Γκούμας: «Βατός όμιλος»

Γκούμας: «Βατός όμιλος»

Gazzetta team
Γκούμας: «Βατός όμιλος»

bet365

Ο Γιάννης Γκούμας είπε ότι ο όμιλος της Εθνικής Νέων είναι βατός, αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη και έδειξε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών του.

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στην εκπομπή «Σε Πρώτο Πλάνο» στο Πρώτο Πρόγραμμα για την κλήρωση της Εθνικής Νέων στα τελικά που θα διεξαχθούν στη χώρα μας 6-19 Ιουλίου.

Για την κλήρωση δήλωσε: «Αν δούμε τους δύο ομίλους, ο δικός μας είναι πιο βατός, αφού αποφύγαμε τα μεγαθήρια. Κανένα παιχνίδι πάντως δεν είναι εύκολο. Εσύ με την απόδοσή σου το κάνεις εύκολο. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι άξια βρισκόμαστε σε μια τέτοια μεγάλη γιορτή και όχι μόνο ως διοργανώτρια χώρα. Είμαστε καλή ομάδα, με πολύ ταλέντο».

Για το πόσο δύσκολη είναι η προπόνηση σε μικρά παιδιά: «Δεν είναι το πιο εύκολο. Έχουμε ένα μειονέκτημα, αφού ως διοργανώτρια δεν παίξαμε επίσημα παιχνίδια. Μέσα από την προετοιμασία θα έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε στην τακτική και θεωρώ, πως τα παιδιά έχουν καταλάβει την ευκαιρία που έχουν για διάκριση,αφού τα βλέμματα όλων εκείνο το διάστημα θα είναι πάνω τους».

Για την παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη στην κλήρωση: «Ο Καραγκούνης είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους νεαρούς διεθνείς. Άρχισε την πορεία του παίζοντας σε όλες τις εθνικές με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EURO 2004. Πρέπει να τον έχουν ως πρότυπο γιατί είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα».

Για το στυλ της Εθνικής Νέων: «Η ομάδα πρέπει να παίζει ένα στυλ ποδοσφαίρου ανάλογο με αυτό της Ανδρών. Οι επιτυχίες έχουν αποδείξει ότι παίζοντας δυνατά στην άμυνα και μη δεχόμενοι γκολ, με γρήγορες αντεπιθέσεις φθάναμε στο ποθητό αποτέλεσμα. Έτσι άλλωστε κάναμε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη δυναμική των ομάδων του ομίλου μας: «Κοιτάξτε η Ουκρανία και η Αυστρία είναι θεωρητικά οι ασθενέστερες. Για να φτάσουν όμως στα τελικά σημαίνει πως αξίζουν. Θα τους παρακολουθήσουμε. Είναι θετικό το γεγονός πως στα πρώτα ματς παίζουμε με Ουκρανία και Αυστρία και στο τέλος με τη Γαλλία, η οποία είναι το φαβορί και ίσως να έχει ήδη προκριθεί».

Για το πώς περιμένει να ζήσει την πρώτη διοργάνωση ως Ομοσπονδιακός τεχνικός: «Δεν κρύβω πως αγωνιώ. Πρόκειται για σπουδαία εμπειρία και εργάζομαι σκληρά. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μαζί μα τα παιδιά να παρουσιάσουμε στο γήπεδο αυτό που θέλει να δει ο ο κόσμος. Μια ομάδα να τα δίνει όλα στο γήπεδο».

Τέλος για την Εθνική Ανδρών ο Γκούμας υποστήριξε πως η ομάδα μπορεί να κάνει ένα ξεκίνημα με νίκη στα Φερόε, ώστε να κάνει ήρεμο καλοκαίρι μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου με δυο νίκες να μπει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

 

Τελευταία Νέα