική και μεταπωλητική αξία. Να αγοράζουν αρκετά φτηνά και να μπορούν να πουλάνε σε πολύ καλές τιμές. Και σαφώς σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και η παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και προσέξτε και το εξής. Δεν βάζουμε καν στην... εξίσωση νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες όπως ο Κώστας Φορτούνης, του οποίου επίσης οι μετοχές πήραν για τα καλά τα πάνω τους. Σκεφτείτε πως ενδιαφέρον για το εξωτερικό υπήρχε και για παίκτες όπως οι Δημήτρης Διαμαντάκος, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Νίκος Βέργος που μόνο επαρκή χρόνο συμμετοχής δεν είχαν.
Αυτό που έχει παρατηρηθεί από την άλλη την τελευταία διετία ως... μείον των πρωταθλητών Ελλάδας είναι οι... διάδοχες καταστάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις παίκτες που έφυγαν σε θέσεις - κλειδιά δεν αντικαταστήθηκαν όπως θα έπρεπε. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι ο Αλμπέρτο Μποτία για παράδειγμα δεν γίνεται με τίποτα να θεωρηθεί ο αντι-Μανωλάς. Και μέχρι σήμερα οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έχουν βρει καλύτερο στόπερ από τον Κώστα Μανωλά από την ημέρα που έφυγε. Και βέβαια υπάρχουν και οι ουκ ολίγες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας (αναγκαστικές ή μη) που δεν της έχουν επιτρέψει να βρει ένα μόνιμο και σταθερό βασικό κορμό. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πως την χρονιά που μας πέρασε από τους λεγόμενους βασικούς από την περσινή σεζόν είχαν μείνει μόνο τρεις: οι Ρομπέρτο, Τσόρι και Μήτρογλου.
Παρακάτω μπορείτε να μετάσχετε στο poll του gazzetta.gr:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα