Καρλσρούη - Αμβούργο 1-2

Καρλσρούη - Αμβούργο 1-2

bet365

Απίστευτη ανατροπή για το Αμβούργο, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Καρλσρούη στην παράταση και έμεινε στην Bundesliga.

Πέρυσι ήταν η Γκρόιτερ Φιρτ, φέτος η Καρλσρούη. Δύο φορές το Αμβούργο βρέθηκε στα μπαράζ της παραμονής, αμφότερες κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο. Και αν πέρυσι τα πράγματα ήταν δύσκολα, φέτος χρειάστηκε ένα... θαύμα. Η σεζόν πήγε από το κακό στο χειρότερο, ο σύλλογος βρέθηκε κυριολεκτικά 3' πριν τον υποβιβασμό, όμως οι παίκτες του Λαμπαντία τα κατάφεραν. Με τον Ντίας να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις σε 1-1 και τον Μίλερ να κάνει την ανατροπή στην παράταση, οι Δεινόσαυροι απέφυγαν τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία τους!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος. Ιλίτσεβιτς (5') και Όλιτς (6') απείλησαν πρώτοι, πριν αναλάβει δράση ο Φαν Ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός δοκίμασε την τύχη του με μακρινά σουτ στο 10' και στο 26', με την πρώτη τελική για τους γηπεδούχους να έρχεται στο 28', όταν ο Άντλερ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Γιαμάντα. Οι παίκτες του Λαμπαντία παρέμεναν πιο επιθετικοί, εκείνοι του Καουτσίνσκι αμύνονταν σκυλιασμένα και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους Λασόγκα (39') και Γκόρντον (45+1') να απειλούν με κεφαλιές για Αμβούργο και Καρλσρούη αντίστοιχα.

Το ματς είχε πάθος, δύναμη και εκπληκτικό φινάλε. Φαν Ντερ Φάαρτ (51') και Λασόγκα (52') έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες στην επανάληψη, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 61' με τον Ναζάροβ. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τον Γκόρντον να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την Καρλσρούη στο 63' με κοντινή προβολή, πριν ο Λασόγκα απειλήσει με κεφαλιά στο 66' και ο Άντλερ βγάλει το σουτ του Ναζάροβ στο 68'. Στο 69' ο Γκούλντε έσωσε στην γραμμή την κεφαλιά του Ντίας, στο 77' ο Ορλιζχάουζεν έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Λασόγκα και στο 78' ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους.

Ο Φαν Ντερ Φάαρτ έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, ο Χέμινγκς έβγαλε πανέμορφη ασίστ και ο Γιαμπό έκανε το 1-0! Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για τους Δεινόσαυρους, όμως ξαφνικά άρχισαν να πιέζουν αφόρητα και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ορλιζχάουζεν έβγαλε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Λασόγκα (80'), του οποίου η κεφαλιά στο 81' σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, πριν ο Ντίκμαϊερ με στραβοκλωτσιά στείλει την μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση!

Η κεφαλιά του Κλέμπερ στο 86' πέρασε ελάχιστα άουτ και η λύτρωση για το Αμβούργο ήρθε στο 1' των καθυστερήσεων, όταν ο Ντίας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1! Το ματς πήγε στην παράταση, ήταν ανοιχτό, ο Ναζάροβ έχασε τις πρώτες ευκαιρίες (97', 103'), πριν ο Στίμπερ κάνει το 1-2 από κοντά μετά από ασίστ του Κλέμπερ για το 1-2! Η Καρλσρούη ήθελε δύο γκολ για την άνοδο στην Bundesliga και παραλίγο να δώσει ακόμη πιο δραματικό φινάλε στο ματς. Στο 122' ο διαιτητής Γκρέφε είδε πέναλτι σε χέρι του Τζουρού (δε φαίνεται να υπάρχει τίποτα), όμως ο Άντλερ νίκησε τον Χένινγκς από την άσπρη βούλα, για να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα