Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 1-0

Γιώργος Τσακίρης
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 1-0

bet365

Η αναμενόμενα, λόγω αλλαγών, τραγική ΑΕΚ έκλεισε με ήττα στον Βόλο (1-0 από Ολυμπιακό) την αγγαρεία των πλέι οφ και την πιο δύσκολη διετία της ιστορίας της.

Η άνοδος ήταν δεδομένη, η 1η θέση επίσης οπότε η ΑΕΚ πήγε στον Βόλο επειδή έπρεπε να πάει... Με τους Κιτρινόμαυρους να αντιμετωπίζουν σαν αγγαρεία την διαδικασία των πλέι οφ, θα ήταν μάλλον παράλογο (κι ας είναι το λογικό) να περίμενε κανείς ότι η Ενωση θα τα έδινε όλα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε και πάλι αρκετές αλλαγές, η ΑΕΚ ήταν και πάλι κακή και οι Βολιώτες αποχαιρέτισαν με νίκη (1-0) τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος δεν θα παραμείνει στον πάγκο.

Ο αγώνας άρχισε καλά για την ΑΕΚ με το δοκάρι του Γροντή στο 6' σουτάροντας με το αριστερό μετά από ατομική προσπάθεια και με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο 10λεπτο να είναι εμφανώς καλύτερη σε σχέση με προηγούμενα ματς. Οι Κιτρινόμαυροι, που άρχισαν το ματς με περισσότερη διάθεση, ήλεγχαν την κατάσταση αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν, κάτι που μάλλον ήταν λογικό με δεδομένες τις πολλές αλλαγές στην 11άδα. Ετσι, όσο τα λεπτά περνούσαν τόσο έπεφτε ο ρυθμός της αναμέτρησης, με τα λάθη να είναι αρκετά εκατέρωθεν.

Απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ένας Ολυμπιακού Βόλου που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αν και στο 29' του δόθηκε σούπερ ευκαιρία με τον Μπιτάνγκ, ο οποίος μόνος από πολύ κοντά έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Ντούνης απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 0-0! Αυτό έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους αφού δεν υπήρχε κάποια άλλη καλή φάση σε αυτό το διάστημα, πλην της άστοχης (καλής) κεφαλιάς του Γροντή στο 38' μετά την σέντρα του Πεταυράκη από αριστερά.

Στο δεύτερο μέρος, ό,τι ήταν να γίνει έγινε γρήγορα... Στο 49' ο Τζανετόπουλος έκανε λάθος στο κέντρο, οι γηπεδούχοι βγήκαν τρεις εναντίον δύο στην αντεπίθεση και ο Διαμαντόπουλος τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-0. Ο Δέλλας προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ με την είσοδο του Κορδέρο αντί του Σβάρνα και στη συνέχεια με τον Ντούνη αντί του Γροντή αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πέτυχε αυτό που ήθελε... Οι Κιτρινόμαυροι παρέμεναν πολύ κακοί και ουσιαστικά περίμεναν το τέλος του αγώνα για να τελειώσει αυτή η αγγαρεία, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο και να κρατήσουν τη νίκη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου τα κατάφεραν τελικά καθώς η Ενωση δεν τους έβγαλε δύσκολα αμυντικά ενώ προσπάθησαν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, βασιζόμενοι κυρίως σε αντεπιθέσεις ή σε λάθη των Κιτρινόμαυρων. Ο Μπιτάνγκ, όμως, σε έπειθε ότι δεν θα έβρισκε δίχτυα ποτέ...

Man of the match: Ο Νικολιάς. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο πιο δραστήριος για τον Ολυμπιακό Βόλου και αυτός από τον οποίο ξεκίνησε όχι μόνο το γκολ αλλά και όποια άλλη καλή φάση έκανε η ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ΑΕΚ, σε ακόμη ένα ματς των πλέι οφ, μπαίνει σε αυτή την κατηγορία αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μπαρμπόσα κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους συμπαίκτες του σε... χάλι.

Στο ύψος του: Ο Παναγιώτης Ντούνης. Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματική κατηγορία και είναι ο μόνος που διασώθηκε από την ΑΕΚ. Εκανε τρομερή επέμβαση στο πρώτο μέρος σε κοντινό δυνατό σουτ του Μπιτάνγκ και γενικά είχε σωστές αντιδράσεις όποτε χρειάστηκε.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τζανετόπουλος στο 49' με την λάθος πάσα στο χώρο του κέντρου, με συνέπεια ο Ολυμπιακός Βόλου να βγει στην αντεπίθεση και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κανένα θέμα με τη διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο η ΑΕΚ το έκανε εδώ και πολύ καιρό και είναι θετικό αφού πέτυχε ό,τι ήθελε να πετύχει φέτος. Σε ό,τι αφορά το ματς στο Βόλο δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει κανένα ταμείο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν επειδή έπρεπε να παίξουν και φάνηκε...

Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος (67' Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Καρράς, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (81' Σκοπελίτης).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Π. Ντούνης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Σβάρνας (56' Κορδέρο), Πεταυράκης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Γροντής (62' Ντούνης), Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Ντακόλ (70' Κρισάντους).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα