Λευκαρίτης: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Τάκα...»

Λευκαρίτης: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Τάκα...»

bet365

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ Μάριος Λευκαρίτης μίλησε στο gazzetta.gr για το τεράστιο σκάνδαλο της ΦΙΦΑ, αλλά και για τον Ελληνοκύπριο που συνελήφθη.

Το gazzetta.gr βρήκε τον Μάριο Λευκαρίτη λίγο πριν αρχίσει ο τελικός του Europa League στη Βαρσοβία και παρότι είχαν περάσει αρκετές ώρες από τότε που έγινε γνωστή η είδηση για την σύλληψη των επτά μελών της ΦΙΦΑ, ήταν ακόμα σοκαρισμένος. Δείτε τι είπε ο Αντιπρόεδρος της OYΕΦΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ.

«Ειλικρινά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαι συγκλονισμένος και στενοχωρημένος παράλληλα... Να σκεφτείτε ότι κι εγώ ήμουν στο ίδιο ξενοδοχείο και μαζί με τα μέλη της OYEΦΑ αναχωρήσαμε για την Βαρσοβία για να δούμε τον τελικό του Europa League και θα επιστρέψουμε στην Ζυρίχη για το συνέδριο της ΦΙΦΑ...»

Εχετε πλέον σαφή εικόνα για το λόγο που έγιναν οι συλλήψεις;

«Νομίζω ότι είναι δύο τα γεγονότα και ίσως είναι λάθος να τα συνδέουμε. Το πρώτο και το πιο βασικό είναι οι δοσοληψίες που είχαν τα μέλη της ΦΙΦΑ από την Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, για τις διοργανώσεις που γίνονται εκεί. Γι' αυτό το λόγο όλοι οι συλληφθέντες είναι από εκεί, μετά από παρέμβαση του FBI και των αμερικανικών αρχών. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά εμάς τους Ευρωπαίους. Υπάρχει βέβαια και η ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022, για το οποίο κι εμείς οι Ευρωπαίοι λογικά θα καταθέσουμε.»

Εχετε κληθεί από την δικαιοσύνη;

«Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Θα ήταν εντελώς παράξενο να μην με καλέσουν, γιατί εγώ μαζί με άλλα 11 άτομα της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ ψηφίσαμε για τις χώρες που θα διοργανώσουν τα επόμενα Μουντιάλ. Φυσικά και δεν θα πω ποια χώρα επέλεξα, αλλά είμαι στη διάθεση των αρχών για να πω οτιδήποτε γνωρίζω για την υπόθεση. Ισως όταν ταξιδέψω ξανά στην Ελβετία, να έχω νέα ενημέρωση.»

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Ελληνοκύπριος, ο Κώστας Τάκας. Τον γνωρίζετε;

«Φυσικά και τον ξέρω. Είναι ο καλύτερος φίλος του Τζέφρι Γουέμπ, που είναι αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των Νησιών Κέιμαν. Ο Τάκας είναι Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας στα Νησιά Κέϊμαν. Δεν ξέρω εάν έχει κάποια παράνομη δράση, αλλά ήταν συνεχώς μαζί με τον Γουέμπ. Ζει μεταξύ Αγγλίας, Ελβετίας και Νησιών Κέϊμαν...»

Νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής των δύο επόμενων Μουντιάλ;

«Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Είναι θέμα της ΦΙΦΑ που αυτή αποφασίζει. Εμαθα ότι ο εκπρόσωπος της είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής. Αλλά εάν οι δικαστικές εξελίξεις αποδείξουν ότι υπήρχε κάτι παράνομο στην διαδικασία, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει...»

Που πιστεύετε ότι θα οδηγήσει αυτή η υπόθεση;

«Ποιος μπορεί να ξέρει αυτή τη στιγμή. Εγιναν όλα τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά που ούτε και εμείς έχουμε ενημέρωση. Οτι διαβάζουμε από τον Τύπο. Πάντως, ίσως να είναι μία ευκαιρία να καθαρίσει για τα καλά ο χώρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.»

 

Τελευταία Νέα