Οι ευρωπαϊκές ημερομηνίες των ελληνικών συλλόγων

Θοδωρής Βασίλης
Οι ευρωπαϊκές ημερομηνίες των ελληνικών συλλόγων

bet365

Η διαδικασία των πλέι οφ ολοκληρώθηκε με τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες και το πότε ξεκινάνε τος ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής είναι ήδη στους ομίλους του Champions League και στις 27 Αυγούστου θα μάθει τους αντιπάλους του με το πρώτο ματς του ομίλου να διεξάγεται στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στα πλέι οφ και τερμάτισε άνετα πρώτος και πήρε το χρυσό εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «πράσινοι» θα είναι στους αδύνατους της κλήρωσης η οποία θα διεξαχθείσ τις 17 Ιουλίου με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις να ξεκινάνε στις 28-28 του ίδιου μήνα με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (4-5).

Αν το «τριφύλλι» καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League θα είναι ξανά στους αδύναμους στην κλήρωση η οποία θα γίνει στις 7 Αυγούστου με τους αγώνες των πλέι οφ να έχουν οριστεί για τις 18-19 Αυγούστου και 25-26 Αυγούστου.

Αν όμως η ομάδα του Αναστασίου αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί αυτή την στιγμή είναι στους ισχυρούς. Η κλήρωση θα γίνει στις 7 Αυγούστου και οι αγώνες στις 20 και 27 του ίδιου μήνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ως δεύτερος στα πλέι οφ κέρδισε το απευθείας εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρκάδες θα κάνουν επιτέλους διακοπές με την κλήρωση των ομίλων να είναι προγραμματισμένη για τις 28/8 με τους αγώνες να ξεκινάνε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τρίτος στα πλέι οφ της Super League τερμάτισε ο Ατρόμητος κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30/7 και 6/8, ενώ αν οι Περιστεριώτες πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, θα βρεθούν στα πλέι οφ με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τις 20 και 27 Αυγούστου.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ τα έκανε μαντάρα και μετά την χθεσινή ήττα τερμάτισε στην τελευταία θέση των πλέι οφ κάτι που σημαίνει ότι διακοπές γιοκ για φέτος. Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά θα αρχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League δηλαδή άμεσα αφού στις 16 και 23 Ιουλίου είναι προγραμματισμένοι οι δύο αγώνες.

Το ευχάριστο για τους Θεσσαλονικείς είναι ότι έχουν καλό ευρωπαϊκό συντελεστή και θα είναι στους ισχυρούς σε κάθε κλήρωση που θα λάβει μέρος.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε κάθε προκριματικό γύρο του Champions League και Europa League

 

Τελευταία Νέα