Το τρόπαιο στην Ντόρτμουντ! (vid)

Το τρόπαιο στην Ντόρτμουντ! (vid)

bet365

Σαν σήμερα το 1997 η Ντόρτμουντ γράφει ιστορία κατακτώντας το μοναδικό της Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Γιουβέντους του Ζιντάν και του Ντελ Πιέρο.

Η κάτοχος του τροπαίου και η καλύτερη-κατά γενική ομολογία-ομάδα στην Ευρώπη Γιουβέντους, ταξίδεψε στο Μόναχο έχοντας ξεκάθαρο ρόλο φαβορί. Άλλωστε με Ζιντάν και Ντελ Πιέρο στην ενδεκάδα κι έχοντας ήδη τα σκήπτρα από την προηγούμενη σεζόν δεν γίνεται να μην έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Στο Μόναχο όμως, η Ντόρτμουντ, ήταν αποφασισμένη να στήσει το δικό της πάρτι. Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ είχε σε μεγάλη ημέρα τον Καρλ Χάιντζ Ρίντλε. Ο Γερμανός επιθετικός «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά (29'-34') για να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους με την είσοδο του Ντελ Πιέρο πιέσε και κατάφερε με ένα μαγικό τακουνάκι του «Μεγαλέξανδρου» του ιταλικού ποδοσφαίρου να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η Μπορούσια όμως ήταν αποφασισμένη να γράψει ιστορία και στο 71' ο 20χρονος Λαρς Ρίκεν 16 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (είχε πάρει την θέση του Σαπουϊζά) με υπέροχη λόμπα κρέμασε τον Περούτσι διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.


1997 (May 28) Borussia Dortmund (Germany) 3... από sp1873
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα