Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Gazzetta team
Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 1-0 την Οσέρ στον τελικό του Κυπέλλου και έγινε η πρώτη γαλλική που κατακτά και τους τρεις εγχώριους τίτλους.

Την τέλεια εντός συνόρων σεζόν ολοκλήρωσε η ομάδα του Λοράν Μπλαν που μετά το πρωτάθλημα και το League Cup κατέκτησε και το Κύπελλο Γαλλίας με νίκη (1-0) σε βάρος της Οσέρ στο Stade de France, η οποία αγωνίζεται στην Ligue2. Οι Παριζιάνοι, χάρη στο γκολ του Εντινσον Καβάνι κατέκτησαν τον τίτλο για 9η φορά στην ιστορία τους και μαζί με το Super Cup στην αρχή της χρονιάς έκαναν το 4x4.

Η Οσέρ ήταν από την αρχή πολύ καλά οργανωμένη και ο τερματοφύλακάς της, Λεόν, είχε σωστές τοποθετήσεις και ήταν σταθερός. Στο 17' ο Καβάνι απείλησε για πρώτη φορά με βολέ-άουτ μετά τη σέντρα από δεξιά του Λούκας και στα συνέχεια τα σουτ των Ματουιντί και Λούκας πέρασαν επίσης έξω. Ο Λεόν σταμάτησε προς το φινάλε του πρώτου μέρους τον Ζλάταν και στην εκπνοή ο Τιάγκο Μότα είχε σουτ εκτός περιοχής στο δοκάρι για να φύγει το πρώτο 45λεπτο με 0-0. Η ομάδα του Μπλα είχε 77% κατοχή αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να επιβληθεί.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί φάνηκε να βγαίνει καλύτερα, όμως και πάλι δεν μπορούσε να πάρει ξεκάθαρα τον ρόλο του αφεντικού. Στο 49' ο Βεράτι δεν βρήκε τη μπάλα, με την Οσέρ να απαντά στο 54' με το σουτ του Ντιαρά-άουτ. Ο Καβάνι είχε ευκαιρία στο 55' με κεφαλιά -ύστερα από σέντρα του Μάξουελ από αριστερά- στα χέρια του Λεόν και στο 58' κοντραρίστηκε μετά το γύρισμα του Ματουιντί. Στο ίδιο λεπτό ο Σαμαριτανό έχασε για την ομάδα της Ligue2 την καλύτερη ευκαιρία για να προκαλέσει σοκ, όμως τελικά ο Καβάνι με δυνατή κεφαλιά οριζόντιο-και-μέσα νίκησε τον Λεόν στο 64' μετά τη σέντρα του Φαν Ντερ Βιλ από δεξιά (0-1). Στο επόμενο κομμάτι η Παρί συνέχισε την επαγγελματική της εμφάνιση και κράτησε τον τέταρτο τίτλο της στη σεζόν...

Οσέρ (Ζαν-Λουκ Βανουσί): Λεόν, Πουιγκρενιέ, Τζελαμπί, Φοντέν, Αγκιλάρ, Μπεν-Ιντίρ, Μπαμπί (82' Βιαλέ), Μουλουμπά (86' Βινσάν), Μπερτιέ (80' Ναμπάμπ), Σαμαριτανό, Ντιάρά.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Ντουσέζ, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φαν Ντερ Βιλ, Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Λούκας (73' Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα