Τέλος ο Μπλάτερ!

Τέλος ο Μπλάτερ!

bet365

Η βόμβα... έπεσε και ο Σεπ Μπλάτερ αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της FIFA. Εκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου προέδρου.

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου έβαλε πολλούς σε... υποψίες. Το ραντεβού με τον Τύπο άλλαξε τρεις φορές και στις 19.45 ο Σεπ Μπλάτερ έριξε την... βόμβα «Καλώ έκτακτο συνέδριο προκειμένου να γίνει η εκλογή του αντικαταστάτη μου» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της FIFA, o οποίος έπειτα από 16 χρόνια στον προεδρικό θώκο είπε αντίο στο ποδόσφαιρο.

«Παρότι πήρα πρόσφατα το χρίσμα στις εκλογές, φαίνεται πως δεν με στηρίζουν όλοι. Οι παίκτες και όλοι όσοι μετράνε στο ποδόσφαιρο. Ετσι, πήρα την απόφαση να καλέσω έκτακτο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να να εκλεγεί ο αντικαταστάτης μου. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Για πολλά χρόνια ζητούσα μεταρρυθμίσεις όμως αυτά που έχουμε κάνει δεν είν αι αρκετά. Σκέφτηκα τι ρόλο έχουν παίξει η περίοδός μου στην προεδρεία και τα 40 χρόνια που είμαι στην Ομοσπονδία. Αγαπώ την FIFA όσο τίποτα άλλα και θέλω μόνο το καλύτερο. Αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος για το καλό του ποδοσφαίρου».

Οι εκλογές γίνουν ανάμεσα σε Δεκέμβριο 2015 και Μάρτιο 2016, ημερομηνία που θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και εκλογές στον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου. «Θέλουμε να κάνουμε ριζικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει τη FIFA» τόνισε ο Ντομένικο Σκάλα. Θυμίζουμε, πως την Παρασκευή ο Σεπ Μπλάτερ είχε τονίσει στην Ελβετική Τηλεόραση «Γιατί να παραιτηθώ; Αυτό θα σήμαινε ότι αναγνωρίζω ότι πως έκανα λάθος...».

«Η παραίτηση του Μπλάτερ δεν θα σταματήσει και τις έρευνες εις βάρος της FIFA» αυτό ανέφερε η Επιτροπή Ανξάρτητης Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ελβετός Γενικός Εισαγγελέας είπε πως ο Μπλάτερ δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο έρευνας των Αρχών.

H αντίδραση των χορηγών

Στη διάθεση των Ομοσπονδιών ο Πρίγκιπας

Διαβάστε την δήλωση του Φίγκο

Yποψήφιος ο Νταβίντ Ζινολά

Δείτε τη δήλωση - βόμβα του Σεπ Μπλάτερ

Η δήλωση του Μισέλ Πλατινί

Η αντίδραση του προέδρου της Αγγλικής Ομοσπονδίας

Διαβάστε τη συνέντευξη μέλους Εσωτερικού Ελέγχου της FIFA, Ντομένικο Σκάλα

 

Τελευταία Νέα