Είναι κακό σπυρί...

Είναι κακό σπυρί...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta μία μεταγραφή - πονοκέφαλο!

Ίσως και σημειολογικά ο Ολυμπιακός ως πρώτη μεταγραφή ανακοίνωσε το Γιαννιώτα, ένα Ελληνόπουλο δηλαδή. Δείχνοντας ότι πάντοτε υπολογίζει στο ελληνικό αίμα για την ομάδα του.

Είναι ο Γιαννιώτας έτοιμος να πάρει τη θέση του έξω δεξιά στον Ολυμπιακό; Δεν νομίζω. Πρέπει να φτιάξει την τελική του ενέργεια, είτε αυτή είναι ένα σουτ, είτε είναι μία μπαλιά. Μπορεί ο Γιαννιώτας να πάρει κάποια στιγμή τη θέση του έξω δεξιά στον Ολυμπιακό; Γιατί όχι! Αν βάλει κάτω τον πισινό του να δουλέψει και βρεθεί ένας προπονητής να τον εμπιστευθεί, γιατί όχι!

Και μπορεί αυτή την στιγμή να μη δείχνει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό, αλλά είναι ένας κυνηγός, που κάθε άμυνα μπορεί να την ταλαιπωρήσει. Είναι αυτό που λέμε «κακό σπυρί»! Θα κερδίσει φάουλ από τον αντίπαλό του, θα κυνηγήσει το σουτ ακόμη κι υπό δύσκολες συνθήκες, θα πάει και σε σόλο προσπάθεια, θα βγάλει μία έξυπνη σέντρα, θα δώσει μία πάσα για γκολ, θα συνεργαστεί με τον δικό του δεξιό μπακ, θα ζητήσει μπάλα, θα πιέσει την άμυνα της άλλης ομάδας, θα μπουκάρει, θα πατήσει την περιοχή για να τελειώσει φάση, θα τρυπώσει και σε θέση σέντερ φορ, θα πάρει ένα πέναλτι.

Μπορεί να μην τελειώνει ακόμη όσο πρέπει καλά τις προσπάθειές του, αλλά είναι ρε παιδί μου ένας πονοκέφαλος για την αντίπαλη άμυνα. Θυμηθείτε τι χουνέρια είχε κάνει φέτος και στον Ρατς στην Τρίπολη και στους δύο (!) αριστερούς μπακ του Παναθηναϊκού, τον Νάνο και τον Χουχούμη, στο 2-2 στη Λεωφόρο.

Σίγουρα τη διαφορά στο πιο υψηλό επίπεδο την κάνει ο εξτρέμ με τα γκολ που θα βάλει και τις ασίστ που θα μοιράσει. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί ο μικρός, στο πως θα φτιάξει περισσότερο την τελική του. Είναι τσαμπούκι κι αυτό μετράει στον Ολυμπιακό, όμως πρέπει να γίνει και πιο ομαδικός, να «ταϊζει» πιο πολύ και καλύτερα τους συμπαίκτες του, ώστε κι αυτοί να τον «σεβαστούν» ανάλογα.

Στα 22 του έχει ένα μέσο όρο τέσσερα-πέντε γκολ ανά πρωτάθλημα. Δεν είναι κακός για εξτρέμ σε Άρη κι Αστέρα σε τέτοια ηλικία, αλλά δεν είναι και ο μ.ο. που θέλει ένας εξτρέμ του Ολυμπιακού-μην κοιτάτε που φέτος οι εξτρέμ του Ολυμπιακού είχαν στο πρωτάθλημα 4 γκολ ο Αφελάϊ, 3 ο Ντοσεβί και 2 οι Φουστέρ-Ντουρμάζ…

Έχει «κάτι» ο Γιαννιώτας. Δεν σε αφήνει αδιάφορο αυτός ο παίκτης. Αλλά έχει και μειονεκτήματα-και κτυπητά, όπως π.χ. ότι μπορεί σε ένα παιχνίδι να χαθεί για μισό ημίχρονο, που αυτό για τη μεγάλη ομάδα είναι "θέμα"…Πρέπει ερχόμενος στον Ολυμπιακό, να έχει την καλή ψυχολογίαπου του δίνουν τα προσόντα του, όμως να έχει κάνει και την αυτοκριτική του και να ξέρει που οφείλει να βελτιωθεί.

Με την ταχύτητα που έχει και την ικανότητα να μπαίνει στις φάσεις, μπορεί να αποτελέσει κάποια στιγμή, όχι μακρινή, πολύτιμο όπλο στον Ολυμπιακό και να παίξει εύκολα στην εθνική ομάδα. Όλα στο μυαλό του είναι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.