Βραζιλία – Βενεζουέλα 2-1

Βραζιλία – Βενεζουέλα 2-1

bet365

Η Βραζιλία νίκησε 2-1 την Βενεζουέλα (αποκλείστηκε) και ως 1η του 3ου ομίλου πέφτει πάνω στην Παραγουάη στα προημιτελικά. 2ο το Περού και 3η η Κολομβία.

Λίγο νωρίτερα, η ισοπαλία της Κολομβίας με το Περού, σήμαινε ένα πράγμα: πως η Βραζιλία με νίκη επί της Βενεζουέλας ή ισοπαλία με 1-1, θα ήταν 1η στον 3ο όμιλο. Αμέσως κυκλοφόρησε η υποψία ότι οι δυο τους θα το μοιράσουν, ώστε να μείνουν εκτός οι Καφετέρος. Τελικά αυτό δεν συνέβη. Παίζοντας ίσως καλύτερα χωρίς τον τιμωρημένο Νεϊμάρ, η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα έφτασε στην επικράτηση με 2-1 και τώρα θα παίξει στα προημιτελικά με την Παραγουάη, αφήνοντας την ηττημένη της βραδιάς εκτός διοργάνωσης.

Η Σελεσάο ξεκίνησε δυνατά και κράτησε την κυριαρχία της και στα 45 λεπτά. Εβαλε και το γκολ νωρίς και της έφυγε το άγχος. Στο 8' έπειτα από κόρνερ, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε το μονοκόμματο βολ πλανέ και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν κάποια καλά σουτ από Ρομπίνιο, Φιλίπε Λουίς, Γουίλιαν και Μιράντα που κατέληξαν είτε ελάχιστα άουτ είτε πάνω στον Μπαρόχα. Σε όλα αυτά η Βενεζουέλα δεν είχε να απαντήσει απολύτως τίποτα. Ούτε μία καλή στιγμή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Τιάγκο Σίλβα και πάλι από κόρνερ, με τρομερή κεφαλιά ανάγκασε τον Μπαρόχα σε σούπερ επέμβαση, μα το τερματοφύλακας των ηττημένων δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 2-0. Στο 52' ο Γουίλιαν έκανε υπέροχη ενέργεια (ντρίμπλα, σέντρα) από αριστερά και μοίρασε πάρε βάλε στον Φιρμίνο, ο οποίος ανενόχλητος σκόραρε για τέταρτη φορά στην 9η διεθνή παρουσία του.

Από εκεί και έπειτα οι Τρικολόρ πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά φάση επικίνδυνη δεν μπορούσαν να φτιάξουν (σ.σ.: στο 46' αντικαταστάθηκε ο Βάργκας της ΑΕΚ, ο οποίος δεν πήρε μπάλες, ώστε να κάνει κάτι). Βρήκαν ωστόσο, γκολ στο 84' και μπήκαν στο παιχνίδι. Στο τρομερό φάουλ του Αράνγκο (84'), ο Τζέφερσον έκανε σούπερ εκτίναξη Τζέφερσον, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Φεδόρ (ή Μίκου που είναι ποιο γνωστός) σκόραρε εξ επαφής. Μέχρ το φινάλε υπήρξε πίεση στην εστία της Βραζιλίας, που όμως άντεξε και ουσιαστικά έκανε χάρη στην Κολομβία (σ.σ.: με την ισοπαλία περνούσε η Βενεζουέλα).

* Η Βραζιλία έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στις έξι από τις επτά αναμετρήσεις της με τη Βενεζουέλα σε Κόπα Αμέρικα.

* Η Βραζιλία έχει κερδίσει το τελευταίο παιγνίδι των ομίλων στα 10/11 τελευταία Κόπα Αμέρικα, ενώ η Βενεζουέλα ποτέ τον τελευταίο αγώνα των ομίλων γενικά (5 ισοπαλίες, 10 ήττες).

* Από το 1993 που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης, η Βραζιλία δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη φάση των ομίλων.

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Τζέφερσον, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς, Ντάνι Αλβες, Φερναντίνιο, Ελίας, Γουίλιαν, Κοουτίνιο (66' Ταρντέλι), Φιρμίνο (66' Νταβίντ Λουίζ), Ρομπίνιο (76' Μαρκίνιος)

Βενεζουέλα (Νοέλ Σανβισέντε): Μπαρόχα, Βισκαρόντο, Τούνιες, Σιτσέρο, Ροσάλες, Σέιχας (46' Μαρτίνες), Βάργκας (46' Γκονσάλες), Γκέρα (72' Φεδόρ), Ρινκόν, Αράνγκο, Ροντόν.


ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
1. Χιλή- Ουρουγουάη
2. Βολιβία-Περού

3. Αργεντινή-Κολομβία
4. Βραζιλία-Παραγουάη

* Στα ημιτελικά διασταυρώνονται οι νικητές των ζευγαριών 1-2 και 3-4. Μπορεί δηλαδή να έχουμε ημιτελικό Αργεντινή-Βραζιλία!

 

Τελευταία Νέα