Το ποδοσφαιρικό θέατρο του παραλόγου!

Θάνος Σαρρής
Το ποδοσφαιρικό θέατρο του παραλόγου!

bet365

Μια διάταξη του καταστατικού που επιβάλει έναν απίστευτο τοπικό περιορισμό βάζει... φωτιά στη νέα διοίκηση Ποδοσφαιρικής Ένωσης. Δείτε πως η γραφειοκρατία σκοτώνει (και) το ποδόσφαιρο!

Η ΕΠΣ Κυκλάδων είχε πρόσφατα εκλογές, στις οποίες αναδείχθηκε νικήτρια η παράταξη «Ισχύς εν τη ενώσει» με επικεφαλής τον Ρένο Φρέρη. Μόνο που το νέο Δ.Σ δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα, λόγω μιας παραγράφου σε άρθρο του καταστατικού!

Όπως αναφέρει το sportcyclades.gr, το οποίο έφερε στην επιφάνεια το θέμα, η παράγραφος 5 του άρθρου 2 του ''ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β'' του καταστατικού της ΕΠΣ Κυκλάδων αναφέρει ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης (Πρόεδρος, Αντιπρόεδροι, Γραμματέας και Ταμίας) θα πρέπει αν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Σύρου.

Σε μία ποδοσφαιρική Ένωση δηλαδή, η οποία αφορά όλα τα κυκλαδίτικα νησιά, η εν λόγω παράγραφος περιορίζει την εκτελεστική επιτροπή μόνο στη Σύρο, αποκόπτοντας χωρίς καμία λογική μέλη από άλλα νησιά που θέλουν να διεκδικήσουν διοικητική θέση!

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι η παράγραφος είχε προστεθεί το 2011, υπό τον φόβο εκλογής συνδυασμού εκτός Σύρου. Είχε περάσει σε συνέλευση που συμμετείχαν μόνο εκπρόσωποι από τη Σύρο, καθώς λόγω προβλημάτων με τα δρομολόγιο των πλοίων τα υπόλοιπα σωματεία του νομού ήταν παρόντα μόνο δια εκπροσώπων. Κανονικό πραξικόπημα δηλαδή και είναι απορίας άξιο πως ένα τέτοιο σημείο του καταστατικού επιβίωσε τόσα χρόνια, όπως επίσης και η λογική (;) των ατόμων που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο για να μην χάσουν την εξουσία. Κατά τα άλλα, νοιάζονται για το ποδόσφαιρο.

Με τις παρούσες συνθήκες λοιπόν αυτό σημαίνει ότι για να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ της ΕΠΣ θα πρέπει να παραιτηθούν οι τρεις από τους τέσσερις συνολικά εκτός Σύρου που εκλέχθηκαν με τη νικήτρια παράταξη. Δηλαδή οι εκλεγμένοι, οδηγούνται σε εξαναγκαστική παραίτηση! Αν γίνει αυτό, θα αντικατασταθούν με αναπληρωματικούς εντός Σύρου. Αλλιώς, είναι πιθανόν να ζητηθούν άτομα από την αντιπολίτευση. Για να αλλάξει η παράγραφος, πρέπει πρώτα να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ και στη συνέχεια να γίνει Γενική Συνέλευση και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν παραιτήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι αυτοί που εκλέχθηκαν, απλά δεν μπορούν να διοικήσουν!

Ποδοσφαιρική μαγεία και στις Κυκλάδες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα