Η ζωή του Μπλάτερ

Gazzetta team
Η ζωή του Μπλάτερ

bet365

Ζωή σαν ταινία! Γυναίκες, σαμπάνιες, χλιδή και σκάνδαλα για τον 79χρονο Ζεπ Μπλάτερ.

Η ζωή του θα μπορούσε να γίνει άνετα χολιγουντιανή ταινία. Ο Ζεπ Μπλάτερ στα 79 του χρόνια μπορεί να καυχιέται πως ξεκίνησε από το απόλυτο μηδέν τρώγοντας μόνο λαχανικά λόγω της φτωχής του οικογένειας, για να φτάσει να διοικεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχοντας δίπλα του πανέμορφες γυναίκες με την απόλυτη χλιδή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης είναι το χειρότερο που έχει γνωρίσει ποτέ το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο όμως ο Ζεπ Μπλάτερ, λίγες ώρες πριν τις εκλογές της FIFA για την ανάδειξη νέου προέδρου, δείχνει απτόητος. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, η απόφασή του να εμφανιστεί στην 65η τελετή την παραμονή της εκλογικής μάχης, μαζί με την πανέμορφη Λίντα Μπάρας. Η 49χρονη, σύζυγος ενός κορυφαίου κτηματομεσίτη στην Ελβετία, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο πλευρό του Μπλάτερ αν και οι δυο τους τονίζουν ότι είναι απλά δύο καλοί φίλοι. Ωστόσο το παρελθόν του Μπλάτερ και ο «έρωτάς» του για τις όμορφες γυναίκες, δίνουν το δικαίωμα για άλλα συμπεράσματα.

Γεννημένος το 1936 σε ένα μικρό χωριό έξω από τη Ζυρίχη, ήταν το 3ο από τα τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο χημικών και αυτός μαζί με τους δύο αδερφούς του, ασχολούνταν από μικρή ηλικία με τις καλλιέργειες. Άλλωστε έτσι εξασφάλιζαν και τα προς το ζην. Ο ίδιος όμως είχε διαφορετικές βλέψεις για τη ζωή του. Ενώ τα αδέρφια αλλά και η μικρότερη αδερφή του επέλεξαν τις χειρωνακτικές εργασίες, αυτός αποφάσισε να δοκιμάσει να εισέλθει στη «μεγάλη ζωή».

Τα Σαββατοκύριακα εργαζόταν ως σερβιτόρος στα resort των Ελβετικών Άλπεων και λίγο πριν τα 20 του χρόνια γνώρισε τον Εντι Κονσταντίν, έναν ηθοποιό, ο οποίος έπαιζε κυρίως σε γαλλικές ταινίες και μόνιμα έναν ρόλο. Αυτόν του ντετέκτιβ, του μυστικού πράκτορα. Μια κακή έκδοση του Τζέιμς Μποντ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπρούνο Αφεντράγκερ, ο Μπλάτερ ξετρελάθηκε με το στιλ του ηθοποιού, με τον τρόπο που κάπνιζε, που ντυνόταν και που μιλούσε στις γυναίκες. Αποφάσισε να τον αντιγράψει, αλλάζοντας τη ζωή του. Τουλάχιστον ως προς τις γυναίκες τα κατάφερε.

Γνώρισε την Λίλιαν Μπίνερ. Νεαρή που ασχολούνταν με τα χειμερινά σπορ. Παντρεύτηκαν αμέσως και απέκτησαν μια κόρη, την Κορίν. Το μοναχοπαίδι του, το οποίο ακόμα και σήμερα εργάζεται σε ένα μπιστρό στο Βισπ. Ωστόσο γρήγορα βαρέθηκε την Μπίνερ και πήρε διαζύγιο για να απολαύσει χωρίς δεσμεύσεις τις ικανότητές του στις υπόλοιπες γυναίκες γύρω του. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και την καριέρα του στη δημοσιογραφία όμως σύντομα μεταπήδησε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Ήταν ο χώρος που είχε περισσότερη λάμψη και αυτό τον θάμπωνε. Εγινε γενικός γραμματέας της ελβετικής ομοσπονδίας στο χόκεϊ και στη συνέχεια εκτελεστικός διευθυντής στην εταιρεία ρολογιών Longines, έχοντας αποκλειστικά και το τμήμα μάρκετινγκ όσον αφορά τις συμφωνίες με τα σπορ.

Εκεί είναι που γνωρίζει τον Χορστ Ντάσλερ, ιδιοκτήτη της Adidas, ο οποίος στο πρόσωπό του νεαρού ακόμα Μπλάτερ, βλέπει τον άνθρωπο που θα αποτελέσει το δικό του «μάτι» μέσα στη FIFA. Ο Ντάσλερ κατορθώνει να βρει δουλειά στον Μπλάτερ μέσα στην ομοσπονδία και βήμα-βήμα, ο Ελβετός γίνεται το 1998 πρόεδρος της ομοσπονδίας, εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που είχαν ξεσπάσει γύρω από το πρόσωπο του Ζοάο Χαβελάντζε.

Εκτοξεύει με απόφασή του, το μισθό του στα 3 εκ. ευρώ ετησίως, ταξιδεύει μόνο με ιδιωτικά τζετ, έχει οδηγούς και τρεις λιμουζίνες, η διαμονή γίνεται αποκλειστικά σε luxury ξενοδοχεία πληρωμένα συνήθως είτε από την FIFA είτε από τους προέδρους των μελών-κρατών που τον φιλοξενούν και έχει πάντα μια απαίτηση. Αφθονη σαμπάνια και πανέμορφες νέες γυναίκες να τον συνοδεύουν σε κάθε ταξίδι.

Λίγο μετά τα 50 του χρόνια, γνωρίζει την Μπάρμπαρα. Η 25χρονη είναι η κόρη του γενικού γραμματέα της FIFA Χέλμουτ Κέιζερ. Την παντρεύεται παρά την άρνηση του πατέρα, ο οποίος δεν πήγε ούτε στο γάμο και φυσικά ο Κέιζερ χάνει τη θέση του στην ομοσπονδία.Δέκα χρόνια μετά ο γάμος αποτελεί ιστορία και στα 52 της η Μπάρμπαρα πεθαίνει από μετεγχειριτικές επιπλοκές. Ο Μπλάτερ βέβαια απτόητος, πριν και μετά το γάμο του με την Μπάρμπαρα. Η Ιλόνα Μπογκούσκα ήταν μια ακόμη εκθαμβωτική γυναίκα, η οποία έπεσε στον έρωτά του. Η αθλήτρια του τένις από την Πολωνία, μένει δίπλα του μέχρι το 2002, όταν ο Μπλάτερ την αφήνει για την Γκρατσιέλα Μπιάνκα, μια φυσιοθεραπεύτρια, την οποία παντρεύτηκε. Ηταν η 3η σύζυγός του, την οποία όμως δεν άντεξε πολύ αφού λίγα χρόνια μετά την παράτησε για να επιστρέψει για ένα σύντομο διάστημα ξανά στην Μπογκούσκα. Ακόμη και με την Πολωνέζα τενίστρια όμως δεν κατάφερε να βρει την ηρεμία.

Τα πάρτι στις σουίτες των ξενοδοχείων με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη και τα καλλίγραμα κορίτσια να κοσμούν με την παρουσία τους το χώρο, ήταν πάντα η αδυναμία του. Έχοντας φτάσει πλέον στο 79ο έτος της ηλικίας του, ο Μπλάτερ έστειλε ένα μήνυμα συνοδεύοντας χθες στην τελετή την κυρία Μπάρας. Με ή χωρίς σκάνδαλα στη FIFA, υπάρχει ένα στιλ ζωής που κυνηγούσε από μικρός και ο μπον βιβέρ Μπλάτερ, δεν θα το παρατήσει ποτέ!

πηγή: iefimerida.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα