Τελικά βάζει λεφτά ο Σαββίδης!

Τελικά βάζει λεφτά ο Σαββίδης!

Τελικά βάζει λεφτά ο Σαββίδης!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα πλάνα του Σαββίδη με την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν, αλλά και για την αποκαρδιωτική εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση είναι πολύ-πολύ περίεργη. Από την μία απογοήτευση για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ που αρχίζει να προκαλεί λύπηση και από την άλλη μία ανυπομονησία για να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Η επόμενη προσπάθεια να δημιουργηθεί ομάδα.

Η πιο μεγάλη είδηση για τον ΠΑΟΚ είναι φυσικά η συμφωνία με έναν κορυφαίο ποδοσφαιράνθρωπο όπως ο Άρνεσεν! Πάλι κανείς δεν το πίστευε όταν χθες το μεσημέρι η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που ήταν 10 χρόνια στην Αιντχόβεν, έξι στην Τσέλσι, αλλά και στην Τότεναμ και στο Αμβούργο, συμφώνησε να δουλέψει στην Ελλάδα (με ότι αυτό σημαίνει) αλλά και στον στερημένο από επιτυχίες ΠΑΟΚ.

Τελικά ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να δίνει πάρα πολλά λεφτά έτσι; Γιατί πώς μπορεί να έπεισε έναν τέτοιο επιτυχημένο αθλητικό διευθυντή αν δεν του έδωσε μεγάλο συμβόλαιο και μεγάλο μπάτζετ για να δουλέψει; Να το θυμίζουμε όμως γιατί πολλοί και διάφοροι σε όλη την χώρα το αμφισβητούν και όταν έρχονται δύσκολες ώρες λένε: «Δώσε πρώτα κανένα φράγκο και μετά μίλα για το ένα και το άλλο και τις παρανομίες και όλα τα σκάνδαλα».

(Και μην βγει κανείς να γράψει ότι τώρα τον αποθεώνουμε ενώ προχθές ξεφωνίζαμε! Φυσικά και αυτό κάνουμε! Φυσικά και πρέπει να επικροτείς αυτόν που ευεργετεί έναν σύλλογο με 61 εκατομμύρια σε τρία χρόνια, αλλά να του ασκείς κριτική όταν κάνει ποδοσφαιρικά παράλογες κινήσεις και παρεμβάσεις).

Και ο Άρνεσεν βεβαίως θα αποτύχει, αν δεν καταφέρει να πείσει τον πολύ δύσκολο παράγοντα Σαββίδη για το τι σημαίνει αθλητικός διευθυντής, όπως λένε και στην κεντρική Ευρώπη και τι είναι ένα ποδοσφαιρικό πλάνο μακράς διάρκειας. Το πλάνο του Δανού πρέπει να αναλυθεί και να το ξέρει ο κόσμος και στην συνέχεια πρέπει να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Κι’ ενώ υπάρχει αυτή η θετική διάθεση για μία νέα ποδοσφαιρική προσπάθεια από το 2015 και για τα επόμενα τρία χρόνια, η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ήταν αποκαρδιωτική.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, αν και δεν αμφισβητείται από κανέναν (έστω και αν είμαστε γεμάτοι από διάφορους συνομωσιολόγους) ο Παναθηναϊκός πανάξια πήρε και το χθεσινό παιχνίδι, απόλυτα δίκαια θα κερδίσει τα φετινά πλέι οφ, στα οποία μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα! Μπράβο στον Αναστασίου για την ομάδα του, την λειτουργία της και την φυσική της κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην αντέχει άλλο. Γκολ δεν μπαίνει, ηθικό δεν υπάρχει, οι τραυματισμοί και οι απουσίες πληθαίνουν, οι πιτσιρικάδες δεν μπορούν –λογικά- να σηκώσουν τέτοιο βάρος και όλη η δουλειά που αναμφισβήτητα έγινε δεν φέρνει αποτέλεσμα και πλέον όχι μόνο η δεύτερη, αλλά και η τρίτη θέση μπαίνει σε αμφισβήτηση.

* Για το μπάσκετ και το πρώτο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ξαναγράφουμε (για να μην γίνεται προσπάθεια να βγούμε και γραφικοί): Το αποτέλεσμα φυσικά και ΔΕΝ καθορίστηκε από την διαιτησία. Οι αποφάσεις τους ήταν κωμικοτραγικές όσο οι δύο ομάδες ήταν στα ίσια. Όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε, οι γκρι έπαιξαν ΠΑΟΚ(!) κι’ αυτό αποδεικνύει πολλά για ότι προηγήθηκε, όχι μόνο στο αστείο αντιαθλητικό του Κάρτερ.

Και τέλος! Κρίμα που η τηλεόραση δεν μετέδωσε τον κορυφαίο αγώνα χάντμπολ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Το άθλημα έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία να διαφημιστεί. Αυτό που έγινε χθες στο ΠΑΟΚ-Διομήδης δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Ένας δεύτερος τελικός όπου επί 2,5 ώρες δεν μπορούσε να κερδίσει καμία ομάδα (κρίθηκε στα πέναλτι μετά από δύο παρατάσεις) ενώ προηγήθηκε και το πρώτο παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο τελευταίο σουτ… Το πώς ο ΠΑΟΚ δύο φορές πήγε το ματς σε παρατάσεις είναι ασύλληπτο. Αυτό που κάνει ο τεράστιος αθλητής που λέγεται Αλέξης Αλβανός στο τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι μαγικό! Πρέπει να τα δείτε σε βίντεο. Μπράβο και στον αήττητο μέχρι πρόσφατα Διομήδη, που άξιζε τον μισό τίτλο.
Νταμπλ και στο χάντμπολ ο Δικέφαλος του Βορρά, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος με διαφορά για την σεζόν 2014-2015, χωρίς φυσικά να έχει τις πιο ακριβές ομάδες και στο βόλεϊ και στο χάντμπολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.