Αν τους είχαν, θα πανηγύριζαν…

Αν τους είχαν, θα πανηγύριζαν…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δύο πράγματα για κάποιες μεταγραφές του Ολυμπιακού, κάτω από μία άλλη σκοπιά.

Δεν θα κάτσω να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι στο…φουλ στο μεταγραφικό σχεδιασμό του. Έχει ασφαλώς πολλά ανοιχτά μέτωπα κι ανεξάρτητα από τους λόγους της καθυστέρησης, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει προπονητή κι αυτό τα λέει όλα. Όμως, από την άλλη, ας δούμε και μία διαφορετική πλευρά του νομίσματος.

Δηλαδή, αν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ η, η ΑΕΚ είχαν ήδη πάρει το Νίκολα Μαρτίνες του Παναιτωλικού, τον Γιαννιώτα και τον Μπεν, τον Τσανδάρη και τον Κατσικά, αλλά και το Λόρια…Αν είχαν δανεικούς τον Κολοβό (11 γκολ) και τον Καραμάνο (8 ασίστ)…Κι αν είχαν τη…δυνατότητα να πάρουν τον Πουλίδο από το Λεβαδειακό…Τι θα έκαναν; Να σας πω εγώ: θα πανηγύριζαν.

Να μην σας πω ότι θα ήταν ευχαριστημένοι και με την απόκτηση του Μανιά (8 γκολ), του Μπρούνο Χαλκιαδάκη και του Κεϊτά-που κι αυτοί κλεισμένοι είναι. Ο Ολυμπιακός τους έχει, όμως επειδή πλέον τα μεγέθη είναι διαφορετικά, υπάρχει μία εικόνα και μία αίσθηση σα να μην τρέχει και τίποτα που τους έχει…

Απλά εγώ να σας θυμίσω πόσα πρωτοσέλιδα είχαν γίνει για το Νίκο Μαρτίνες (πρώτος στις συνολικές ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα) όταν ήταν να πάει στην ΑΕΚ. Πόσα πρωτοσέλιδα είχαν γίνει για το Λόρια όταν ήταν να πάει στον ΠΑΟΚ. Κι ακόμη πόσα είχαν γραφτεί για τον ΠΑΟΚ το Γιαννιώτα και τον Μπεν (10 γκολ και 12 ασίστ)…Ακόμη, να σας θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ όσο έκανε πορεία πρωταθλητισμού, είχε στη βασική του ενδεκάδα ως αριστερό στόπερ τον Κατσικά και οκτάρι τον Τσανδάρη…Ο δε Κολοβός έκλεισε το πρωτάθλημα με 5 γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια και πήρε και 3 συμμετοχές στην εθνική Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει όλους αυτούς τους παίκτες-και θα έχει και τον καλύτερο όλων, τον Πουλίδο- και ουδείς στον Ολυμπιακό πανηγυρίζει. Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο από τους κύριους αντιπάλους του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν αυτοί κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.

Κι οι όποιες μειώσεις των αποστάσεων που τον χωρίζουν από αυτούς, οφείλονται κύρια σε δικά του λάθη η, παραλείψεις. Κι αυτός είναι κι ο πιο μεγάλος κίνδυνος. Όχι η…υπερπροσπάθεια που (δεν) κάνουν οι αντίπαλοί του για να τον ρίξουν από την κορυφή…

Διευκρίνηση: ήθελε να προβάλλω στο κομμάτι, ότι πλάκα πλάκα, πάλι καλά που τους πήραμε όλους αυτούς, γιατί τώρα με την δραχμή (αν δηλαδή…) κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Αλλά δεν το έκανα για να μην πήγαινε κανενός το μυαλό ότι και καλά πάω να δικαιολογήσω ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές-θα γίνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.