Η...λύση ενός κουϊζ!

Η...λύση ενός κουϊζ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να λύσει ένα κουίζ από ΑΕΚ μεριά, που δεν αφορά όμως μόνο τον...Ολυμπιακό, αλλά και Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ…

Με ενδιαφέρον διάβασα το…κουϊζ του παλιόφιλου (από τη δημοσιογραφία) Αλέξη Δέδε (στην ΑΕΚ τώρα): «Μπορεί ένα πολιτικό δικαστήριο να εμποδίσει ένα σύλλογο από το να συμμετέχει σε διοργάνωση της UEFA;».

Οι συνάδελφοι, απ΄ ότι κατάλαβα, το μετέφρασαν λέγοντας ότι υπονοεί τον Ολυμπιακό. Ότι, δηλαδή, υπάρχει δυνατότητα μέσω πολιτικού δικαστηρίου, να απαγορευτεί η συμμετοχή του τη νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ!!! Γιατί, συμπληρώνω εγώ, κανένα αθλητικό δικαστήριο δεν μπορεί να απαγορεύσει από τον Ολυμπιακό να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε η ΟΥΕΦΑ. Πολύ απλά αφού δεν έχουν κανένα λόγο. Κι η ΟΥΕΦΑ είναι…εντελώς απολύτως ενήμερη για τα όσα έχουν καταγγελθεί από διάφορους.

Ρώτησα λοιπόν ένα φιλαράκι, κατά Πειραιά μεριά, να μου πει τι κατά την γνώμη του «θέλει να πει» κατά βάθος το στέλεχος της ΑΕΚ. Και θα προσπαθήσω να γράψω απλά όλα όσα μου είπε.

Πρόκειται, λέει, για μία ιδέα που έχουν ρίξει εδώ και κάποιο διάστημα ένας-δύο δικηγόροι, που θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση σε κάποιους. Να πάει δηλαδή κάποια ομάδα, που έχει έννομο συμφέρον, και να ζητήσει με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να απαγορεύσει στην ΕΠΟ να δηλώσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για διαδικασία σε Ειρηνοδικείο, από το οποίο ζητάς προσωρινή απόφαση. Δηλαδή, να ζητήσει κάποια ομάδα από Ειρηνοδικείο μία απόφαση που βγαίνει μέσα σε μία μέρα, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, που εκτός των άλλων αφορά και 30 εκ. Ευρώ!

Γιατί δεν το κάνει η ίδια η ΑΕΚ κι απλά το πετάει ένας δικός της άνθρωπος; Από την ΑΕΚ θα πουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν έχουν έννομο συμφέρον, αφού μόλις ανέβηκαν από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Γιατί, τι να πουν στο δικαστήριο; Τώρα ανεβήκαμε από τη Β΄ κατηγορία και θέλουμε να απαγορευτεί στον πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν έχει νόημα.

Έτσι, αυτό το οποίο γίνεται, μέσω της δημοσιοποίησης της ιδέας, είναι η μετάθεση της σχετικής «ευθύνης» στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που έχουν έννομο συμφέρον, καθότι οι δύο ομάδες τερμάτισαν πίσω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Σα να λέμε, εμείς ως ΑΕΚ δεν μπορούμε, εσείς όμως ως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπορείτε.

Τώρα, μία…λεπτομέρεια της ιστορίας. Με το που υπάρξει τέτοια απόφαση, αυτόματα η ΕΠΟ αποκλείει όλους τους ελληνικούς συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ερχόμενη περίοδο! Γιατί βάσει του καταστατικού, δεν μπορεί πολιτικό δικαστήριο να απαγορεύσει η, να υπαγορεύσει ποια ομάδα θα πάρει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης. Μοναδική αρμόδια αρχή σε όλη την Ευρώπη είναι η εκάστοτε ποδοσφαιρική ομοσπονδία, βάσει φυσικά των βαθμολογιών κλπ, κλπ.

Και βέβαια δεν είναι κανένας χαζός ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, να κινηθεί για μία τέτοια υπόθεση, ξέροντας ότι θα χάσει ένα κάρο λεφτά ο ίδιος, προκειμένου να μην πάρει τα λεφτά από τη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός. Εάν φυσικά δεχθεί οποιοδήποτε Ειρηνοδικείο της Αθήνας η, της Θεσσαλονίκης να λάβει προσωρινή απόφαση για μία υπόθεση 30 εκ. Ευρώ…

Φαντάζομαι ότι κι ο ΠΑΟΚ θα το σκεφθεί κάπως έτσι, έστω για τη δική του συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, που από τη νέα σεζόν σημαίνει εύκολα 5 εκ. Ευρώ για μία ομάδα της δυναμικότητας του ΠΑΟΚ, με απλά νορμάλ αποτελέσματα.

Κοντολογίς, τη μόνη που θα συνέφερε μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν την ΑΕΚ, που βέβαια δεν συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης. Τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Και βλέπουμε…

Τι λέτε, μου έδωσαν τη σωστή λύση του κουϊζ;...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.