Χιλή - Περού 2-1

Gazzetta team
Χιλή - Περού 2-1

bet365

Ο Βάργκας με δυο γκολ έστειλε τη Χιλή στον 5ο τελικό της ιστορίας της, όπου θα παλέψει για το πρώτο τρόπαιο. Το πάλεψε το Περού (1-2) που... πλήρωσε την ανόητη κόκκινη του Ζαμπράνο στο 20'.

Ενα βήμα από το να γράψει ιστορία η Χιλή, η οποία με τη νίκη της 2-1 επί του Περού βρέθηκε στον 5ο τελικό της ιστορίας της στο Copa America. Μέσα στο σπίτι της θέλει να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο και θα περιμένει να μάθει σε 24 ώρες τον αντίπαλό της! Εξαιρετικός ο Βάργκας, πέτυχε δυο γκολ, έφτασε τα τέσσερα και έγινε ο πρώτος Χιλιανός έπειτα τον Ζαμοράνο που πετυχαίνει κάτι ανάλογο στη διοργάνωση. Ακόμα μια αποβολή σε βάρος αντιπάλου της οικοδέσποινας (η 3η στη διοργάνωση), καθώς στο 20' αποβλήθηκε ο Ζαμπράνο.,

Ντέρμπι με πάθος και δύναμη από τα πρώτα λεπτά, με τον Βιδάλ να απωθεί τον Σαμπράνο, αλλά να μη δέχεται κάρτα! Το Περού ήταν αυτό που είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς, αλλά στο 8' ο Φαρφάν είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι! Στο 20' ήρθε η φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, αφού ο Σαμπράνο για σκληρό μαρκάρισμα στον Αράνγκις αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Χιλή πήρε τον έλεγχο, πίεσε αρκετά, ωστόσο στο 28' ο Βαλδίβια και στο 34' ο Βάργκας έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Βέβαια, στο 42' ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ωραία σέντρα του Αλέξις, ο Αράνγκις άφησε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι, αλλά ο Βάργκας που στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ πέτυχε από κοντά το 1-0! Στο 49' ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα ξανά στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το Περού πήρε μέτρα, ανέβασε ρυθμό, με τον Αντβίνκουλα να κάνει μεγάλο ματς και να δημιουργεί προβλήματα με τις κούρσες του. Ετσι, στο 60' από εξαιρετική ενέργεια του αμυντικού της Σετούμπαλ ο Μεδέλ υπό πίεση σημείωσε αυτογκόλ! Η απάντηση ήρθε άμεσα και στο 64' ο Βάργκας με απίθανο σουτ διαμόρφωσε το 2-1! Οι Χιλιανοί θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, αλλά τόσο ο Αλέξις όσο και ο Βιδάλ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Ρόχας, Αλμπορνός (46' Μένα), Ντίας (46' Πιζάρο), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (86' Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (73' Γιοτούν), Κουέβα (27' Ράμος), Καρίγιο (73' Πιζάρο), Φαρφάν, Γκερέρο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα