Ντνίπρο - Σεβίλλη 2-3

Gazzetta team
Ντνίπρο - Σεβίλλη 2-3

bet365

Η Σεβίλλη επιβλήθηκε 3-2 της Ντνίπρο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπάκα και κατέκτησε για 4η φορά το τρόπαιο.

Η Βαρσοβία φιλοξένησε τον τελικό, που βρήκε την έμπειρη Σεβίλλη να αντιμετωπίζει την πρωτάρα Ντνίπρο, να φτάνει στη νίκη με 3-2 και να γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο 4 φορές! Οι Σεβιγιάνοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Μπάκα έκανε το repeat για δεύτερη φορά και είναι η μοναδική που έχει το απόλυτο σε τέσσερις τελικούς, για να δώσει το παρών στο Champions League την επόμενη σεζόν, με την Ισπανία να έχει 5 εκπροσώπους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό. Οι Ουκρανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 7', όταν ο Κάλινιτς μετά από πανέμορφο συνδυασμό έκανε το 1-0! Οι παίκτες του Έμερι πίεσαν μετά το γκολ, ο Ρέγιες είδε το σουτ του να περνάει λίγο άουτ, ενώ ο Μπόικο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Κριτσόβιακ. Στο 27' ο Ρέγιες έχασε ακόμη μία ευκαιρία για τη Σεβίλλη, που τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 28', όταν ο Κριτσόβιακ γύρισε ωραία στην περιοχή, για να σκοράρει στην πατρίδα του και να κάνει το 1-1!

Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, όταν στο 31' μετά από μπαλιά του Ρέγιες, ο Μπάκα πέρασε και τον Μπόικο, πριν κάνει το 2-1! Οι παίκτες του Μάρκεβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν, ισορρόπησαν και πλησίασαν στην ισοφάριση στο 37', με τον Ρίκο να σώζει τη Σεβίλλη στο φαλτσαριστό πλασέ του Κονοπλιάνκα λίγο έξω από την περιοχή. Ό,τι δεν κατάφερε το τελευταίος, το έκανε ο Ρόταν στο 44' και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-2, που έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη το ματς άργησε να πάρει ρυθμό, καθώς δεν ήταν ώρα για ρίσκα. Το ματς ήταν ισορροπημένο, πριν οι Ισπανοί καταφέρουν να πάρουν τα ηνία στη συνέχεια. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία χάθηκε στο 67' με τον Κριτσόβιακ, πριν οι Σεβιγιάνοι ζητήσουν πέναλτι (που μάλλον δεν ήταν) σε ανατροπή του Βιτόλο από τον Ματέους. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 73', όταν μετά από λάθη των Ουκρανών έξω από την περιοχή του Μπόικο, ο Βιτόλο με πανέμορφη πάσα έβγαλε τον Μπάκα τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 3-2! Στο 80' ο Μπόικο δεν άφησε τον Κολομβιανό να κάνει χατ τρικ με εκπληκτική απόκρουση, με τους παίκτες του Μάρκεβιτς να πιέζουν στο τέλος, όμως χωρίς αντίκρισμα και την Σεβίλλη να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

*Επόμενο ευρωπαϊκό ματς για τη Σεβίλλη θα είναι το Σούπερ Καπ στις 11 Αυγούστου στην Τυφλίδα.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπίκο, Ντάγκλας, Φεντέτσκι, Κανκάβα (85' Σάχοβ), Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ (68' Μπέζους), Ροτάν, Κάλινιτς (78' Σελεζνιόβ), Κονοπλιάνκα, Ματέους.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο,Τρεμουλινάς, Καρίσο, Κολοτζέτζακ, Βιδάλ, Κριτσόβιακ, Μπιά, Ρέγιες (59' Κόκε), Μπανέγα (89' Ιμπόρα), Βιτόλο, Μπάκα (82' Γκαμέιρο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα