Τέλος το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη! (gTV)

Τέλος το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη! (gTV)

Gazzetta team
Τέλος το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη! (gTV)

bet365

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, παράλληλα με δύο άλλους σοβαρούς περιοριστικούς όρους! Τι σημαίνει αυτό... Το gazzetta.gr ήταν στην Ευελπίδων.

Λίγο πριν από τις 7:30, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ώστε να απολογηθεί για την υπόθεση της φερόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, απολογήθηκε μια μέρα μετά τον Γιώργο Σαρρή και είναι ο τελευταίος που απολογείται από τους 33 κατηγορούμενους.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων», πήγε στον ανακριτή μαζί με τον Σάββα Θεοδωρίδη και συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Βασίλη Δημακόπουλο και Θανάση Βαρλάμη, ενώ από τα δικαστήρια πέρασαν και οι παράγοντες του Ολυμπιακού Βρέντζος και Αγραφιώτης, αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς

Μαραθώνια απολογία επτά ωρών και τριπλός περιοριστικός όρος!

Μετά από επτά ώρες, ολοκληρώθηκε η απολογία του και βγήκε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα... Ο ίδιος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν! Μάλιστα ένας από αυτούς είχε φραστικό επεισόδιο με μια περαστική. «Τι νομίζετε, ότι εδώ είναι Πειραιάς», ανέφερε η εν λόγω κυρία με τον φίλο του Ολυμπιακού να της απαντάει: «Παντού είναι Πειραιάς» και στη συνέχεια να την φτύνει.

Τελικά απαγορεύτηκε στον Μαρινάκη η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι τη δίκη, εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά κάθε 15 ημέρες. Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι είναι αρκετά σκληροί, σε σχέση μάλιστα με τους υπόλοιπους 32 κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα ο Γιώργος Ανδρεάδης έχει στα χέρια του σοβαρά στοιχεία για εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση. Αντιθέτως στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ίσως επειδή είναι επιχειρηματίας και χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα πλέον σηματοδοτεί εξελίξεις στον Ολυμπιακό καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου αλλά και από κάθε αξίωμα που έχει στο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως δεν υπάρχει θέμα με τις μετοχές της ομάδας, τις οποίες μπορεί να διατηρήσει.

Ετσι είναι δεδομένο ότι άμεσα θα υπάρχει νέος Πρόεδρος στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη...

Διευκρινήσεις για την ποινή του Μαρινάκη

Πλέον, όπως είπαμε και πριν, δεν μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κατέχει οποιαδήποτε θέση ή να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο διατηρεί τις μετοχές του και συνεπώς την ιδιοκτησία του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα ο τριπλός περιοριστικός όρος ισχύει μέχρι τη δίκη, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει, όμως είναι δεδομένο ότι δεν προλαβαίνει να γίνει εντός του 2015. Επίσης κανείς δεν ξέρει ποιοι από τους 33 κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης θα παραπεμφθούν στη δίκη. Τη σχετική πρόταση θα κάνει ο ανακριτής στον εισαγγελέα και μετά θα φτάσει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει.

Ο κ. Μαρινάκης μπορεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να ζητήσει την άρση κάποιου ή όλων των περιοριστικών όρων και οι δικαστικές αρχές ανάλογα να αποφασίσουν. Ωστόσο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και έχει δείξει το παρελθόν, σε λίγες περιπτώσεις υπάρχει άρση περιοριστικών όρων και σε περίπτωση που συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι. Παράλληλα αυτό δεν συμβαίνει αμέσως, αλλά απαιτείται να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κι αφού φυσικά ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τη σχετική αίτηση στις δικαστικές αρχές.

Τώρα, ως φίλαθλος ο Μαρινάκης μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στα γήπεδα κι αυτό επειδή δεν του έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα. Ετσι μπορεί να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στο Καραϊσκάκη και να βλέπει τους αγώνες της ομάδας ή σε όποιο άλλο γήπεδο επιθυμεί.

H διαδοχή και οι αντιδράσεις των άλλων ομάδων

Εδώ και καιρό υπήρχαν αρκετά σενάρια για τον διάδοχο του Μαρινάκη στην προεδρία, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερος για να πάρει τη θέση είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και επί σειρά ετών δεξί του χέρι, Γιάννης Βρέντζος. Ετσι θα βγει και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να μην είναι Πρόεδρος αλλά στηρίζει την ομάδα και δεν την εγκαταλείπει.

Ενδιαφέρον υπάρχει και με τις αντιδράσεις άλλων ομάδων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και πιθανότατα η ΑΕΚ να προχωρήσουν σε καταγγελία στην ΟΥΕΦΑσχετικά με το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός το είχε ξεκαθαρίσει, ότι θα πράξει ανάλογα με τις εξελίξεις και τώρα που υπάρχει απόφαση, αναμένεται να κινηθεί ανάλογα.

Αλλωστε το θέμα αυτό συζητήθηκε και στη συνάντηση που έγινε χθες, του Αλαφούζου με τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη. Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για εξελίξεις όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Τελευταία Νέα