Κόντρα στα… φτερά της Airbus

Κόντρα στα… φτερά της Airbus

Κόντρα στα… φτερά της Airbus

bet365

Η Μπρόουτον, η ουαλική ομάδα που έφτιαχνε τα διάσημα αεροπλάνα, είναι η άγνωστη πιθανή πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League.

H Μπρόουτον είναι η μία από τις δύο πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πρόκειται για παντελώς άγνωστη στα μέρη μας ομάδα από την Ουαλία, η οποία έχει μία ιδιαίτερη ιστορία αναφορικά με τη δημιουργία της. Ουσιαστικά στήθηκε από τους εργάτες στο εργοστάσιο, όπου η διάσημη εταιρεία Airbus έφτιαχνε τα φτερά για τα αεροπλάνα της.

Οι «Wingmakers» ή «Planemakers», όπως εύλογα αποκαλούνται, δεν έχουν σημαντικό παρελθόν στον ουαλικό ποδόσφαιρο. Μόλις το 2004 ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, σταδιακά από ομάδα που πάλευε για την παραμονή, έχει εξελιχτεί σε διεκδικήτρια του τίτλου.




ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Με 16 γκολ σε 27 αγώνες εννοείται πως ξεχωρίζει ο Τομ Φιλντ. Ο 30άχρονος Αγγλος επιθετικός μέσος έχει μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά. Πολύ καλοί επίσης είναι ο επιθετικός, Ράιαν Γουίνιαλ και ο πιτσιρικάς Ουαλός αμυντικός, Ελίς Χίλινγκ.



Ο ΚΟΟΥΤΣ
Ο Αντι Πρις υπήρξε επιθετικός και στην καλύτερη στιγμή του έφτασε να σκοράρει με την Κρίσταλ Πάλας στα μέσα των 90ς. Από το 1999, ο 48χρονος πλέον τεχνικός, βγάζει το ψωμί του στους πάγκους. Η Μπρόουτον είναι η 4η ομάδα σε αυτή την πορεία του και εκεί βρίσκεται από τον Γενάρη του 2012. Θεωρείται ο αναμορφωτής της και λατρεύεται πραγματικά από την τοπική κοινωνία.


ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Το «Airfield» (λογική ονομασία για ομάδα με που λέγεται Airbus) δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα και μέχρι πέρσι ήταν υποχρεωμένη να αγωνίζεται στο γειτονικό γήπεδο της Κόρνιμπρο. Από το 2014 όμως το χωρητικότητας 1.500 θεατών και των μόλις 550 καθήμενων, έχει τελευταίας γενιά πλαστικό χλοοτάπητα και ξαναέγινε η έδρα της Μπρόουτον.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Κίχαν Τζόουνς
Τζέιμς Κόατες

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Λιουίς Σορτ
Μάικ Πίρσον
Ιαν Κέρνεϊ
Αντι Τζόουνς
Τζόνι Σπιτλ
Λι Οουενς

ΜΕΣΟΙ
Τομ Φιλντ
Γλεν Ρουλ
Ράιαν Γουέιντ
Τζόρνταν Μπάροου
Ελις Χίλινγκ
Ασλεί Γουίλιαμς
Τζέικ Εϊρ
Μάτι ΜακΤζιν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Τζέιμς Οουεν
Κρις Μπέντρις
Ράιαν Γουίνιαλ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα