«Δείξτε υπoμονή και εμπιστοσύνη στον Άρνεσεν»

«Δείξτε υπoμονή και εμπιστοσύνη στον Άρνεσεν»

«Δείξτε υπoμονή και εμπιστοσύνη στον Άρνεσεν»

bet365

Ο Δανός δημοσιογράφος Νιλς Χάνσεν με άρθρο του στο gazzetta.gr εξυμνεί τον Φρανκ Άρνεσεν καταγράφοντας κάθε πτυχή της καριέρας του. «Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη που δεν απαντά στις κλήσεις του Άρνεσεν. Είναι ο Φρανκ Σινάτρα της Δανίας».

Ο έμπειρος Δανός ρεπόρτερ του bt.dk, Νιλς Χάνσεν έχοντας ζήσει από κοντά από το ξεκίνημα της καριέρας του Φρανκ Άρνεσεν, ως αθλητικού διευθυντή ακτινογραφεί με άρθρο του στο gazzetta.gr τον παλαίμαχο διεθνή μέσο.

Ο Χάνσεν αναφέρεται στην ποδοσφαιρική καριέρα του Άρνεσεν, την σχέση του με το τραγούδι, την εκπληκτική δουλειά που έκανε στην PSV Αϊντχόφεν, τους λόγους που έλυσε τη συνεργασία του με την Τσέλσι, τα σκαμπανεβάσματα στο Αμβούργο ενώ συνιστά υπομονή στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το άρθρο του Δανού δημοσιογράφου στο gazzetta.gr.

«Οι Μίκαελ και Μπρίαν Λάουντρουπ αλλά και ο Άλαν Σίμονσεν για τους Ευρωπαίους ποδοσφαιρόφιλους είναι οι πιο γνωστοί Δανοί ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά ο Φρανκ Άρνεσεν δεν βρίσκεται πολύ μακριά τους.

Ο 58χρονος Άρνεσεν, είναι ένας κοσμοπολίτης, ο οποίος μιλάει άπταιστα δανέζικα, αγγλικά, γερμανικά, ολλανδικά και ισπανικά.

Όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης γνωρίζουν ποιος είναι.

Ο Άρνεσεν όποιον πρόεδρο η προπονητή ευρωπαϊκού συλλόγου καλέσει, ξέρει πως θα απαντήσει στις κλήσεις του. Δεν έχει σημασία ποια ομάδα εκπροσωπεί...

Στην Δανία, τον αποκαλούν με το επώνυμο μου 'Άρνεσεν' ή κάποιες φορές 'Frankie Boy' το οποίο συνειρμικά παραπέμπει στο 'χαϊδευτικό' του Φρανκ Σινάτρα, του σπουδαίου Αμερικανού τραγουδιστή που έγινε γνωστός μεταξύ άλλων για τα κομμάτια 'Strangers in the Night' και 'My Way'.

Ο Φρανκ Αρνεσεν δεν έχει την ικανότητα να τραγουδήσει όπως ο Φρανκ Σινάτρα, όμως παρόλα αυτά αποτέλεσε τον τραγουδιστή του ύμνου της εθνικής Δανίας στο Μουντιάλ 1986. Το τραγούδι τιτλοφορείται 'Re-Sepp-Ten'.

Ακόμη και σήμερα θεωρείται ως το πιο δημοφιλές ποδοσφαιρικό κομμάτι των οπαδών της εθνικής Δανίας.

Ο Άρνεσεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Φρέμαντ Άμαγκερ από την Κοπεγχάγη, όμως σε ηλικία 19 ετών μεταπήδησε στον Άγιαξ από κοινού με τον φίλο του και συμπαίκτη Σόρεν Λέρμπι, ο οποίος είναι δύο χρόνια μικρότερος.

Αμφότεροι έζησαν σπουδαίες επιτυχίες, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική ομάδα. Ο Φρανκ Άρνεσεν, αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Βαλένθια, Άντερλεχτ και PSV Αϊντχόφεν. Με την τελευταία κατέκτησε το πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η PSV Αϊντχόφεν επικράτησε της Μπενφίκα στον τελικό.

Ο Άρνεσεν ήταν ένας πολύπλευρος ποδοσφαιριστής που μπορούσε να δράσει από τα δύο άκρα αλλά και στο κέντρο. Είχε καλή αντίληψη του παιχνιδιού και δυνατό σουτ. Είχε την αίσθηση του σκοραρίσματος αλλά και της δημιουργίας.

Δυστυχώς η ποδοσφαιρική καριέρα του στιγματίστηκε από τραυματισμούς. Τα γόνατα του ήταν το αδύνατο σημείο του. Στην Αϊντχόφεν ξεκίνησε μία νέα καριέρα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Αρχικά το 1991 αποτέλεσε τον βοηθό του μακαρίτη, άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Μπόμπι Ρόμπσον όταν η PSV Αϊντχόφεν είχε στις τάξεις της, τον Βραζιλιάνο σταρ Ρομάριο.

Το 1994, ο Άρνεσεν ανέλαβε αθλητικός διευθυντής στην PSV Αϊντχόφεν. Ήταν εκείνος που βρήκε και έφερε στον σύλλογο ποδοσφαιριστές όπως οι Ρονάλντο «Το Φαινόμενο», Γιαπ Σταμ, Ρουντ φαν Νιστελρόι, Άριεν Ρόμπεν, Έϊντουρ Γκούντγιονσεν, και Παρκ Γι-Σουνγκ.

Δέκα χρόνια αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στην PSV ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητικός διευθυντής στον κόσμο.

Κάπως έτσι ανέλαβε ανάλογο πόστο στην Τότεναμ, όπου είχε στενή συνεργασία με τον Γάλλο προπονητή, Ζακ Σαντινί.

Ο Άρνεσεν με τον Σαντινί δεν δούλεψαν πολύ καλά μαζί, με συνέπεια ο Σαντινί να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον Ολλανδό Μάρτινι Γιολ.

Ο Γιολ αρχικά προσελήφθη ως ασίσταντ έπειτα από εισήγηση του Φρανκ Άρνεσεν. Στην Τότεναμ ωστόσο ήταν αρκετά ενοχλημένος καθώς ο σύλλογος δεν προχωρούσε στην απόκτηση των ποδοσφαιριστών λόγω του γεγονός πως εκείνη την εποχή δεν μετείχε στο Champions League (έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 2010 για να τα καταφέρουν).

Το 2005 ο Άρνεσεν φωτογραφήθηκε στο γιοτ του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς που σήμαινε πως δεν χρειαζόταν καν να εγκαταλείψει το πόστο του.

Η Τότεναμ τον απέλυσε άμεσα και τον προσέλαβε η Τσέλσι ως υπεύθυνο των Ακαδημιών της.

Ο Άρνεσεν παρέμεινε στον αγγλικό σύλλογο μέχρι το 2011. Κατά την διάρκεια των έξι ετών έγινε μέλος της διοίκησης της Τσέλσι.

Ήταν όμως πετυχημένος; Και ναι και όχι. Η Τσέλσι κατά την διάρκεια της παρουσίας του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ενώ έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 στο περιβόητο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου ο Τζον Τέρι γλίστρησε με συνέπεια να χάσει το τρόπαιο.

Επιπρόσθετα, ο Άρνεσεν βοήθησε με την εμπειρία του πολλούς και διαφορετικούς προπονητές της Τσέλσι (Μουρίνιο, Γκραντ, Σκολάρι, Χίντινκ και Αντσελότι) διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο σε μεταγραφές παικτών όπως οι Μίκελ, Καλού και Μαλουντά.

Από την άλλη πλευρά η Ακαδημία της Τσέλσι δεν έβγαλε πολλά ταλέντα για την πρώτη ομάδα. Για παράδειγμα όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλία το 2010 νικώντας την Πόρτσμουθ στον τελικό, μόνο ένας προέρχονταν από τις Ακαδήμίες και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τέρι, ο οποίος βρίσκονταν στην ομάδα πολλά χρόνια πριν από την άφιξη του Άρνεσεν.

Στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν άρεσε το γεγονός πως έπρεπε να συνεχίζει να δαπανά μεγάλα ποσά για μεταγραφές την στιγμή που το μισό ρόστερ της Μπαρτσελόνα προέρχονταν από τις Ακαδημίες της φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσει τρεις φορές το Champions League από το 2006 μέχρι το 2011.

Ο Άρνεσεν από την πλευρά του ισχυρίζονταν πως η Τσέλσι δεν είχε πολύ υπομονή αναφορικά με τους νέους παίκτες της. Δεν ήταν τόσο σταθεροί όσο οι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές της και όταν δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα παραχωρούνταν σε άλλους συλλόγους. Με άλλα λόγια ο Άρνεσεν ένιωθε πως δεν εμπιστεύονταν την δουλειά του.

Το 2011 αποχώρησε με προορισμό το Αμβούργο. Πολύ σύντομα ήταν φανερό πως οι άλλοτε πρωταθλητές Γερμανίας δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Ποδοσφαιριστές όπως οι Πιοτρ Τροχόφσκι, Φρανκ Ροστ, Γιόρις Ματάισεν και ο παλιόφιλος του Άρνεσεν, Ρουντ φαν Νίστελροϊ εγκατέλειψαν τον σύλλογο ή αποσύρθηκαν.

Έφερε κάποια παίκτες από τις Ακαδημίες της Τσέλσι, οι οποίοι δεν ήταν αρκετά καλοί για τον αγγλικό σύλλογο. Στον Άρνεσεν ασκήθηκε έντονη κριτική, καθώς μετά από μία χαοτική σεζόν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων το Αμβούργο τερμάτισε στην 15η θέση της Μπουντεσλίγκα.

'Ηταν ένα αρνητικό ρεκόρ, όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα από τότε με το Αμβούργο να δίνει αγώνες πλέι-οφ κόντρα στην τρίτη της Τσβάιτε Λιγκ το 2014 αλλά και το 2015 προκειμένου να διατηρηθεί στην Μπουντεσλίγκα.

Την σεζόν 2012-13, οι Μλάντεν Πέτριτς και Πάολο Γκερέρο εγκατέλειψαν το Αμβούργο, όμως ο Άρνεσεν κατάφερε να πείσει τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ να επιστρέψει στο Αμβούργο από την Τότεναμ.

Επίσης έφερε άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον Λετονό στράικερ Ρούντνεβς αλλά και τον πρώην διεθνής Γερμανό γκολκίπερ, Ρενέ Άντλερ.

Τα πράγματα έδειχναν καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν, όμως ο σύλλογος συνέχιζε να να είναι ασταθής. Η βαριά ήττα με 2-9 από την Μπάγερν Μονάχου ήταν ντροπιαστική.

'Ετσι όταν το Αμβούργο, την τελευταία μέρα της σεζόν έχασε το εισιτήριο για το Europa League, τόσο ο προπονητής Τόρστεν Φινκ, όσο και ο Φρανκ Άρνεσεν απολύθηκαν.

Την επόμενη σεζόν, ο Φρανκ Άρνεσεν κατέληξε στη Μέταλιστ Χάρκιβ αλλά αποχώρησε μετά τις ταραχές στην Ουκρανία την Άνοιξη του 2014.

Θα επιτύχει ο Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ; Μένει να το δούμε. Υπάρχει όμως μία καλή ευκαιρία αρκεί ο σύλλογος να δείξει επιμονή και εμπιστοσύνη.

Because Frankie Boy does it his way».

Το τραγούδι της εθνικής Δανίας με τον Άρνεσεν σε ρόλο τραγουδιστή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα